WEDSTRIJDVERSLAGEN 2019-2020

 

seizoen stopgezet na 24 speeldagen omwille van coronavirus

24ste speeldag : Spouwen-Mopertingen - Hoogstraten V.V.  1 - 1

Spouwen-Mopertingen leek op weg naar een belangrijke overwinning, maar diep in blessuretijd kwam Hoogstraten langszij. Een zware opdoffer voor de thuisploeg, die de kans liet liggen om over de bezoekers te springen.

“Dit is zuur, heel zuur. Voor de derde keer laten we punten liggen in de slotseconden”, zuchtte Jan Schoefs hoofdschuddend. In een beladen duel zag het er zo’n twintig minuten heel goed uit voor zijn team. Op een corner van Bahtiri bracht Vardic de thuisploeg met een staalharde kopbal op voorsprong. Hoogstraten leek niet meer in staat terug te slaan. De kans op 2-0 leek zelfs groter dan op 1-1, want Spouwen-Mopertingen dwong in de omschakeling nog enkele behoorlijke kansen af. Eén daarvan was voor Ernens, die in laatste instantie onderuit werd gehaald. De 21-jarige middenvelder bleef enkele minuten op het kunstgras liggen, maar ref Allaerts liet doorspelen en had geen oor naar de strafschopclaim van de thuissupporters. In de daaropvolgende fase knalde Van Zandvoort de gelijkmaker binnen. Twee dure verliespunten in de strijd om het behoud. Door het gelijkspel blijft geel-blauw vastgenageld op de vijftiende plaats, op twee punten van Hoogstraten.

“Doodjammer dat ons op die manier een zege door de neus wordt geboord”, zei aanvoerder Didier Haenen. “Ik hoorde de zware tackle op Ernens tot in de andere backlijn. Volgens mij was dat een zuivere strafschop. Als de scheidsrechter naar de stip wijst, is de match voorbij en zetten we een belangrijke stap naar de redding. Ik vind trouwens dat we op basis van de kansen en een meer dan degelijke tweede helft verdienden te winnen.” Door de schorsing van Michiels speelde de Lanakenaar weer in het centrum van de verdediging. Diallo, Proesmans, Dioum en Hawbir waren er omwille van blessures niet bij. Ondanks al die afwezigen legde Spouwen-Mopertingen een behoorlijke prestatie op de mat, maar de match duurde net iets te lang.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Bouhriss, Vardic, Haenen, Aerts; Body, Bahtiri, Ernens, La Mantia, Stassen (90’ Cokgezen); Boiten.
HOOGSTRATEN: Smet; Meeusen, Van Dooren, Meeuwis, Lauryssen; Van Dyck, Hofstede, Van Huffel (88’ Bruyndonckx), Swaegers, Tarcan (84’ Vermeeren); Van Zantvoort.
DOELPUNTEN: 71’ Vardic 1-0, 90’ + 5’ Van Zantvoort 1-1.
GELE KAARTEN: 13’ Bouhriss, 51’ Aerts, 58’ Ernens, 65’ Meeuwis, 84’ Lauryssen, 87’ Van Dooren, 90’ Grootaers.
SCHEIDSRECHTER: Allaerts.
TOESCHOUWERS: 120.

23ste speeldag : S.C. Eendracht Aalst - Spouwen-Mopertingen  3 - 0

Spouwen-Mopertingen opende vinnig en had enkele kansen, maar het was Aalst dat via Wantens op voorsprong kwam. Daarna nam de thuisploeg het commando over. De Bilzerse doelman Grootaers hield de thuisploeg met enkele reflexen van de 2-0, maar kon niet verhinderen dat Aalst met een dubbele voorsprong ging rusten via De Neve. In de tweede helft legde De Neve met zijn tweede van de avond de 3-0 eindstand vast. Spouwen-Mopertingen blijft door deze nederlaag voorlaatste met 20 punten.

“Wij hadden de beste kansen in het begin van de wedstrijd, maar op basis van het wedstrijdbeeld is de overwinning van Aalst verdiend”, reageerde Grootaers eerlijk. “Het is ook niet hier dat we de punten moeten halen in de strijd om het behoud.”

EENDRACHT AALST: Devriendt; Razzi (69’ Van Den Berghe), Ryckaert (77’ Mertens), Wantens; Van Den Eynde, Fabris, Martens, De Neve; Mitu, Dekuyper (30’ Cocchiere), De Coninck
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Aerts, Vardic, Michiels (46’ Stassen), Bouhriss; Boiten (81’ Cokgezen), Ernens, La Mantia, Bahtiri; Haenen (77’ Frenay), Body
DOELPUNTEN: 19’ Wantens 1-0, 40’ en 68’ De Neve 2-0 en 3-0
GELE KAARTEN: 45’ Mitu, 45’ Michiels
SCHEIDSRECHTER: De Clercq

22ste speeldag : Spouwen-Mopertingen - A.S. Verbroedering Geel  1 - 0

Drie gouden punten voor Spouwen-Mopertingen, dat tegen Geel een mooie stap zette richting behoud. In een kansarme wedstrijd nam Boiten even voorbij het uur het enige doelpunt voor zijn rekening.

De muziek knalde op Tomorrowland-volume uit de gettoblaster. In de kleedkamer van Spouwen-Mopertingen werd de zege tegen Geel gevierd alsof het behoud al een feit was. Tijdens de pauze rezen er nochtans twijfels over de haalbaarheid van een overwinning. Didier Haenen en zijn ploegmaats wisten in de eerste helft met de wind in de rug amper een kans te versieren."Ook na de pauze werd de Geelse doelman niet zo vaak bedreigd, maar een twintigtal minuten voor het eindsignaal trof Boiten raak. Een uittrap van Grootaers werd door Ernens gedevieerd tot bij de 23-jarige spits, die in de draaibeweging uithaalde: 1-0, meteen ook de eindstand. Voor de rust hield diezelfde Grootaers zijn team met twee puike saves overeind.

“Uiteraard ben ik een tevreden man”, sprak trainer Jan Schoefs. “De wind maakte het voor geen van beide ploegen makkelijk, maar mijn jongens voetbalden tot de laatste minuut heel gedisciplineerd. Ik ben ook erg blij met de nul. De laatste weken lukt het steeds beter om het achterin gesloten te houden, met uitzondering voor de thuismatch tegen Cappellen.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Bouhriss, Vardic, Michiels, Haenen; Ernens, Bahtiri (87’ Stassen), Aerts, La Mantia, Body; Boiten.
GEEL: Belkouch; Verbeek, Chergui, Vanderheiden, Van Geet; Ella Ella, Houwaer, Hoebregs, Vandersmissen, Morgan (73’ Geerinckx); Baik
DOELPUNTEN: 68’ Boiten 1-0.
GELE KAARTEN: 84’ Bouhriss.
SCHEIDSRECHTER: Bury
TOESCHOUWERS: 150.

21ste speeldag : KFC Duffel - Spouwen-Mopertingen   

Geen wedstrijd omwille van algemeen forfait van Duffel

20ste speeldag : Spouwen-Mopertingen - R. Cappellen F.C.  0 - 3

Spouwen-Mopertingen verkeek de kans om in rustiger water te zeilen. De thuisploeg speelde nochtans geen slechte eerste helft, maar toonde te weinig scherpte in de zestien. De bezoekers kwamen op voorsprong via een strafschop - duwfout of niet? - en konden vanaf dat ogenblik de kat uit de boom kijken. Rond het uur maakte Mulder er 0-2 van en in de slotminuut werd het nog 0-3. “Penalty of niet, daar wil ik het niet over hebben”, zuchtte Jan Schoefs, trainer van de thuisploeg. “Voor de pauze hadden we de match in handen, maar verzuimden we te scoren.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Bouhriss, Vardic, Michiels (61’ Diallo), Hawbir; Body, Haenen, Ernens, Aerts, La Mantia; Boiten.
CAPPELLEN: Joossens; Lemaire, Volant, Geuens, Van Kerckhoven; Kil, Willemsen (60’ Destoop), De Vriese, Mulder (90’ Mitrovic), Faria Da Silva; Walen De Keyser (86’ Floren).
DOELPUNTEN: 18’ Kil (strafschop) 0-1, 60’ Mulder 0-2, 90’ Destoop 0-3.
GELE KAARTEN: 39’ Hawbir, 43’ Lemaire, 85’ Destoop.
RODE KAART: 81’ Hawbir (tweemaal geel).
SCHEIDSRECHTER: Wuyts.
TOESCHOUWERS: 120.

19de speeldag : S.K. Pepingen-Halle - Spouwen-Mopertingen  0 - 0

Spouwen-Mopertingen geraakte op het veld van degradatieconcurrent Pepingen-Halle niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Diallo miste een penalty. “We gaan om te winnen”, sprak trainer Jan Schoefs in de aanloop naar de confrontatie met Pepingen-Halle. De 57-jarige coach van de Haspengouwers was na afloop dan ook erg teleurgesteld, vooral omdat Diallo een penalty voor een haakfout op Boiten te zwak inschoot. Voor het overige dwongen de bezoekers maar weinig kansen af. In een gelijkopgaande eerste helft viel er nauwelijks gevaar te noteren in het doelgebied van Pepingen-Halle, dat aan de overzijde wel voor enkele prangende momenten zorgde. Ook na de herneming kreeg thuisdoelman Walravens niet veel werk op te knappen. De gastheren kwamen daarentegen wel twee keer dicht bij het winnende doelpunt. “Met dit gelijkspel schieten we niet zoveel op, maar we blijven wel weg van de laatste plaats”, sprak Jan Schoefs. “Nu komt het erop aan om zondag over een week thuis te winnen tegen Cappellen. Tegen dan is nieuwkomer Sean Aerts geacclimatiseerd en zijn we beter gewapend.”

PEPINGEN-HALLE: Walravens, Haidour, Sarkic, Pé, Baras (74’ Houssane), Ngadrira, Vandenbrande, Lo Giudice (74’ Abdoul), Van Belle, Ntika Bondombe, Diakhité.
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Bouhriss, Michiels, Vardic, Hawbir, Body (87’ Dioum), Haenen, Ernens, La Mantia, Boiten, Diallo.
STRAFSCHOPPEN: 61’ Diallo (gemist).
GELE KAARTEN: 41’ Ntika Bondombe.
SCHEIDSRECHTER: De Keyzer.
TOESCHOUWERS: 150.

18de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K. Olympia S.C. Wijgmaal  2 - 0

Spouwen-Mopertingen behaalde tegen Wijgmaal zijn eerste zege sinds 20 oktober van vorig jaar. Drie gouden punten, want dankzij die overwinning springt geel-blauw over de Vlaams-Brabanders naar de voorlaatste plaats.

Met een hoofdverband van oor tot oor zag hij er niet bepaald uit als moeders mooiste, maar zijn kamerbrede glimlach leidde de aandacht af van die indrukwekkende bandage. “God man, dit doet deugd”, zei Dean Boiten na afloop van een fel kelderduel. In de eerste helft moest hij na een tackle naar de kant met een gekloven wenkbrauw, maar dat belette hem niet om zijn team net na de pauze met een erg fraaie volley op weg te zetten naar de overwinning. “Na die trap op mijn slaap had ik behoorlijk wat hoofdpijn, maar tijdens de rust nam ik een pijnstiller. Dat hielp en na die goal voelde ik bijna niets meer. Even had ik schrik dat we net als tegen Londerzeel en Bocholt in de slotseconden een doelpunt zouden binnenkrijgen, maar gelukkig maakten we er vlak voor tijd nog 2-0 van”, aldus de 23-jarige spits.

De tweede treffer werd gemaakt door Diallo, die er de voorbije wedstrijden niet bij was wegens niet nader gespecificeerde problemen. De rijzige aanvaller met Senegalese roots leek bevrijd van alle zorgen en woog op de afweer van Wijgmaal. “Moussa maakt het voor mij een stuk makkelijker”, benadrukte Boiten. “Door zijn atletische kracht en balvastheid creëert hij ruimte voor mezelf en de opkomende middenvelders. Deze prestatie moeten we meenemen naar de volgende match tegen Pepingen-Halle. Weer een directe concurrent. Als we ook daar de drie punten pakken, ben ik ervan overtuigd dat we ons gaan redden.”Ei zo na was Boiten niet aan de aftrap verschenen. “Ik sukkelde zeker tien dagen met griep. Tot vrijdag zag ik het echt niet zitten. Koorts, hoesten, loopneus. Omdat de thuismatch tegen Wijgmaal zo belangrijk was, ging ik zaterdagvoormiddag toch maar naar de training. Tot mijn verbazing ging het beter dan ik gedacht had en zondagmorgen voelde ik me kiplekker.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Bouhriss, Vardic, Michiels, Hawbir; Body, Haenen, Ernens, Bahtiri (53’ Proesmans); Boiten, Diallo
WIJGMAAL: Lekens; Pellegriti, Yangassa, De Keukeleere, Boogaerts (86’ Mertens); Bongiorno, Molenberghs, Delorge, Stockx (71’ Da Silva), Dehond; Mathei
DOELPUNTEN: 47’ Boiten 1-0, 87’ Diallo 2-0
GELE KAARTEN: 33’ Boiten, 49’ Bongiorno, 50’ Stockx, 51’ Michiels, 79’ Proesmans, 90’ De Keukeleere
SCHEIDSRECHTER: Theuwissen
TOESCHOUWERS: 150

17de speeldag : K. Bocholter V.V. - Spouwen-Mopertingen  2 - 1

Met een botsende volley ruim in blessuretijd bracht Dimitri Vanhaen de lokale aanhang in extremis toch nog tot een heus delirium. Sneu voor de gasten die ruim driekwart match de thuisploeg het leven meer dan zuur maakten.

De aanwezigheid van uw krant die de partij rechtstreeks streamde, inspireerde de 22 hoofdrolspelers allerminst. Vooral voor de rust bleven de toeschouwers op hun honger zitten. Bocholt brak de partij als naar gewoonte rond de 20ste minuut open met een counter op maat. Bertjens lanceerde handig maatje Kessels en die liet doelman Grootaers geen schijn van kans. Bocholt leek meteen gelanceerd, maar luttele minuten later knalde Vardic een door Wertelaers weggewerkte hoekschop snoeihard tegen de touwen. Alles te herdoen dus, ook omdat Bertjens en Maes nadien een goede Grootaers op hun weg vonden. “Een terechte tussenstand”, meende middenvelder Didier Haenen. “We hebben Bocholt heel weinig ruimte gegeven en dat verraste hen danig. Ze kwamen nauwelijks in hun spel en als je dan de angel uit de schaarse gevaarlijke tegenprikken kan halen, ga je toch met een goed gevoel de kleedkamers in.”

Dat goede gevoel bleef er ook tijdens de tweede periode. Even hadden we zelfs de indruk dat de bezoekers echt in hun winstkansen gingen geloven maar toen Wertelaers subliem de pegel van La Mantia keerde, stilde de bezoekende honger. Het Bocholtse slotoffensief mocht er dan wel zijn. Drie vervangingen op rij, Bocholt bleef maar beuken op de rode defensie. Met kansen voor Bertjens en Danton Maes maar steeds met Grootaers als winnaar. Tot die fatale slotseconden…

“Dit is echt balen”, vatte Didier Haenen de bezoekende ontgoocheling nog eens samen. “Opnieuw in de slotfase, net als in de match op Londerzeel. Je moet hier de punten niet pakken want Bocholt is echt wel een sterk team. Maar we waren er zo dichtbij en in de strijd voor het behoud is ieder puntje meer dan welkom.”

BOCHOLT: Wertelaers, Geebelen, van den Putte, R. Scheelen, Devon Maes (88’ Danton Maes), Bertjens, Kessels (75’ Goulding), Van Eijma (67’ Peeters)), Palmans, W. Scheelen, Vanhaen.
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Hawbir (55’ Dioum), Vardic, Michiels, Bouhriss, Emens, Bahtiri, La Mantia, Haenen, Body, Yavuz (46’ Proesmans).
DOELPUNT: 22’ Kessels 1-0, 24’ Vardic 1-1, 94’ Vanhaen 2-1.
GELE KAARTEN: Geebelen, La Mantia, R. Scheelen.
SCHEIDSRECHTER: Vanuffelen.
TOESCHOUWERS: 350

16de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K. Londerzeel S.K.  2 - 2

Geen achtste nederlaag op rij voor Spouwen-Mopertingen, maar het gelijkspel tegen Londerzeel smaakte heel bitter. Een kwartier voor het eindsignaal zette de thuisploeg een 0-1-achterstand om in een voorsprong. De vijfde zege wenkte, maar in blessuretijd kopte De Groodt de bezoekers langszij. Op basis van het veldspel en de kansen een billijke uitslag, maar het team van Jan Schoefs schiet er weinig mee op. “Dit was een uitgelezen kans om wat dichterbij te schuiven”, zei aanvoerder Didier Haenen, die als buffer voor de verdediging een uitstekende wedstrijd speelde. “Hoe stom dat we in de allerlaatste minuut van iedere speelhelft een doelpunt binnenkrijgen. Ik zeg niet dat we een wereldpartij speelden, maar we bleven goed in de organisatie en toonden ondanks de allerlaatste plaats een grote weerbaarheid. Of ik het nog zie zitten? Ja, natuurlijk. Nu is de teleurstelling ontzettend groot, maar we zijn nog niet dood en begraven.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Proesmans, Vardic, Michiels, Bouhriss (46’ Hawbir); La Mantia, Haenen, Bahtiri, Ernens; Boiten (90’ Clemens), Yavuz (88’ Body).
LONDERZEEL: Clepkens; Nwadika, Teirlinckx, Dellevoet, De Groodt; Laurent, Goffin, Tarfi (66’ Caignau), Sterckx (83’ Pieyns); Sarr (26’ Figys), Aalhoul.
DOELPUNTEN: 45’ Sterckx 0-1, 75’ La Mantia 1-1, 77’ Boiten 2-1, 90’ De Groodt 2-2.
GELE KAARTEN: 62’ Proesmans, 77’ De Groodt, 79’ Boiten, 79’ Sterckx, 81’ Goffin.
SCHEIDSRECHTER: Vanboven
TOESCHOUWERS: 150.

15de speeldag : Spouwen-Mopertingen - KVK Tienen  1 - 4

Als Spouwen-Mopertingen niet snel nog eens wint, dreigt de rest van het seizoen een lange lijdensweg te worden. Tegen KVK Tienen gingen de Haspengouwers kansloos de boot in, voor de zevende keer op een rij al.

De muts diep over het hoofd, de blik op afwezig, een aarzelende stem: er sprak weinig hoop uit de lichaamstaal en de commentaar van Jan Schoefs. Hoe kon het ook anders? Het team van de 57-jarige coach liep tegen Tienen negentig minuten achter de feiten aan en creëerde nauwelijks een kans. Voor de zevende keer incasseerde doelman Tom Grootaers vier goals in één wedstrijd en dan speelde hij niet eens een slechte wedstrijd. De bezoekers dwongen vrijwel vanaf het eerste fluitsignaal een rustig meesterschap af en lieten de thuisploeg met voortdurende positiewissels constant achter de bal lopen.

De zwakke repliek van de thuisploeg had zeker te maken met een kwaliteitsverschil, maar toch moet deze ploeg een stuk beter kunnen. Symptomatisch voor de sportieve malaise was de prestatie van Moussa Diallo. De 29-jarige spits werd met hoge verwachtingen aangetrokken en heeft onmiskenbare kwaliteiten, maar na een degelijke competitiestart viel hij zwaar terug. Ook tegen Tienen kwam hij niet in het stuk voor. “Hij slaagde er slechts sporadisch in de bal bij te houden en als hij moest trappen, kraakte hij zijn schot. Had hij nog last van zijn tijdelijke afwezigheid? Ik weet het eerlijk gezegd niet”, zuchtte Schoefs.

Links en rechts gaan stemmen op om tijdens de winterstop versterking binnen te halen, maar daarvan is de geplaagde trainer geen grote voorstander. “Eerste vraag: welk type moeten we zoeken? Twee: gaat een nieuwkomer direct rendement opleveren? Als we beslissen iemand aan te werven, moet het een schot in de roos zijn. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want als een speler in het tussenseizoen weg mag, scheelt er gewoonlijk iets aan”, aldus Schoefs. Toch is de situatie niet uitzichtloos, op voorwaarde dat er zondag thuis tegen Londerzeel wordt gewonnen.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Proesmans, Haenen, Michiels, Ernens; La Mantia, Vardic, Body (22’ Bouhriss, 76’ Stassen), Yavuz; Boiten, Diallo (83’ Bahtiri).
TIENEN: Hannes; Weeghmans, Vos, Meeus, Matterne; Claes, Kempeneers, Singh, Bogaerts (46’ Grancea), Convents (77’ Deflem); Vanwelkenhuysen.
DOELPUNTEN: 11’ Singh 0-1, 19’ Convents 0-2, 68’ Vanwelkenhuysen 0-3, 88’ Bahtiri 1-3, 90’ Deflem 1-4.
GELE KAARTEN: geen.
SCHEIDSRECHTER: Vandevenne.
TOESCHOUWERS: 200.

14de speeldag : K. Berchem Sport 2004 - Spouwen-Mopertingen  2 - 0

Zesde nederlaag op rij voor Spouwen-Mopertingen, dat helemaal weggezakt is naar de kelder van de rangschikking. De Haspengouwers hielden nochtans geruime tijd stand tegen Berchem, dat rond het uur op voorsprong kwam via Meseure. Een kwartier voor affluiten deed Van Kruyssen het licht helemaal uit voor het team van Jan Schoefs. In een matige partij had Berchem wat meer balbezit, maar in geen van beide doelgebieden vielen veel opwindende fasen te noteren. Grootaers moest wel twee uitstekende reddingen uit zijn mouwen schudden om tijdelijk de nul op het bord te houden. Voor Spouwen-Mopertingen wordt het stilaan vijf voor twaalf. Als de twee thuismatchen voor de winterstop tegen Tienen en Londerzeel geen puntenwinst opleveren, wordt de situatie wel heel erg heikel.

BERCHEM: Appels, Van den Driessche, Vermeire, Van Kruyssen, El Yazidi (88’ Cornelissen), Meseure, Spies, Beirlant (86’ Vallez), Mauro, Peers, Nwokoro (77’ Joris).
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Proesmans, Haenen, Michiels, Vardic, Ernens, La Mantia, Body, Bouhriss, Cokgezen (73’ Diallo), Boiten (86’ Frenay).
DOELPUNTEN: 61’ Meseure 1-0, 79’ Van Kruyssen 2-0.
STRAFSCHOPPEN: 79’ Van Kruyssen (omgezet).
GELE KAARTEN: geen.
SCHEIDSRECHTER: Bury.
TOESCHOUWERS: 300.

13de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K.V.V. Vosselaar  0 - 4

Het gaat van slecht naar dramatisch met Spouwen-Mopertingen, dat al voor de zesde keer vier goals in één match incasseerde. De thuisploeg was een maat te klein voor een sneller combinerend en efficiënter Vosselaar.

De bezoekers leken negentig minuten met een man meer te spelen. In het Norbert Beulsstadion wordt nu al gevreesd voor de degradatie. “Ik kan de meeste jongens nochtans niets verwijten”, zei coach Jan Schoefs. “In de eerste helft hielden we nog enigszins gelijke tred. Desondanks had het bij de rust al 0-4 kunnen zijn. Op de flanken lieten we ons te gemakkelijk in de wind zetten. In de tweede periode zakten we letterlijk en figuurlijk steeds dieper weg. Onze handelingssnelheid lag veel lager dan die van Vosselaar.”

Door de nederlaag tegen Vosselaar is Spouwen-Mopertingen weggezakt naar de kelderverdieping van het klassement. Volgend weekend moeten de Haspengouwers op bezoek bij concurrent Berchem. “Deze nederlaag komt hard aan, maar uiteraard blijven we geloven in een goede afloop. Na de verplaatsing van volgend weekend spelen we voor de winterstop nog thuis tegen Londerzeel en Tienen. Dat zijn drie kansen om onderaan weg te geraken”, aldus Schoefs.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Proesmans, Haenen, Michiels (79’ Clemens), Bouhriss (74’ Cokgezen), Ernens, La Mantia, Bahtiri (30’ Body), Vardic, Stassen, Boiten
VOSSELAAR: Delarbre, Haddouchi (46’ Machielsen), Engelen, Segers, Van De Vel (90’ Jannes), Van De Vreede, Vaes (68’ Temmerman), Hannes, Julien, Havermans, Verheyen
DOELPUNTEN: 27’ Segers 0-1, 44’ Van De Vreede 0-2, 61’ Segers 0-3, 66’ Van De Vreede 0-4
GELE KAARTEN: 66’ Stassen
SCHEIDSRECHTER: De Keyzer
TOESCHOUWERS: 150

12de speeldag : Rc Hades Kiewit Hasselt - Spouwen-Mopertingen  4 - 0

Hades heeft Spouwen-Mopertingen een flink pak voor de broek gegeven in een weinig spannende derby. Het was duidelijk een sterk geprikkeld Hades na het verlies bij Hoogstraten. Ex-Spomo tegen Spomo voor u samengevat in twee hoofdstukken!

Een van de uitblinkers bij Hades was aanvaller Ebobo. De rijzige spits nam twee goals en een assist voor zijn rekening. De mooiste van de avond was eentje die de vergelijking kan doorstaan met de countergoal van Nacer Chadli op het WK 2018 in Rusland. Ebobo: “Gijbels lanceerde de aanval en het enige waar ik aan dacht was zo snel mogelijk rennen naar het andere doel. Via Wang, Poell en mezelf kwam de bal terug bij Poell, die het kon afmaken. Alles gebeurde in een handvol seconden. Die countergoals worden stilaan een specialiteit van ons. Dat de tegenstand niet sterk was vandaag? Dat vind ik larie. Spouwen-Mopertingen is een goede ploeg. Het kwam door ons goed voetbal dat zij met 4-0 de boot in gingen.”

Geen opvallende frustraties bij de bezoekers na de match. Kapitein Haenen had daar een goede reden voor: “Vandaag zijn we voor de eerste keer op waarde geklopt door een sterker Hades.” Trainer Jan Schoefs legde kalm maar streng de vinger op de wonde: “Er was slechts één speler op niveau: Vardic. Scharnierpunt was de corner voor de 2-0 waarbij Gijbels een schitterende redding doet op een kopbal van Ernens. Dat was een gemaakte goal. Uit de daaropvolgende corner volgt die counter waarbij Hades de 2-0 maakt. De match lag toen al in de plooi. We verliezen de match door individuele fouten”, aldus Schoefs.

HADES: Gijbels, Jacquemyn, Elens (83’ Vangeel), Mombaerts, Vandermeeren, Claes, Wang, Vanratingen (52’ Celen), Ebobo (87’ Vaesen), Lenaerts, Poell.
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Vardic, Michiels (63’ Stassen), Bouhriss, Ernens, Bahtiri, La Mantia, Diallo, Proesmans (46’ Cokgezen), Haenen, Yavuz.
DOELPUNTEN: 13’ Ebobo 1-0, 16’ Poell 2-0, 59’ Ebobo 3-0, 64’ Elens 4-0.
GELE KAARTEN: Mombaerts, Bahtiri, Vardic.
SCHEIDSRECHTER: Theuwissen.

11de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K. Diegem Sport  1 - 2

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Proesmans, Michiels (67’ Stassen), Haenen, Bouhriss, Ernens, Vardic, La Mantia, Yavuz, Diallo, Boiten.
DIEGEM: Michiels, Van Lautem (79’) Bautmans), Vanderelst, De Bouw (70’ Matuta), Benlouafi, Denayer, Honshoven, De Cuyper (63’ Benamar), Mertens, Cojocaru, Labiad.
DOELPUNTEN: 61’ Labiad 0-1, 76’ Labiad 0-2, 79’ Diallo 1-2.
GELE KAARTEN: 17’ Boiten, 50’ Debouw, 72’ Benamar.
TOESCHOUWERS: 120

10de speeldag : Spouwen-Mopertingen - Sp. Hasselt  3 - 4

Voor de aftrap werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van Roland Demal, die de dag voordien op 88-jarige leeftijd overleed. Op het veld brachten de bezoekers met een overwinning een postuum eerbetoon aan de notoire jurist, die ook geruime tijd voorzitter van Sporting Hasselt was. Opmerkelijk: het team van Rikie Broeckx incasseerde tot voor de aftrap slechts tien goals en scoorde negen keer. In het Norbert Beulsstadion werd die verhouding danig op zijn kop gezet.“Het is ook voor mij een verrassing dat wij drie doelpunten binnenkregen”, sprak de 57-jarige coach. “Daardoor moesten wij offensief stevig uithalen om de drie punten te pakken. Ik vind wel dat we op basis van de tweede periode verdiend wonnen. De eerste helft verliep evenwichtig, maar door individuele fouten moesten we met een 2-1-achterstand de rust in.” “Omdat Schenk in de spits stond te zwemmen, bracht ik Bounou in als tweede aanvaller. Dat pakte goed uit. Met zijn snelheid en techniek deed hij de match kantelen. We hadden weliswaar geluk dat Diallo een penalty miste, maar na ons derde doelpunt was er maar één ploeg die wilde winnen. Dat het niet van een leien dakje liep, zal ik niet ontkennen, maar dat is niet onlogisch. Al die ex-spelers van ons waren extra gemotiveerd. Als je ziet hoe sterk Boiten speelde … Zo’n prestatie heeft hij bij Hasselt niet iedere week gebracht.”

In de andere kleedkamer stond Jan Schoefs te balen. Broeckx’ collega en leeftijdsgenoot zag zijn ploeg al voor de vierde keer in tien matchen vier goals slikken. Enigszins verrassend was de gemiste penalty van Diallo - onnodige duwfout van Bastiaens op Ernens - voor hem niet het cruciale moment van de partij. “Aan de tweede goal van Hasselt ging onnodig balverlies op het middenveld vooraf. Dát deed ons de das om, zeker als je nagaat dat wij in dezelfde minuut op 4-1 konden komen. Jammer, doodjammer. Als je drie keer scoort tegen één van de beste defensies van de reeks, heb je kwaliteit in huis, maar helaas. Volgende zondag spelen we opnieuw thuis. Tegen Diegem mogen we het niet nog eens laten afweten.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Proesmans, Haenen, Michiels, Bouhriss; Ernens, Bahtiri, Yavuz, La Mantia; Boiten, Diallo
SPORTING HASSELT: Ghijsens; Jaspers (46’ Bounou), Bastiaens, Aka Etien, Turan; Deville, Janssen, Gueroui, Bracké, Verbeeck; Schenk (79’ Efekia)
DOELPUNTEN: 8’ Proesmans 1-0, 14’ Verbeeck 1-1, 40’ Diallo 2-1, 49’ Yavuz 3-1, 52’ Bracké 3-2, 58’ Bastiaens 3-3, 86’ Verbeeck 3-4
STRAFSCHOPPEN: 73’ Diallo (gemist)
GELE KAARTEN: 27’ Bahtiri, 47’ Janssen, 57’ Boiten, 78’ Aka Etien, 83’ Bracké
SCHEIDSRECHTER: Timmermans
TOESCHOUWERS: 350

9de speeldag : Hoogstraten VV - Spouwen-Mopertingen  4 - 1

Spouwen-Mopertingen slaagt er maar niet in regelmaat in zijn prestaties te leggen. Na de degelijke prestatie tegen Aalst ging geel-blauw in Hoogstraten kansloos de boot in, de vijfde nederlaag al. Het begon nochtans goed voor de bezoekers, die ongewijzigd aan de aftrap kwamen. Proesmans bracht zijn team in de tweede minuut op voorsprong, maar de thuisploeg liet zich niet uit het lood slaan en kwam even voor de pauze verdiend langszij. De gastheren waren agressiever en veroverden bijna iedere keer de tweede bal. Jan Schoefs probeerde het tij te doen keren met de inbreng van Dioum en Vardic, maar dat zette geen zoden aan de dijk. De 57-jarige coach was niet te spreken over de prestatie van zijn team. Volgende zondag zal er in de derby tegen Hasselt uit een ander vaatje moeten getapt worden om de vijfde overwinning te behalen.

HOOGSTRATEN: R. Smet, De Roover (77’ Cox), Van Dooren, Hofstede, Van Zantvoort, Van Dyck, Swaegers, E. Smet, Lauryssen, Tilburgs (80’ S. Meeusen), Meeus (85’ Q. Meeusen).
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Proesmans, Haenen, Michiels (68’ Vardic), Bouhriss, La Mantia, Bahtiri, Ernens, Yavuz (63’ Dioum), Boiten, Diallo.
DOELPUNTEN: 2’ Proesmans 0-1, 37’ Van Zantvoort 1-1, 66’ Meeus 2-1, 83’ Cox 3-1, 90’ Van Zantvoort 4-1.
GELE KAARTEN: Van Zantvoort.
SCHEIDSRECHTER: Sbaghi.
TOESCHOUWERS: 350.

8ste speeldag : Spouwen-Mopertingen - S.C. Eendracht Aalst  1 - 0

Knappe prestatie van Spouwen-Mopertingen, dat Aalst zijn eerste nederlaag toediende. Op het einde van een evenwichtige partij met weinig open kansen leken beide ploegen genoegen te nemen met een punt, maar in blessuretijd bezorgde Didier Haenen zijn team op aangeven van Diallo de drie punten. “Geweldig”, glunderde de 28-jarige Lanakenaar, pas terug uit blessure. “Ik zag de ruimte liggen en wist dat achterin iedere positie goed ingenomen was. Daarom perste ik er nog een spurtje uit. Met goed gevolg, want Moussa kapte zich knap voorbij twee verdedigers en bediende me perfect.”
“Dit is een héél belangrijke overwinning. Na drie nederlagen op rij moesten we dringend punten pakken. Het mooie aan deze zege is dat we weer de nul houden. Tegen de productiefste ploeg van de reeks, nota bene. We hebben gevochten voor iedere centimeter. Dan doet het bijzonder veel deugd als je beloond wordt.”
“De organisatie was nagenoeg perfect. Drie man achterin, twee hoge flanken en twee controlerende middenvelders, dat bleek een succesformule. We bouwden iets meer voorzichtigheid in, maar ik denk niet dat je kan zeggen dat we verdedigend speelden.”
Trainer Jan Schoefs, die woensdag 57 wordt, kreeg drie dagen voor zijn verjaardag één van de leukste cadeaus die hij zich kon wensen. “Dit doet deugd”, sprak hij. “Of het een verdiende zege is? Bij Aalst zullen ze wel zeggen dat een gelijkspel een betere weergave van het spel zou zijn, maar daar gaan we ons niet te veel van aantrekken. Zoals Didier al zei: hard gewerkt, weinig weggegeven en georganiseerd gevoetbald, daar word je als trainer blij van.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Proesmans, Haenen, Michiels, Bouhriss; La Mantia, Ernens, Bahtiri, Yavuz; Boiten, Diallo.
AALST: Devriendt; Geenens, Mertens, Ryckaert; Van Den Berghe, Razzi (69’ Van Den Eynde), De Neve, Dekuyper, De Coninck; Makelula, Cocchiere.
DOELPUNTEN: 90’ + 2’ Haenen 1-0.
GELE KAARTEN: 55’ Haenen, 71’ Mertens. 
SCHEIDSRECHTER: Van Uffelen.
TOESCHOUWERS:
350.

7de speeldag : A.S. Verbroedering Geel - Spouwen-Mopertingen  2 - 0

“Niet scherp genoeg, te veel defensieve fouten, te weinig loopvermogen en balvastheid. Kortom, een verdiende nederlaag”, sprak coach Jan Schoefs , die Spouwen-Mopertingen voor de derde keer op rij zag verliezen. In het eerste kwartier kon zijn team gelijke tred houden, maar daarna zakte de pudding in elkaar. Zonder enkele prima reddingen van doelman Grootaers was de score hoger opgelopen. Na de uitsluiting van Verbeek slaagde geel-blauw er niet in zijn numerieke meerderheid uit te buiten. In de tweede periode liet Boiten de kans op de gelijkmaker liggen, maar dat was ook de enige keer dat de bezoekers dreigden. “Hoe we de neerwaartse lijn gaan ombuigen? Harder trainen en rekenen op de terugkeer van het geblesseerde verdedigersduo Haenen-Vardic. Volgende zondag, thuis tegen Aalst, moet het veel beter”, aldus Schoefs.

GEEL: Snyders, Chergui, Van Geet, Verbeek, Hulsmans (83’ Paulo da Silva), Hoebregs, Robin, Vandersmissen, Morgan (74’ Vanderheiden), Wanya, Kennedy (56’ Baik).
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Proesmans, Bouhriss, Michiels, Hawbir, La Mantia, Ernens, Bahtiri (69’ Yavuz), Cokgezen (46’ Dioum); Boiten, Diallo.
DOELPUNTEN: 26’ Hulsmans 1-0, 73’ Morgan 2-0. 
GELE KAARTEN: 51’ Van Geet, 62’ Ernens, 75’ Baik.
RODE KAART: 42’ Verbeek.
SCHEIDSRECHTER: Schepers.

6de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K.F.C. Duffel  2 - 4

Na een dramatisch slechte eerste helft ging Spouwen-Mopertingen met een 0-3-achterstand de rust in. Geel-blauw deed het na de onderbreking heel wat beter, maar het kalf was al verdronken. “Laten we vooral de tweede periode onthouden”, zuchtte trainer Jan Schoefs, die zijn team de voorbije vier wedstrijden slechts zes op twaalf zag pakken.

Het gezicht van de 56-jarige coach van de thuisploeg stond na afloop op onweer. “Hoe is het mogelijk dat we voor en na de pauze twee totaal verschillende gezichten tonen,” vroeg hij zich af. En inderdaad, tussen drie en kwart voor vier was het spel bijzonder rommelig, stonden de spitsen op een eiland en leek de verdediging een vergiet met vuistdikke gaten. Daar moet wel aan toegevoegd worden dat Bouhriss en Vardic in de lappenmand lagen en dat Haenen al na een kwartier met een hamstringsblessure naar de kant moest. “Ja, maar dat is voor mij geen excuus”, ging Schoefs verder. “Sommigen speelden zo slecht, dat ze niet thuishoren in de basis. Ik noem geen namen. Ik heb gelukkig ook positieve dingen gezien. De goede invalbeurt van de jonge Clemens, bijvoorbeeld.”

Niets dan lachende gezichten in de andere kleedkamer, uiteraard ook bij Ali Yildiz. Hij nam tegen zijn vorige club het tweede doelpunt voor zijn rekening én werd vorige week papa van een dochter, Sare. “Ik verbleef de voorbije dagen meer in het ziekenhuis dan thuis”, sprak de 27-jarige spits. “Door dat heen en weer rijden was ik wat vermoeid, maar gelukkig wordt het de komende dagen rustiger doordat ik vaderschapsverlof heb.”Over mijn niveau ben ik nog niet helemaal tevreden, maar de eerste overwinning kan de ploeg en dus ook mezelf een boost geven. Het was wel raar om tegen Spouwen-Mopertingen te voetballen. Echt waar, ik zat bijna in de verkeerde kleedkamer.” “Ik had nooit gedacht dat we zo vlot zouden uitlopen tot 0-4, maar tijdens de rust heb ik de jongens gewaarschuwd. Spouwen-Mopertingen heeft in de tweede helft al vaker een scheve situatie rechtgezet. Gelukkig maakte Boiten pas twintig minuten voor tijd de eerste tegengoal.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Proesmans, Michiels, Haenen (16’ Clemens), Hawbir; La Mantia, Ernens, Bahtiri, Yavuz (46’ Dioum); Boiten, Diallo
DUFFEL: Hofmans; Verlinden, Cavus, Nidiaye, De Kegel; Manuel Reangelo (90’ Faes), Cobos Copado, Engelen, Verheyden (87’ Vervoort); Bostanci (90’ Ruelle), Yildiz
DOELPUNTEN:
21’ Bostanci 0-1, 40’ Yildiz 0-2, 45’ De Kegel 0-3, 59’ Cobos Copado 0-4, 67’ Boiten 1-4, 77’ Michiels 2-4
GELE KAARTEN: 79’ Cavus, 84’ Verheyden, 90’ Yildiz, 90’ La Mantia
SCHEIDSRECHTER: Vandevenne
TOESCHOUWERS: 150

5de speeldag : R. Cappellen F.C. - Spouwen-Mopertingen  3 - 0

Spouwen-Mopertingen ging net als in Wijgmaal met vrij zware cijfers onderuit, maar de uitslag weerspiegelt niet de spelverhouding. Geel-blauw kwam in een evenwichtige eerste helft vroeg op achterstand na mistasten van Bouhriss. Het team van Jan Schoefs eiste na de pauze balbezit op, maar werd in de slotfase twee keer koud gepakt op de counter.

CAPPELLEN: Joossens, Volant, Van Kerckhoven (71’ Mitrovic), Floren, Mulder, Walen De Keyser, S. Kil, Geuens, De Vriese (83’ Pirotte), Destoop (66’ Willemsen), R. Kil.
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Hawbir (83’ Cokgezen), Michiels, Haenen, Bouhriss, La Mantia, Bahtiri (36’ Yavuz), Ernens, Dioum, Diallo, Boiten (72’ Proesmans).
DOELPUNTEN: 8’ Walen De Keyser 1-0, 78’ Willemsen 2-0, 87’ Walen De Keyser 3-0.
GELE KAARTEN: 56’ R. Kil.
SCHEIDSRECHTER: Wuyts.
TOESCHOUWERS: 200.

4de speeldag : Spouwen-Mopertingen - S.K. Pepingen-Halle  2 - 1

Spouwen-Mopertingen speelde tegen Pepingen-Halle zeker geen onvergetelijke wedstrijd, maar pakte wel de drie punten. Met dank aan Moussa Diallo, die twee keer scoorde.

Lastminute-transfers bieden niet altijd een garantie op succes, maar Moussa Diallo (28) maakte tegen Pepingen-Halle duidelijk dat coach Jan Schoefs er goed aan deed hem na drie seizoenen terug te halen. Met zijn derde en vierde goal kroonde de Senegalees zichzelf tot matchwinnaar en loodste hij Spouwen-Mopertingen naar de top van het klassement.

“Negen op twaalf, wie had dat een maand geleden durven voorspellen?” lacht hij. “Na de zware nederlaag in Wijgmaal waren we verplicht om revanche te nemen en dat hebben we ook gedaan. Nee, niet met sprankelend voetbal, maar dit geeft ons wel ademruimte”, aldus Diallo, die op de laatste transferdag overkwam van RWDM. “Ik wilde mijn carrière daar opnieuw lanceren, maar door het onverwachte vertrek van Drazen Brncic was mijn verhaal al na anderhalve maand afgelopen. Ook bij Eupen liep het minder goed dan verwacht, al vind ik niet dat ik daar mislukte. Vorig jaar kreeg ik van Claude Makelele nauwelijks een kans, maar het seizoen voordien speelde ik vijftien wedstrijden.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Vardic (61’ Proesmans), Michiels, Haenen (85’ Body), Bouhriss; La Mantia, Bahtiri, Ernens, Yavuz; Boiten (63’ Dioum), Diallo.
PEPINGEN-HALLE:
Deweerdt; Vandenbrande (72’ Djawadi), Dailly, Bourgeois, Houssane; Ngadrira, Diakhité, Pé, Lo Giudice, Mikal (46’ Ertveldt); Baras.
DOELPUNTEN: 36’ Diallo 1-0, 53’ Diallo 2-0, 84’ Baras 2-1.
STRAFSCHOPPEN: 53’ Diallo (omgezet).
GELE KAARTEN: 37’ Bahtiri, 39’ Dailly, 77’ Yavuz, 79’ Dioum, 81’ Michiels, 88’ Diallo.
SCHEIDSRECHTER: Bury.
TOESCHOUWERS: 300.

3de speeldag : K. Olympia S.C. Wijgmaal - Spouwen-Mopertingen  4 - 1

Beeldverslag

Eerste nederlaag voor Spouwen-Mopertingen, dat door een te zwakke tweede helft geen aanspraak kon maken op de overwinning. Man van de match was Jordy Mathei , die tegen zijn ex-ploeg drie keer scoorde. Bij Spo-Mo brak de 24-jarige aanvaller twee seizoenen geleden geen potten, maar gisteren was hij erg efficiënt. De gasten begonnen nochtans goed. Wijgmaal nam na één op zes een afwachtende houding aan. Daardoor dwong Spouwen-Mopertingen veldoverwicht af, zonder kansen evenwel. Na de openingsgoal bracht Diallo zijn ploeg vlak voor rust langszij, maar een minuut later stond het 2-1. Na de pauze liet geel-blauw het afweten op het vlak van gretigheid.

WIJGMAAL: Vanwelkenhuysen, Pellegriti, De Keukeleere, Stockx, Dehond (82’ Bongiorno), Delorge (27’ Mertens), Mathei (85’ Vanderstappen), Dewaet, Masselis, Molenberghs, Bakala.
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Proesmans, (70’ Dioum), Haenen, Michiels, Bouhriss (60’ Vardic), Ernens, Bahtiri (77’ Body), La Mantia, Yavuz, Boiten, Diallo.
DOELPUNTEN: 29’ Mathei 1-0, 44’ Diallo 1-1, 45’ Mathei 2-1, 62’ Mertens 3-1, 80’ Mathei 4-1.
GELE KAARTEN: 45’ De Keukeleere, 84’ Masselis.
SCHEIDSRECHTER: Staessens.
TOESCHOUWERS: 150.

2de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K. Bocholter V.V.  1 - 0

Beeldverslag

Met een late treffer van invaller Vardic pakte Spouwen-Mopertingen in het Limburgs onderonsje met Bocholt zijn tweede zege van het seizoen. Op een diefje weliswaar, want na de rust kreunde de thuisploeg onder het wit-zwarte aanvalsgeweld.

Met gebalde vuist en een “Ik doe het toch maar weer” naar zijn eigen aanhang droop de adrenaline onmiddellijk na afloop nog van thuistrainer Jan Schoefs af.

Die instelling kenmerkte ook zijn spelers, zeker in de eerste wedstrijdhelft. Gretig en agressief, met Michiels als betrouwbaar slot op de deur en Diallo als constante boeman van de Bocholtse defensie. Echt veel kansen puurde geel-blauw daar niet uit, maar de kopbal van Boiten op de lat en enkele prikken van Diallo brachten de bezoekende defensie in verlegenheid. Een mak Bocholt kon slechts flauwtjes tegenprikken via Bloemen, Maes en Bertjens.

“In de eerste periode speelden we inderdaad te plat”, aldus Bocholt-doelman Stijn Wertelaers. “De thuisploeg was veel dwingender, waardoor we zelden in ons gewone spel kwamen. Ja, er waren wat kansjes voor hen maar verdedigend gaven we toch ook niet al te veel weg.”

Bocholt kwam na de rust veel gedrevener voor de dag. De lokale defensie kwam handen en voeten tekort om de gaten te dichten maar pompte net voldoende om ondanks kansen van Devon Maes, van Eijma en Bloemen net niet te verzuipen. De brilscore leek een feit, tot invaller Vardic na een slecht ontzette hoekschop als een duiveltje uit een doosje voor Wertelaers opdook. Zuid-Limburg in vuur en vlam en Bocholt in zak en as, al kwamen Ruben Scheelen en Maes in de slotminuten nog dichtbij de gelijkmaker.

“Dit doet deugd”, gniffelde aanwinst Jeroen Michiels. “Vooral voor de rust speelden we erg gretig en daar had Bocholt het duidelijk moeilijk mee. Dat we nadien in de problemen kwamen? Vergeet niet dat we aan een totaal nieuw elftal bouwen. En onderschat dit Bocholt zeker niet. Zij deden ons afzien maar gelukkig zorgde Marko te midden van al dat werk nog voor een toetje. Zes op zes, wie had dat verwacht?”

SPOUWEN-MOPERTINGEN:Grootaers, Michiels, Bouhriss (65’ Dioum), Ernens, Boiten, Bahtiri (80’ Vardic), La Mantia, Diallo, Proesmans, Haenen, Yavuz (89’ Body).
BOCHOLT: Wertelaers, R. Scheelen, Bloemen, Devon Maes, Bertjens, van Eijma (66’ Kessels), Palmans (27’ Geebelen), W. Scheelen, Vanhaen, van den Putte, Dieme.
DOELPUNT: 87’ Vardic 1-0.
GELE KAARTEN: Yavuz, Dieme, Boiten, Devon Maes, van den Putte, Ernens.
SCHEIDSRECHTER: Vanboven.
TOESCHOUWERS: 300.

1ste speeldag : K. Londerzeel S.K. - Spouwen-Mopertingen  2 - 3

Spouwen-Mopertingen kon in de voorbereiding geen enkele keer winnen, maar pakte op de openingsdag verrassend genoeg meteen de volle buit. Met dank aan de lastminutetransfers Dean Boiten en Moussa Diallo. Beide spitsen, die eerder het geel-blauwe shirt droegen, werden pas het afgelopen weekend binnengehaald en namen meteen de drie goals voor hun rekening. “Super om zo aan de competitie te beginnen”, sprak Jan Schoefs. “Voor de buitenwereld is deze uitslag na een moeilijke oefencampagne misschien verrassend, maar dit is niet meer dezelfde ploeg als pakweg een maand geleden”, aldus de 56-jarige coach. Spouwen-Mopertingen dwong in de tweede helft nog genoeg kansen af om de score hoger te doen oplopen. Ex-Hadesspeler Dean Boiten kwam helemaal op het einde zelfs nog dicht in de buurt van een hattrick, maar zijn bal trof de kruising.

LONDERZEEL: Clepkens, Caignau (66’ Aalhoul), Teirlinckx, Van Hoof, Pieyns, Sterckx (90’ Smars), De Groodt, Nwadikwa, Morais De Almeida, Figys, Dellevoet.
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Proesmans, Haenen, Michiels, Bouhriss, Ernens, Bahtiri (75’ Body), La Mantia, Yavuz (75’ Dioum), Boiten, Diallo (90’ Cokgezen).
DOELPUNTEN: 8’ Diallo 0-1, 49’ Teirlinckx 1-1, 51’ Boiten 1-2, 77’ Figys 2-2, 81’ Boiten 2-3.
STRAFSCHOPPEN: 8’ Diallo (omgezet).
RODE KAARTEN: 61’ Van Hoof.
GELE KAARTEN: 27’ Bahtiri, 34’ La Mantia, 39’ Sterckx, 53’ De Groodt, 64’ Figys, 68’ Proesmans.
SCHEIDSRECHTER: Cornelis.
TOESCHOUWERS: 150.

2de ronde Beker van België : Spouwen-Mopertingen - Eendracht Aalter  3 - 3 (pen. 4 - 5)

Een zwak Spouwen-Mopertingen werd verdiend uitgeschakeld door een beter voetballend Aalter dat ook fitter oogde. De thuisploeg acteerde te traag maar leek dankzij sluipschutter Cokgezen en een uitstekend ingevallen Dioum toch de volgende ronde veilig te stellen. Een veerkrachtig Aalter sloeg in de slotfase echter genadeloos toe: 3-3. In de strafschoppenreeks zag Yavuz als enige zijn strafschop gestopt: 4-5.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Haenen, Baccarella (65’ Body), Bouhriss, La Mantia, Van Melick, Yavuz, Jungschleger (63’ Dioum), Proesmans (30’ Frenay), Cokgezen, Ernens.
AALTER: De Boever, Waegebaert, Van de Walle (74’ Gijsels), De Coninck, Boone (81’ Vandesteene), Malfroy, Verplancke, Van Kerrebroeck, Janssens, Berghmans.
DOELPUNTEN: 10’ Baccarella 1-0, 15’ De Coninck 1-1, 48’ en 80’ Cokgezen 2-1 en 3-1, 82’ Malfroy 3-2, 89’ Berghmans 3-3.
GELE KAARTEN: Baccarella, Cokgezen, Yavuz. SCHEIDSRECHTER: Oosterbosch. TOESCHOUWERS: 150.