WEDSTRIJDVERSLAGEN 2018-2019

 

30ste speeldag : Spouwen-Mopertingen - Hoogstraten V.V.  1 - 1

Beeldverslag

Spouwen-Mopertingen dwong op de valreep het behoud af dankzij een fel bevochten gelijkspel tegen Hoogstraten. Sabbadini scoorde in de slotfase, maar na de gelijkmaker van Cox was het nog bibberen tot de laatste minuut. “De voorbije weken hebben we het onszelf moeilijk gemaakt door te veel punten weg te geven “, zegt Didier Haenen.

Spanning troef in het Norbert Beulsstadion. Spouwen-Mopertingen mocht niet verliezen om een barrageduel tegen het nummer veertien van de andere reeks te vermijden. Dat zorgde voor behoorlijk wat nervositeit bij de thuisploeg, die hinkte op twee gedachten: snel scoren om de druk weg te nemen en de nul houden om niet te moeten achtervolgen. “Eén tegengoal kon ons in een penibele situatie brengen”, zegt centrale verdediger Didier Haenen, die kon terugblikken op een solide prestatie. “Na de 6-1-nederlaag in Turnhout waren er wel wat twijfels over onze defensieve stabiliteit, maar tegen Hoogstraten hebben we weinig weggegeven.”

De 27-jarige Lanakenaar prijst zich gelukkig dat het allemaal goed is gekomen na een erg wisselvallig seizoen. “Wie had gedacht dat we in degradatiegevaar zouden geraken? Titelambities hebben we nooit uitgesproken - die prognose kwam van de buitenwereld - maar we waren er wel van overtuigd dat we in de top vijf konden eindigen. Helaas liep het anders.”

De redding is nu een feit, maar dreigt volgend seizoen niet dit scenario te herhalen met al die vertrekkers? “Het is jammer dat veel jongens weggaan, maar anderzijds kunnen we met een vernieuwde groep weer iets fris neerzetten”, gaat Haenen verder. “Ik moet toegeven dat ik er zelf aan heb gedacht om andere lucht op te snuiven, maar ik heb beslist dat ik blijf. Ik zit hier om diverse redenen goed. Spouwen-Mopertingen is een leuke club en het is maar een kwartier rijden van thuis. Bovendien ben ik begin dit jaar papa geworden. Met zo’n kleine erbij is het niet altijd vanzelfsprekend om werk, hobby en gezin te combineren. Jan Schoefs heeft er begrip voor als ik door omstandigheden een keertje niet kan trainen.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Pellegriti, Haenen, Mombaerts, Aka Etien, Otero Perez, Winkels, Brouwers, La Mantia, Sabbadini (90’ Choua), Yildiz (89’ Coen)
HOOGSTRATEN:Smet R., Meeusen, Van Dooren, Meeus, Van De Walle, Cox, Van Dyck, Swaegers (60’ Hofstede), Smet E. (46’ Van Huffel), Lauryssen (69’De Roover), Meeuwis
DOELPUNTEN: 79’ Sabbadini 1-0, 85’ Cox 1-1
GELE KAARTEN: 61’ Van Dooren, 69’ Hofstede, 79’ Yildiz, 79’ Sabbadini, 82’ Van Huffel
SCHEIDSRECHTER: Lamberigts
TOESCHOUWERS: 150

29ste speeldag : Kfc Turnhout - Spouwen-Mopertingen  6 - 1

Spouwen-Mopertingen kreeg in Turnhout, 15de in het klassement, een fikse pandoering. Het behoud is zo nog niet verzekerd.

Trainer Jan Schoefs kon geen beroep doen op de geblesseerde Geurts. Bovendien moest Van Oudenhove (trap op scheenbeen) nog voor het halfuur naar de kant. Oorzakelijk verband of niet, de bezoekers hadden weinig in de pap te brokken. Na de pauze werden ze zelfs overklast. Man van de match was Ebobo, die drie keer scoorde. Zondag moet Spouwen-Mopertingen thuis tegen Hoogstraten uit een ander vaatje tappen om het verblijf in de tweede amateurklasse te verlengen. Dat moet gebeuren zonder de geschorste Ernens en mogelijk ook zonder Van Oudenhove.

TURNHOUT: Horsten, Geenen, Mafete, Djeson Olongo, Versmissen, Ebobo (89’ Van De Kerkhof), Bostanci, Coeckelbergs (66’ Lambrechts), Proost, Durwael, Jacobs (82’ Johnson)
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Pellegriti (77’ Koopmans), Haenen, Mombaerts, Aka Etien, Otero Perez, Van Oudenhove (27’ Sabbadini), Winkels, La Mantia, Ernens, Yildiz (74’ Stassen)
DOELPUNTEN: 30’ Versmissen 1-0, 33’ Ebobo 2-0, 38’ Otero Perez 2-1, 41’ Jacobs 3-1, 46’ Ebobo 4-1, 67’ Ebobo 5-1, 73’ Versmissen 6-1
GELE KAARTEN: 45’ Ernens, 73’ Mombaerts,
RODE KAARTEN: 82’ Ernens (tweemaal geel)
SCHEIDSRECHTER:
Theuwissen
TOESCHOUWERS: 300

28ste speeldag : Spouwen-Mopertingen - Sportkring Sint-Niklaas  2 - 1

Spouwen-Mopertingen kan nog op de veertiende plaats eindigen en dus veroordeeld worden tot de barrages, maar niet meer rechtstreeks degraderen. Dat is de belangrijkste conclusie na een matige en zenuwachtige partij tegen Sint-Niklaas, waarin drie invallers scoorden. De thuisploeg pakte gouden punten dankzij Winkels en Sabbadini.

Opgerolde hemdsmouwen, bermuda’s, hoge sleehakken, korte rokken, het leek wel hoogzomer in het Norbert Beulsstadion. Toch stond het schitterende weer in schril contrast met het niveau op het veld. Vooral in de eerste helft kon je je moeilijk van de indruk ontdoen dat dit de eerste voorbereidingsmatch was na enkele loodzware trainingssessies. Veel balverlies, slordige combinaties, weinig diepgang en nauwelijks doelgevaar, niets om opgewonden van te raken. Het opmerkelijkste feit was een botsing tussen Schurmann en Geurts, waarbij laatstgenoemde naar het ziekenhuis moest afgevoerd worden met een sleutelbeenbreuk.
Na de herneming was er iets meer animo, met rake schuivers van Winkels en Sabbadini en tussendoor een doelpunt van Verspeeten. Sabbadini stond nauwelijks een minuut op het veld, toen hij de winning goal voor zijn rekening nam. “Zo snel heb ik nog nooit gescoord”, lachte de 23-jarige flankaanvaller. “Het was bovendien mijn eerste competitiedoelpunt. Te weinig voor een offensieve speler, moet ik toegeven, maar het doet wel deugd dat die treffer de overwinning opleverde. Een verdiende zege, denk ik. Nee, mooi was het niet, maar dat kon men van ons ook niet verwachten. Omdat Hamme zaterdagavond won, lag de druk bij ons. Desondanks wonnen we verdiend, denk ik. Volgend weekend moeten we het afmaken op het veld van het al veroordeelde Turnhout.”

Dominic Sabbadini besliste intussen om volgend seizoen bij KVK Wellen aan de slag te gaan. “Een gesprek met de trainer overtuigde me. Hij ziet me in een vrije rol op links. Het wordt anders voetballen dan hier, minder met de lange bal. Wellicht ga ik ook meer speelkansen krijgen. Leid daaruit vooral niet af dat ik mistevreden terugkijk op twee jaar Spouwen-Mopertingen. Vooral vorig seizoen was het leuk, omdat we tot het einde meedraaiden voor de titel. Dat het in de huidige competitie minder liep, ligt aan diverse factoren. Zo namen we een slechte start en kregen we te maken met langdurige blessures. Ook ikzelf haalde niet het verwachte niveau. Daarom wil ik nog twee keer alles uit de kast halen om mijn steentje bij te dragen tot het behoud.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Pellegriti, Haenen, Mombaerts, Aka Etien; Otero Perez (73’ Sabbadini), Geurts (18’ Winkels), Van Oudenhove, La Mantia, Ernens; Yildiz (89’ Brouwers)
SINT-NIKLAAS: Merckx; Vispoel, Schurmann, De Pauw, Emmaneel; Van Goethem (46’ Verspeeten), Aerts, Verheuge, Melens (73’ De Bauw), De Witte (85’ De Saegher); Martin
DOELPUNTEN: 52’ Winkels 1-0, 58’ Verspeeten 1-1, 74’ Sabbadini 2-1
GELE KAARTEN: 55’ Verspeeten, 77’ Aka Etien, 90’ La Mantia
SCHEIDSRECHTER: Lonnoy
TOESCHOUWERS: 250

27ste speeldag : Spouwen-Mopertingen - S.C. City Pirates Antwerpen  0 - 2

Spo.-Mo heeft de kans verkeken om dichter bij het behoud te komen.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Otero Perez, Haenen, Mombaerts, Ernens (59’ Sabbadini), Pellegriti, Geurts, Van Oudenhove (79’ Choua), Winkels (50’ Brouwers), La Mantia, Yildiz
CITY PIRATES: Roef, Verboven, Sababti, Van Den Bogerd, Van Hove, Fall, Van Zantvoort (65’ El Jattari), Kwik, Dreesen, Achter (81’ Delalieux), Moussaoui (71’ Nascimento)
DOELPUNTEN: 43’ Achter 0-1, 64’ Sababti (penalty) 0-2
GELE KAARTEN: 40’ Achter
SCHEIDSRECHTER: Sbaghi
TOESCHOUWERS: 100.

26ste speeldag : K.F.C. Duffel - Spouwen-Mopertingen  1 - 2

Met een zege op het veld van Duffel zette Spouwen-Mopertingen een grote stap richting behoud. Aka Etien opende rond het halfuur de score, Geurts verdubbelde de voorsprong een kwartier voor tijd. De tegentreffer van Duffel kwam te laat. “Ik moet mijn spelers feliciteren met 7 op 9”, zegt trainer Jan Schoefs.

De coach van geel-blauw kon geen beroep doen op het geschorste duo La Mantia-Winkels. Daardoor kwam in de basis een plaats vrij voor Pellegriti en Brouwers. Oorzakelijk verband of niet, in het begin was het wat zoeken voor de bezoekers, die pas na een twintigtal minuten in de match kwamen. Met gunstig resultaat, want na een hoekschop bracht Aka Etien zijn team op voorsprong. De thuisploeg ging na de pauze op zoek naar de gelijkmaker, maar op aangeven van Van Oudenhove zorgde Geurts voor de 0-2. Duffel drong aan, Grootaers moest zich echter pas in de slotminuut omdraaien. “Een mooie overwinning”, sprak Jan Schoefs. “Van de vier resterende matchen spelen we er nog drie thuis. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we de operatie redding tot een goede einde gaan brengen. We deden het collectief goed, maar ik heb toch een speciale vermelding voor de jonge Ernens, die zich in enkele matchen uitstekend integreerde.”

DUFFEL: Hofmans, Verlinden, De Kegel (65’ Schops), Van Den Brande (78’ Gabrielli), Cobos Copado (62’ Rymenants), Manuel, Spreutels, Amini, Vertonghen, Van Asch, Van Den Buys
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Otero Perez (84’ Choua), Haenen, Mombaerts, Aka Etien, Pellegriti, Geurts, Van Oudenhove, Ernens, Brouwers (71’ Sabbadini), Yildiz (87’ Stassen)
DOELPUNTEN: 30’ Aka Etien 0-1, 76’ Geurts 0-2, 90’ Van Den Buys 1-2
GELE KAARTEN: Van Den Brande, Spreutels, Van Den Buys, Aka Etien
SCHEIDSRECHTER: Stevens
TOESCHOUWERS: 150

25ste speeldag : Spouwen-Mopertingen - K.F.C. Vigor Wuitens Hamme  2 - 0

In de strijd om het behoud pakte Spouwen-Mopertingen drie gouden punten tegen directe concurrent VW Hamme. Met dank aan Geurts, die beide goals voor zijn rekening nam. “We voetbalden niet spectaculair, maar wel slim”, sprak hij.

“Twee zespuntenmatchen”, zei voorzitter Luc Janssen in de aanloop naar de thuiswedstrijden tegen VW Hamme en City Pirates. Het eerste luik werd alvast tot een goed einde gebracht. Spouwen-Mopertingen speelde een degelijke partij en had zijn schaapjes nog voor de pauze op het droge. Olivier Geurts opende vrij vroeg de score en deed er rond het halfuur nog een doelpunt bij, telkens op aangeven van Van Oudenhove.
Ze gaan Ollie volgend seizoen missen in het Norbert Beulsstadion. De dertigjarige Hoeselaar tekende voor Heur-Tongeren om meer tijd vrij te maken voor zijn gezin. Met zijn ervaring en uitstekende mentaliteit had hij nochtans een rol kunnen spelen in de nieuwe ploeg die trainer Jan Schoefs moet vormen. Een stevige kop op een sterk lichaam, zo vind je ze niet overal.
“Ik ben niet de beste voetballer, maar ik vind het wel mijn plicht om er altijd mijn hoofd voor te leggen”, zegt Geurts. “Dat is wat we tegen Hamme allemáál gedaan hebben, net zoals vorige week tegen Patro. Als je al vroeg in de match merkt dat ook Yildiz diep op de eigen helft komt helpen verdedigen, weet je dat het goed zit.”
Geurts realiseert zich dat de buit nog niet binnen is. “Zondag spelen we tegen Duffel, de week nadien tegen City Pirates. Dat zijn twee directe concurrenten. Pas na die twee matchen gaan we ons misschien veiliger voelen.”
Of hij geen spijt heeft dat hij bij Spouwen-Mopertingen aan zijn afscheidstournee bezig is? “Na de match vroegen heel wat supporters waarom ik wegga. Dan denk je wel eens aan alle leuke momenten, maar ik sta helemaal achter mijn beslissing. De komende weken ga ik wel nog alles uit de kast halen om het behoud te verzekeren.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Otero Perez (88’ Stassen), Haenen, Mombaerts, Aka Etien, Ernens, Geurts, Van Oudenhove, Winkels (74’ Pellegriti), La Mantia, Yildiz (90’ Koopmans)
VW HAMME: De Vroe, Seron, Ivens (26’ Mingiedi), Monteyne, Vergeylen, De Wilde, Triest, Vits (80’ De Rauw), Gyselinck, De Man, Ponnet.
DOELPUNTEN: 20’ Geurts 1-0, 30’ Geurts 2-0.
GELE KAARTEN: 26’ Winkels, 67’ Van Oudenhove, 75’ La Mantia, 77’ Mingiedi.
SCHEIDSRECHTER: Bury.
TOESCHOUWERS: 120

24ste speeldag : Spouwen-Mopertingen - K. Patro Eisden Maasmechelen  1 - 1

In een wedstrijd met weinig hoogtepunten deelden Spouwen-Mopertingen en Patro Eisden gisteren de punten. Na een late treffer van Ernens leek Spomo de zege thuis te houden maar invaller Rajcomar schonk de leider alsnog een punt. Door de winst van Hasselt zien de Maaslanders hun voorsprong slinken tot drie punten.

Met twee doelpunten in het slotkwartier, zat het venijn van deze wedstrijd in de staart. In de 79ste minuut strafte Ernens een fout in de verdediging van Patro af en bracht Spouwen-Mopertingen zo op voorsprong. Spomo kon de voorsprong niet lang vasthouden. Supersub Rajcomar, slechts enkele minuten tussen de lijnen, trapte de verdiende gelijkmaker tegen de touwen. In een prangende slotfase bleef de spanning te snijden maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren. Ondanks het puntenverlies en het feit dat achtervolger Hasselt dichterbij komt, bleef Patro trainer Stijnen positief.

Aan dit punt tegen de leider hield Spouwen-Mopertingen gemengde gevoelens over. Ook doelman Tom Grootaers die niet veel werk op te knappen had, maar zich toch gewonnen moest geven in de slotfase.

“Ik was kansloos bij dat doelpunt. Door de benen van één van onze verdedigers zag ik de bal van Prince niet aankomen. Voor dat puntje hadden we op voorhand getekend maar achteraf gezien is het toch een beetje zuur als je zo laat in de partij een doelpunt slikt. Als er één ploeg moest winnen, waren wij het wel. Patro heeft meer balbezit gehad maar wij kregen ook enkele mogelijkheden om er 2-0 van te maken. Als je tegen de eerste in de stand een puntje kunt pakken, is dat zeker niet slecht. Nu komen de belangrijke wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten er aan voor ons. De prestatie van vandaag moeten we in die matchen gaan doortrekken met hopelijk dan wel enkele driepunters.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Mombaerts, Ernens, Winkels, Yildiz, Otero-Perez, Etien, Geurts, Haenen, La Mantia, Van Oudenhove.
PATRO: Belin, Swerten, Carratta, Mombongo Dues, Ezzahri, Ouedraogo (65’ Carlone), Kenne, Gueroui, Renson, Allegria, Annab (82’ Rajcomar).
DOELPUNTEN: 79’ Ernens 1-0, 85’ Rajcomar 1-1.
GELE KAARTEN: Ernens, Allegria, Mombaerts, Geurts, Gueroui, Yildiz, Ezzahri.
SCHEIDSRECHTER: De Keyzer.
TOESCHOUWERS: 500.

23ste speeldag : Rc Hades Kiewit Hasselt - Spouwen-Mopertingen  3 - 1

Met een vroeg doelpunt in beide helften kon Hades uiteindelijk nog vlot afstand nemen van het in nood verkerende Spouwen-Mopertingen. “Hades heeft verdiend gewonnen”, gaf de trainer Jan Schoefs van de bezoekers toe. “Maar als je zo vroeg in zo een belangrijke match je laat ringeloren en je doet dat in het begin van de tweede helft nog eens over dan kan je beter thuis blijven”, zuchtte Schoefs.

Hij doelde uiteraard op zijn rechtsachter Ilias Choua (ex-speler van Hades) die inderdaad bij beide doelpunten niet vrijuit ging. Toch geeft Schoefs de strijd om het behoud niet op. “Ik ben niet de man om snel op te geven”, klinkt hij strijdlustig. ‘En ook bij mijn spelers zit het vuur er zeker nog in. Ik zag zeker geen gelaten elftal en creëerden wij voldoende mogelijkheden. Maar als je dan in het begin van de tweede helft je rechtsachter als rechtsbuiten ziet spelen en je incasseert een tweede doelpunt, dan weet je dat het, zeker gezien onze situatie, moeilijk wordt. Maar ik ben er ook van overtuigd dat we nog wedstrijden gaan winnen. Zo heb ik vandaag trouwens een goede invalbeurt gezien van Pieter-Jan Van Oudenhove”, sluit Schoefs toch positief af.

HADES: Gijbels, Vandermeeren, Corstjens (46’ Decuypere), Claes, Bloemen (86’ Bennassar), Sogutcu, Voorjans (88’ Demulder), Celen, Wang, Timmermans, Lenaerts.
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Winkels, Yildiz, Otero Perez, Etien Aka, Geurts, Haenen, La Mantia, Choua (55’ Ernens), Brouwers (55’ Van Oudenhoven), Sabbadini.
DOELPUNTEN: 2’ Sogutucu 1-0, 46’ Bloemen 2-0, 54’ Lenaerts 3-0, 68’ Geurts 3-1.
GELE KAARTEN: Haenen, Vandermeeren, Sogutcu, Celen.
SCHEIDSRECHTER: Krieken.
TOESCHOUWERS: 250

22ste speeldag : K. Berchem Sport 2004 - Spouwen-Mopertingen  1 - 1

Spo-Mo speelde zonder Van Oudenhove, Choua en Otero Perez (allen geschorst) en Grootaers (ziek). Sabbadini zat op de bank. Ondanks die vijf wijzigingen namen de bezoekers een blitzstart. Op aangeven van Geurts bracht Yildiz zijn team op voorsprong. Die treffer leek te volstaan, maar na geharrewar maakte Van Kruyssen gelijk. ”Hier schieten we weinig mee op. Onze concurrenten pakken ook punten”, zuchtte trainer Schoefs.

BERCHEM: Van Buynder, Van Den Driessche, Michiels, Mats (46’ Vallez), Van Kruyssen, Beirlant (75’ El Addouly), Meseure, Vande Velde, Saillart, Peers, Mauro.
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Gilis, Winkels, Haenen, Mombaerts, Aka Etien, Pellegriti, Geurts, Ernens (85’ Sabbadini), La Mantia, Brouwers, Yildiz.
DOELPUNTEN: 8’ Yildiz 0-1, 92’ Van Kruyssen 1-1.
GELE KAARTEN: 44’ Peers, 68’ Mauro, 88’ Michiels, 74’ Mombaerts.
SCHEIDSRECHTER: De Keyzer.

21ste speeldag : Spouwen-Mopertingen - R. Cappellen F.C.  0 - 2

Een week na de spectaculaire remonte in Bocholt ging Spouwen-Mopertingen kansloos de boot in tegen Cappellen. De onherkenbare thuisploeg kreeg geen bal tussen de palen.

“Er zat geen schwung in de ploeg. Vreemd dat ze in Bocholt wél konden lopen en werken”, zuchtte Jan Schoefs na de nederlaag tegen Cappellen. De 56-jarige coach van Spouwen-Mopertingen zag zijn team na de rust helemaal wegzakken. Onmiddellijk werd de link gelegd naar de aankondiging van het vertrek van zes spelers van de A-kern. Schoefs weerlegde dat vermoeden niet. “Met al die vertrekkers worden het nog negen lastige weken”, sprak hij. “Als je er tegen een atletische en stugge ploeg als Cappellen niet vol voor gaat, weet je dat het een lastige namiddag wordt. Er zat te weinig diepgang in ons spel. Daardoor vonden we geen oplossingen. Het eerste uur gaven we nochtans niet zoveel weg, maar door een misverstand in het centrum kwamen we ongelukkig op achterstand”, aldus Schoefs. Toen Bouwman er even later met een zondagsschot 0-2 van maakte, was het over en uit. De ingevallen Ernens kreeg een mooie kans op de aansluitingstreffer, maar zijn poging ging over. De thuiscoach was mild voor de 20-jarige belofte: “Die jongen deed het goed bij zijn invalbeurt, net als Aka Etien. Ik weet nu al dat zij volgende week tegen Berchem aan de aftrap komen.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Haenen, Winkels (64’ Geurts), Mombaerts, Otero Perez; Choua (59’ Aka Etien), Van Oudenhove (70’ Ernens), La Mantia, Brouwers, Sabbadini; Yildiz.
CAPPELLEN: Joossens; Lemaire, Volant, Geuens, De Vriese; Destoop (89’ Mitrovic), Kil, Cornelissen, Bouwman, Willemsen (81’ Wouters); Faria Da Silva.
DOELPUNTEN: 61’ Destoop 0-1, 69’ Bouwman 0-2.
GELE KAARTEN: 22’ Choua, 25’ Van Oudenhove, 28’ De Vriese, 76’ Volant, 77’ Otero Perez.
RODE KAART: 85’ Otero Perez (tweemaal geel).
SCHEIDSRECHTER: Timmermans.
TOESCHOUWERS: 200.

20ste speeldag : K. Bocholter V.V. - Spouwen-Mopertingen  1 - 2

Op karakter, met een strakke rugwind én met medewerking van de thuisploeg die er na rust nauwelijks iets van bakte, heeft Spouwen-Mopertingen een 1-0-achterstand omgebogen in een geenszins gestolen zege. Een resultaat dat hard aankwam in de lokale kleedkamer.

Voor de rust was er nochtans geen vuiltje aan de Bocholtse lucht. Bertjens en een bijzonder vinnige Watson misten van een niet de openingstreffer maar die kwam er uiteindelijk toch. Onnodig bezoekend balverlies bracht van den Putte na een dubbelpas met Watson in een leuke schietpositie. Voldoende voor de lokale middenvelder om zijn eerste van het seizoen tegen de touwen te prikken. “Dat was ook meer dan verdiend”, merkte de Nederlander terecht op. “Hoewel het veld er bijzonder zwaar bij lag, combineerden we best aardig en met een beetje geluk had de match toen al in een beslissende plooi gelegen. Wisten we veel dat die tweede speelhelft zo dramatisch zou worden…”

Met die uitspraak sloeg Niek inderdaad de nagel op de kop. Spomo gooide alle remmen los en trok bijwijlen massaal richting Wertelaers. De thuisdefensie kwam handen en voeten te kort maar leek toch nog zonder averij het einde te halen. Tot een afgeweken pegel van Gijs Brouwers doelman Wertelaers zonder reactie liet. Het lokale leed was daarmee niet geleden. Didden pakte een onnodig tweede geeltje en toen ook Watson nog eens fiks tackelde, stond Bocholt plots met z’n negenen. La Mantia, zonder meer de bezoekende uitblinker, profiteerde ervan om Otero Perez met een leuk opwippertje naar een algemeen delirium te sturen. “Zo zie je maar dat je nimmer moet opgeven”, glimlachte Gijs Brouwers. “Voor de rust hadden we het echt moeilijk en kwam die laatste bal nimmer bij de man. Maar na de koffie hebben we de thuisploeg meteen bij de keel gegrepen. Het leidde tot heel veel druk waaronder Bocholt nimmer wist te ontkomen. De gelijkmaker was misschien een lucky one maar we verdienden dat wel he. En die late treffer van Otero? De max hé, dat we er toch in slagen om bij een eindrondekandidaat de volle buit weg te halen. En ik heb het gevoel dat het hierbij niet zal blijven.”

Het laatste woord is voor bezoekend coach Jan Schoefs. “Nu de kleedkamer gezuiverd is, zien we het echte Spomo. En dat kan voor elke club een gesel zijn. Deze groep gelooft weer in zichzelf en dan kan je bergen verzetten.”

BOCHOLT: Wertelaers, van den Putte, R. Scheelen, Didden, Bertjens, Vaesen (46’ Put, 80’ Maes), W. Scheelen, Watson, Palmans, Dieme, Vanhaen.
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Mombaerts, Winkels, Yildiz, Otero Perez, Haenen, La Mantia, Van Oudenhove (66’ Ernens), Choua (83’ Pellegriti), Brouwers (78’ Geurts), Sabbadini.
DOELPUNTEN: 37’ van den Putte 1-0, 74’ Brouwers 1-1, 91’ Otero Perez 1-2.
GELE KAARTEN: La Mantia, Didden, Haenen.
RODE KAARTEN: 82’ Didden (2x geel), 85’ Watson.
SCHEIDSRECHTER: Wuyts.
TOESCHOUWERS: 300.

19de speeldag : Spouwen-Mopertingen - F.C. Heur-Tongeren  1 - 1

Net als twee weken eerder tegen Hades pakte Heur-Tongeren een punt op het veld van een gouwgenoot. De gasten speelden na de uitsluiting van Tshibuabua nochtans meer dan een helft met tien. Spouwen-Mopertingen slaagde er niet in die numerieke meerderheid uit te buiten. “De bal wilde er gewoon niet in”, zuchtte trainer Jan Schoefs.

Geen cadeaus meer weggeven en snel een reeksje neerzetten, dat was het dubbele plan van Steve Hoste na de thuisnederlaag tegen Patro. Dat reeksje is er nog niet, maar de bezoekende coach zag in het Norbert Beulsstadion wel dat doelman Govoni slechts één keer werd verslagen. Het had anders gekund, want in de slotfase troffen Geurts en Van Oudenhove de lat. Even voordien kwam Heur-Tongeren op voorsprong via een afgeweken schot van Jungschleger. Een kwartier later zette Van Oudenhove de eindstand op het bord.

“Een teleurstellend resultaat”, sakkerde Olivier Geurts. “Ik vond ons niet zo slecht combineren, maar we hadden moeite met het compacte spel van de bezoekers. Dat zij na de uitsluiting van Tshibuabua achteruit leunden, is logisch. Wij vonden helaas geen oplossing en hadden ook wel wat pech. Als we de kansen in de eerste helft benutten, wordt het een andere wedstrijd”, aldus Geurts. Over de rode kaart van Tshibuabua bestond weinig discussie. Zonder dat er een bal in de buurt was, gaf hij Van Oudenhove een elleboogstoot. De 27-jarige Belg van Congolese origine toonde spijt en zei dat hij zenuwachtig was.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Otero Perez, Haenen, Mombaerts, Aka Etien, Choua (46’ Sabbadini), Geurts, Van Oudenhove, La Mantia, Brouwers, Yildiz
HEUR-TONGEREN: Govoni, Quintiens, Paulus, Vanderhoven, Jungschleger (78’ Legenvre), Turco, Vanheeswyck, Da Silva (85’ Choukri), Wagemans, Tshibuabua, Nieskens
DOELPUNTEN: 60’ Jungschleger 0-1, 75’ Van Oudenhove 1-1
GELE KAARTEN: 44’ Mombaerts
RODE KAART: 36’ Tshibuabua
SCHEIDSRECHTER:Schepers
TOESCHOUWERS: 250

18de speeldag : K.S.V. Temse - Spouwen-Mopertingen  3 - 1

Spouwen-Mopertingen zag in Temse een reeks van vijf wedstrijden zonder nederlaag onderbroken. De thuisploeg scoorde vlak voor de pauze en verdubbelde rond het uur die voorsprong. In een gelijkopgaande partij dwongen de bezoekers enkele mooie kansen af, maar o.a. Geurts en Sabbadini misten. Temse scoorde aan honderd procent. 

TEMSE: Güler, Claeys, Van Kerckhoven, Van Remoortere, Van Den Heuvel (73’ Vermeire), Goossens, Ntambue (77’ Kudimbana), Dhaene, Van Cauwenberg, Van Den Eynde, Verwilligen (89’ De Wilde)
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Otero Perez, Haenen, Mombaerts, Aka Etien, Sabbadini, Geurts, Winkels (79’ Ernens), La Mantia, Brouwers, Yildiz
DOELPUNTEN: 40’ Van Den Heuvel 1-0, 57’ Van Den Heuvel 2-0, 84’ Van Cauwenberg (owngoal) 2-1, 86’ Van Den Eynde 3-1
GELE KAARTEN: geen
SCHEIDSRECHTER: Brinckman
TOESCHOUWERS: 120

17de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K.V.V. Vosselaar  4 - 1

Klinkende en verdiende zege van een gretig Spouwen-Mopertingen. Man van de match was de onvermijdelijke Ali Yildiz, die drie keer scoorde. Zijn teller staat nu al op twaalf. 

Voetbal en bijgeloof. Tijdens de rust lag in de kleedkamer van Spouwen-Mopertingen een stel droge shirts klaar, maar de spelers verkozen in hun natte outfit aan de tweede helft te beginnen. Schrik dat ze met andere truitjes hun 3-1-voorsprong zouden kwijtspelen. Oorzakelijk verband of niet, de thuisploeg hield makkelijk stand en is met elf op vijftien weggekropen uit de gevarenzone. “We hebben het in de heenronde heel moeilijk gehad, maar onder meer door de terugkeer van een aantal geblesseerde spelers zit het nu goed”, aldus Yildiz. “Dankzij deze zege springen we over een directe concurrent. Dat ik drie keer scoorde, is mooi meegenomen. Vorig seizoen maakte ik er zeventien. Er resten ons nog dertien matchen”, waarmee hij duidelijk aangeeft dat het zijn ambitie is om nog beter te doen. Tegen Vosselaar zette hij zijn team op aangeven van Van Oudenhove al in de tweede minuut op voorsprong. De gasten maakten rond het halfuur gelijk, maar Brouwers en Yildiz reageerden bliksemsnel met nummer twee en drie. In de slotfase nam Yildiz alle twijfel weg. 

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Otero Perez (81’ Pellegriti), Haenen, Mombaerts, Aka Etien; Choua, Van Oudenhove (61’ Winkels), Geurts, La Mantia, Brouwers (50’ Sabbadini); Yildiz.
VOSSELAAR: Blondeel; Verheyen (87’ Luyten), Julien (46’ Machielsen), Bastiaens, Defossez; Koks, Vaes, Havermans, Hannes; Van De Vreede, Segers (83’ Jannes).
DOELPUNTEN: 2’ Yildiz 1-0, 33’ Hannes 1-1, 36’ Yildiz (penalty) 2-1, 37’ Brouwers 3-1, 82’ Yildiz 4-1.
SCHEIDSRECHTER: Sbaghi.
TOESCHOUWERS: 200.

16de speeldag : Sp. Hasselt - Spouwen-Mopertingen  1 - 1

Sporting Hasselt is in de derby tegen Spouwen-Mopertingen blijven steken op een gelijkspel. De thuisploeg gaf zijn voorsprong in de eerste helft héél snel weg en vond na rust geen gaten in de dubbele muur die Spouwen-Mopertingen had opgetrokken. Opnieuw een draw dus en dat al voor de vierde keer op rij. Bocholt kan zondag de leidersplek overnemen van Hasselt als het wint van Berchem.

Aan de bezoekende kant was doelpuntenmaker Glenn Ernens tevreden met het duurbevochten punt. “Het was een moeilijke wedstrijd. We gaven weinig weg maar konden zelf ook niet veel kansen creëren. Plots viel dan hun doelpunt uit de lucht. Nochtans waren we gewaarschuwd voor hun stilstaande fases”, aldus Ernens over het mooie doelpunt dat Dean Boiten in de vlucht op aangeven van - alweer - Verbeeck binnen knalde. Maar wat voor een reactie had Spouwen-Mopertingen? Meteen werd er keihard terug geslagen. In geen tijd stond het weer gelijk? Ernens:“We gingen inderdaad hevig door op de flank. Ik stond op de juiste plaats op een bal die doorschoot en kon niet meer missen.”

Er werd dus na een vrij gesloten eerste helft met 1-1 de rust in gegaan. Na de pauze ging Sporting vol voor de zege maar de bezoekers metselden een dubbele muur. “We wilden de wedstrijd inderdaad goed op slot houden,” aldus Ernens. “Dat is gelukt. Met die puntendeling zijn we dan ook tevreden.” Dat kon SpoMo-trainer Jan Schoefs alleen maar beamen. “We zijn naar hier gekomen voor een punt en we gaan hier weg met een punt. Hasselt verdiende misschien de overwinning maar het was een gesloten wedstrijd. Wij moeten nu eenmaal op een andere manier spelen dan in het begin van de competitie. Eens we helemaal uit de kelder van de rangschikking weg zijn, kunnen we misschien terug anders denken. Nu willen we punten pakken. En dat lukt.”  

SPORTING HASSELT: Van Gerwen, Joosten (66’ Jaspers), Janssen, Vrijsen, Verbeeck, Proesmans, Ofori, Bracké (76’ Bathiri), Baysal, Boiten (76’ Van Rijswijk), Efekia.
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Mombaerts, Ernens, Winkels (75’ Choua), Yildiz, Otero-Perez, Etien Aka, Haenen, La Mantia, Van Oudenhove, Brouwers.
DOELPUNTEN: 33’ Boiten 1-0, 35’ Ernens 1-1.
GELE KAARTEN: Proesmans, Grootaers, Ernens, Choua.
SCHEIDSRECHTER: Lamberigts.

15de speeldag : Hoogstraten V.V. - Spouwen-Mopertingen  1 - 2

”Een overwinning of twee gelijke spelen tegen Hoogstraten en Hasselt, dat zou mooi zijn”, zei Jan Schoefs vorige week. De coach van Spouwen-Mopertingen heeft zijn doel al bereikt. Zijn team won het afgelopen weekend voor de tweede keer op rij en komt in het klassement naast Hoogstraten. Mannen van de match waren Ernens en Yildiz, die allebei een doelpunt en een assist voor hun rekening namen. De partij kon nochtans nauwelijks slechter beginnen voor de bezoekers, want al na zes minuten stond het 1-0. In de tweede periode nam geel-blauw de match in handen. Ernens maakte gelijk op aangeven van Yildiz, even later was het net omgekeerd. “Met deze overwinning doen we een prima zaak in het klassement. Al wat we vrijdag pakken in Hasselt is meegenomen”, zegt Schoefs.

HOOGSTRATEN: Smet, Van Dooren, Hofstede, Diomandé, Van De Walle, Cox (66’ Gysels), Van Dijck, Swaegers, Van Huffel, Lauryssen, Meeuwis.
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Otero Perez, Haenen, Mombaerts, Aka Etien, La Mantia (90’ Bollen), Ernens, Van Oudenhove, Winkels (87’ Coen), Brouwers, Yildiz (88’ Van Muylder).
DOELPUNTEN: 6’ Van Dijck 1-0, 65’ Ernens 1-1, 76’ Yildiz 1-2.
GELE KAARTEN: 33’ Van Dijck, 61’ Van De Walle, 71’ Mombaerts, 89’ Van Huffel.
SCHEIDSRECHTER: Schoenmaeckers.
TOESCHOUWERS: 150.

14de speeldag : Spouwen-Mopertingen - Kfc Turnhout  3 - 0

Spouwen-Mopertingen pakte tegen directe concurrent Turnhout zijn eerste thuiszege. Drie punten van goudwaarde, want de voorsprong op de Kempenaars bedraagt nu zes punten. “Lang geleden dat een overwinning zoveel deugd deed”, lachte Nicolas Mombaerts.

Tijdens de rust sakkerde trainer Jan Schoefs nog om een niet gefloten strafschop, maar na afloop had hij een glimlach van oor tot oor. En niet alleen hij. Een zucht van opluchting ging door de wandelgangen. Eindelijk een beetje ademruimte voor de Haspengouwers, die de beste kansen afdwongen en meer grinta toonden. Tot aan de openingstreffer zat er veel krampachtigheid in het spel, maar daarna liep het een stuk vlotter. Onder impuls van de sterke Aka Etien en de alomtegenwoordige La Mantia werd het in het slotkwartier nog 3-0.

“In het begin voetbalden we nogal nerveus”, sprak aanvoerder Mombaerts, die de eerste goal voor zijn rekening nam. “Dat was ook logisch, want we moesten gewoon winnen. Deze zege geeft ons een enorme boost. Al wat we in de resterende matchen tegen Hoogstraten en Hasselt pakken, is meegenomen. We moeten wel twee keer op verplaatsing, maar buitenshuis doen we het dit seizoen beter dan thuis.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Otero Perez, Haenen, Mombaerts, Aka Etien, La Mantia (90’ Van Muylder), Van Oudenhove, Geurts, Winkels, Brouwers (90’ Ernens); Yildiz
TURNHOUT: Horsten; Lambrechts (70’ Johnson), Mafete, Geenen (75’ Hermans), Durwael, Versmissen, Proost, Coeckelbergs, Oppong; Jacobs (83’ Touré), Olongo.
DOELPUNTEN: 31’ Mombaerts 1-0, 75’ Geurts 2-0, 88’ La Mantia 3-0.
GELE KAARTEN: 45’ Geenen.
SCHEIDSRECHTER: Deckers.
TOESCHOUWERS: 200.

13de speeldag : S.C. City Pirates Antwerpen - Spouwen-Mopertingen  2 - 2

Beeldverslag

Voor de vijfde match op rij was er weer geen overwinning voor Spouwen-Mopertingen. De zege was nochtans dichtbij. De Haspengouwers zetten een vroege achterstand om in een 1-2-voorsprong, maar enkele minuten voor het einde gaven ze die alsnog uit handen. Een zondagsschot ging via het dijbeen van de ingevallen Van Oudenhove voorbij Grootaers. “De pech houdt niet op. Doodjammer dat we op zo’n manier de kans laten liggen om drie punten uit te lopen op een directe concurrent”, zuchtte coach Jan Schoefs.

CITY PIRATES: Roef, Verboven, Sababti, Van Den Bogerd, Van Hove, Van Zandvoort, Felix (65’ Fall), Sefiani Filali (65’ El Jattari), Kwik, Delalieux, Nascimento Borges (65’ Muyshondt).
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Brouwers, Haenen (46’ Ernens), Mombaerts, Aka Etien, Sabbadini, Geurts, Otero Perez, Choua (70’ Winkels), La Mantia (82’ Van Oudenhove), Yildiz.
DOELPUNTEN: 13’ Sababti 1-0, 24’ Choua 1-1, 61’ La Mantia 1-2, 86’ Van Zandvoort 2-2.
GELE KAARTEN: 41’ Delalieux, 62’ Sabbadini, 65’ Aka Etien, 88’ Van Oudenhove, 90’ Ernens. RODE KAART: 57’ Van Den Bogerd. SCHEIDSRECHTER: Staessens.
TOESCHOUWERS: 300.

12de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K.F.C. Duffel  0 - 2

Spouwen-Mopertingen wacht nog altijd op de eerste thuisoverwinning. De Haspengouwers speelden een degelijke partij, maar werden koud gepakt door een efficiënt Duffel. “We hadden de match volledig in handen. Bij de afwerking liep het helaas weer mis”, zucht aanvoerder Martijn Dingenen, die voor het eerst in zijn loopbaan een rode kaart kreeg.

De thuisploeg stond voor een uitdagende opdracht. In geval van winst schoof geel-blauw naast zijn Antwerpse tegenstander, een derde opeenvolgende nederlaag zou de situatie onderaan nog wat penibeler maken. Het werd het tweede scenario. “We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Duffel dwong twee kansen af en scoorde twee keer. Als je dan ziet hoeveel scoringsmogelijkheden wij kregen, vraag je je toch af hoeveel tegenslag je kan hebben”, zegt Martijn Dingenen.

Trainer Jan Schoefs voerde enkele wijzigingen door. De zieke Grootaers werd in doel vervangen door de jonge Gilis, Van Oudenhove en Yildiz zaten op de bank. Daardoor kwam in de basis een plaats vrij voor Sabbadini en Choua, die voor het eerst aan de aftrap kwam. In de eerste helft gaven beide ploegen de indruk niet te willen verliezen. Er gebeurde weinig waar de schaarse toeschouwers zich konden aan opwarmen. Een open kans voor Brouwers, daar bleef het bij. Na de pauze was er meer opwinding. Onder meer La Mantia, Otero Perez en Dingenen (schot op de lat) belaagden Hofmans, maar de bal wilde er niet in. Aan de overkant was het rond het uur wel raak, toen Vertonghen een vrije trap voorbij Gilis devieerde. In de slotminuten werd het via De Kegel nog 0-2.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Brouwers, Haenen, Mombaerts (77’ Yildiz), Aka Etien, Sabbadini (69’ Otero Perez), Geurts, La Mantia, Dingenen, Choua, Timmermans.
DUFFEL: Hofmans, Verlinden, De Kegel, Cobos Copado, Gabrielli (9’ Van Den Brande), Spreutels (88’ Faes), Vertonghen, Vervoort, Cavus, Van Asch, Van Den Buijs (65’ El Yazidi).
DOELPUNTEN: 63’ Vertonghen 0-1, 88’ De Kegel 0-2.
GELE KAARTEN: 25’ Van Den Brande, 32’ La Mantia, 60’ Van Den Buijs, 61’ Choua, 67’ Spreutels, 71’ Dingenen.
RODE KAARTEN: 78’ Dingenen (tweemaal geel).
SCHEIDSRECHTER: Bury.
TOESCHOUWERS: 200.

11de speeldag : K.F.C. Vigor Wuitens Hamme - Spouwen-Mopertingen  4 - 2

Spouwen-Mopertingen had weinig te vertellen tegen Hamme, dat een maatje groter was. Na een misser van Yildiz opende Geurts de score, maar rond het kwartier kantelde de match. De thuisploeg liep vrij vlot uit tot 4-1. Yildiz milderde nog tot 4-2.

HAMME: De Vroe, Seron, Ivens (90’ Aïssa), Monteyne, Triest, Vits, D’Heer, Van Hoecke, De Man (84’ De Rauw), Claeys, Mingiedi Mpembele (75’ De Wilde)
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Brouwers, Haenen, Geurts, Aka Etien, Otero Perez (70’ Sabbadini), Van Oudenhove (46’ Mombaerts), La Mantia, Dingenen, Yildiz, Timmermans
DOELPUNTEN: 13’  Geurts 0-1, 26’ Triest 1-1, 35’ Triest 2-1, 43’ Mingiedi Mpembele 3-1, 58’ Ivens 4-1, 60’ Yildiz 4-2 
GELE KAARTEN: 89’ Aka Etien
SCHEIDSRECHTER: Claes
TOESCHOUWERS: 300

10de speeldag : Patro Eisden Maasmechelen - Spouwen-Mopertingen  3 - 2

Spouwen-Mopertingen trof drie keer de paal en scoorde ook nog eens twee keer, maar uiteindelijk schonk Freddy Mombongo Patro vanop de stip de drie punten. “Blij dat we dit cadeau konden doen aan onze fans en nieuwe voorzitter”, straalde de matchwinnaar.

Patro nam de beste start met een ontketende Ezzahri. De eerste keer dat Ezzahri op links op avontuur trok, deponeerde hij de bal al netjes in de verste hoek. Ezzahri stoof er op het halfuur weer vandoor en nam met een mooi krulschot Grootaers een tweede keer te grazen. 

De bezoekers maakten nu wel een vuist en La Mantia trof met twee heerlijke vrijschoppen telkens de paal. Net voor rust kopte Mombongo op hoekschop nog nipt naast.

Spouwen-Mopertingen kwam scherp uit de kleedkamer en verzilverde al meteen de eerste aanvalsactie. Doorbraak op links van Timmermans, listig balletje Dingenen en achterwaartse kopbal Geurts waarbij Belin kansloos was. Trainer Schoefs joeg zijn ploeg op zoek naar de gelijkmaker. Op het uur strafte Yildiz dan een aarzeling in de Patro-defensie af. Diezelfde Yildiz kopte even later tegen de paal.

Toen Haenen in het wedstrijdeinde Ouedraogo omver duwde, schonk Mombongo vanop de stip zijn ploeg de zege. “Ik nam, net als vorige week met die vrijschop, mijn verantwoordelijkheid. Die bal moest er gewoon in. Dat cadeau wilde ik onze fans en nieuwe voorzitter absoluut geven”, lachte Mombongo. 

“Erg jammer dat ik op het einde die lichte strafschopfout maakte. We troffen vandaag drie keer het doelhout, stonden na rust dikwijls dicht bij de 2-3. Dan hadden we toch minstens een puntje verdiend”, vond een ontgoochelde Didier Haenen, die ooit negen jaar bij Patro speelde. 

“Beide ploegen namen elk één speelhelft voor hun rekening, hoewel we voor rust ook al hadden kunnen scoren. Jammer dat we op het einde nog in de fout gingen. Ik denk dat toen de 2-3 eerder in de lucht hing dan de 3-2”, vond trainer Jan Schoefs.

PATRO: Belin, Kenne, Rentmeister, Renson, Swerten, Carratta, Gueroui, Ouedraogo, Allegria (58' Rajcomar), Ezzahri (88' Annab), Mombongo (90’ Olaerts).
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Winkels, Etien (83’ Sabbadini), Haenen, Dingenen, Geurts, Yildiz, Brouwers, Perez (83’ van Oudenhove), La Mantia, Timmermans.
DOELPUNTEN: 6' en 30' Ezzahri 1-0 en 2-0, 47' Geurts 2-1, 60' Yildiz 2-2, 81' Mombongo (strafschop) 3-2.
GELE KAARTEN: 56' Rentmeister, 86’ Winkels
SCHEIDSRECHTER: Schepers.
TOESCHOUWERS: 600.

9de speeldag : Spouwen-Mopertingen - Rc Hades Kiewit Hasselt  3 - 3

Spouwen-Mopertingen wacht nog altijd op zijn eerste thuiszege. Het scheelde nochtans niet veel. Na de pauze zette geel-blauw in zes minuten tijd een 0-2-achterstand om in een 3-2-voorsprong, maar Voorjans sleepte net voor het einde een punt uit de brand voor Hades.

“Het zal niet voor vandaag zijn”, zei een bestuurslid van de thuisploeg tijdens de rust. En inderdaad, Spouwen-Mopertingen bakte er in de eerste helft bijzonder weinig van. Hades was voor de pauze heer en meester en stond nog voor het halfuur verdiend op 0-2, maar in de tweede periode sloeg het spelbeeld helemaal om. De gastheren namen de match in handen en scoorden rond het uur drie keer.

Twee van die goals waren pareltjes: een schicht van Timmermans en een beheerste afwerking van Yildiz na een schitterende pass van Otero Perez. Hades leek niet bij machte om de situatie nog recht te trekken, maar invaller Voorjans knalde tegen zijn ex-ploeg een vrije trap voorbij Grootaers.

In het thuiskamp was van tevredenheid na een nochtans leuke en spannende derby geen sprake. “We verliezen weer tegen onszelf”, zuchtte coach Jan Schoefs. “We lieten ons ringeloren op drie stilliggende ballen. En erger nog: in de eerste helft stonden we als makke schapen op het veld en werden de taken niet uitgevoerd. Gelukkig zag ik in de tweede periode een totaal andere ploeg. Een pluim voor de inzet en de terugkeer van de jongens, maar het is zuur als je op deze manier twee punten weggeeft. Bij 3-2 hadden we alles in de knip. Helaas, een overbodige fout kostte ons de zege.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Brouwers, Winkels, Haenen, Aka Etien; Otero Perez, Geurts, La Mantia, Dingenen; Yildiz (88’ Van Oudenhove), Timmermans  
HADES: Gijbels; Elens, Vandermeeren, Gueroui, Celen; Claes (82’ Lenaerts), Bloemen, Wang, Demulder (69’ Voorjans); Sögütcü, Bennassar
DOELPUNTEN: 22’ Claes 0-1, 28’ Gueroui 0-2, 63’ Timmermans 1-2, 66’ Yildiz 2-2, 69’ La Mantia 3-2, 88’ Voorjans 3-3

STRAFSCHOPPEN: 28’ Gueroui (omgezet)

GELE KAARTEN: 49’ Winkels, 49’ Demulder, 79’ Elens, 80’ Vandermeeren, 90’ Wang

SCHEIDSRECHTER: Lucas

TOESCHOUWERS: 300.

8ste speeldag : Sportkring Sint-Niklaas - Spouwen-Mopertingen  3 - 4

Yildiz bracht in 3 tijden Spouwen-Mopertingen op voorsprong. Laref schilderde eerst een voorzet op het hoofd van De Witte en bracht zijn ploeg meteen daarna op voorsprong op een indirecte vrije trap binnen de grote rechthoek. De tweede helft werd nog boeiender. Merckx hield Sabbadini van een goal, maar Geurts joeg een aflegger van diezelfde Sabbadini hoog in de kooi van Merckx met een knap hakje. Verspeeten bracht de thuisploeg weer op gelijke hoogte met een knappe omhaal maar Timmermans besliste uiteindelijk de partij na een knappe counter op voorzet van Otero-Perez.

Sint-Niklaas: Merckx, Aerts, Schurmann, Emmaneel, Melens (58’ Martin), Verheuge, Laref, Verspeeten, De Witte, Paneel (73’ Ertürk), De Pauw.
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Otero-Perez, Haenen, Geurts, Aka Etien, Van Oudenhove (46’ Sabbadini, 72’ Stassen), Brouwers, Winkels, Dingenen, Timmermans (83’ Ernens), Yildiz.
DOELPUNTEN: 16’ Yildiz 0-1, 22’ De Witte 1-1, 26’ Laref 2-1, 52’ Timmermans 2-2, 63’ Geurts 2-3, 70’ Verspeeten 3-3, 79’ Timmermans 3-4.
GELE KAARTEN: 53’ Timmermans, 73’ Emmaneel, 80’ De Pauw, 89’ Aerts, 90’ Ernens
SCHEIDSRECHTER: Ghijselincks
TOESCHOUWERS: 300.

7de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K. Berchem Sport 2004   2 - 3

Spouwen-Mopertingen blijft in de miserie. Geel-blauw begon goed en kwam op 1-0, maar nekte zichzelf door individuele fouten. Berchem won verdiend.

Coach Jan Schoefs was na afloop niet mals voor een deel van zijn ploeg. “We speelden bijna een half uur goed, maar gaven het dan weg door defensief geklungel”, was Schoefs streng. “Ik zie jongens die week na week hun kop voor de bal leggen, terwijl anderen met meer talent het laten afweten. Wie niet wil volgen, moet eruit”, aldus Schoefs. Eén van de lichtpunten was Timmermans, die twee keer scoorde en voortdurend dreigde.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Wijnen, Haenen, Mombaerts, Aka Etien; Van Oudenhove (65’ Geurts), Brouwers (77’ Winkels), Dingenen, La Mantia; Yildiz, Timmermans.
BERCHEM: Brosens; Van Den Driessche, Vande Velde, Peers, Geenens; Hamdi (83’ Michiels), Absisan (77’ Meseure), Carrez, Vallez, Saillart (62’ Audin); Van Kruyssen.
DOELPUNTEN: 14’ Timmermans 1-0, 25’ Van Kruyssen 1-1, 37’ Vande Velde 1-2, 47’ Vande Velde 1-3, 52’ Timmermans 2-3.
STRAFSCHOPPEN: 14’ Timmermans (omgezet), 25’ Van Kruyssen (omgezet)
GELE KAARTEN: Peers, La Mantia, Mombaerts.
SCHEIDSRECHTER: Krieken.
TOESCHOUWERS: 450

6de speeldag : R. Cappellen F.C. - Spouwen-Mopertingen   0 - 0

Een correcte uitslag na een gelijkopgaande partij, vonden de meeste toeschouwers. Met een gelijkspel geraakt Spouwen-Mopertingen niet weg uit de onderste regionen, maar geel-blauw slaagde er wel in de nul te houden.

“Dat positieve gegeven nemen we mee naar de thuismatch van volgend weekend tegen Berchem”, sprak coach Jan Schoefs, die na de zware nederlaag tegen Bocholt twee wijzigingen doorvoerde: Geurts en Timmermans moesten plaatsmaken voor Brouwers en Sabbadini, die al in de zesde minuut op de lat knalde. Daarna waren er kansen voor beide ploegen, maar de keepers stonden pal. Vooral Grootaers speelde een goede partij.

CAPPELLEN: Joossens, Lenaerts, Volant, Destoop (74’ Engelen), Cornelissen, Geuens, Faria Da Silva, Kil, Deckers, Lemaire, De Vogelaere (74’ Willemsen)
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen, Haenen, Mombaerts, Aka Etien, Sabbadini (’82 Timmermans), Van Oudenhove, Brouwers, La Mantia, Dingenen (’85 Geurts), Yildiz
GELE KAART: 89’ Mombaerts.
SCHEIDSRECHTER: Janssens.
TOESCHOUWERS: 150.

5de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K. Bocholter V.V.  0 - 4

Bocholt blijft het goed doen. In een aangename partij pakten de Noord-Limburgers verdiend de drie punten. Met 12 op 15 kunnen ze een mooi rapport voorleggen. Spouwen-Mopertingen bood voor de pauze een degelijke repliek, maar was vooral na de rust twee maten te klein. Vier nederlagen in vijf partijen, dat begint op een sportieve crisis te lijken.

“We hadden de match misschien vlugger moeten doodmaken, voor de rest kan ik weinig aanmerken op de prestatie van mijn ploeg”, sprak trainer Mirko Licata na de ruime zege van Bocholt. “Onze competitiestart is onverwacht mooi, maar dat wijzigt niets aan onze ambitie. Van de eindronde - laat staan de titel - hoor je ons niet spreken.” Sombere geluiden in de andere kleedkamer. “We gaan een moeilijk seizoen tegemoet”, zuchtte coach Jan Schoefs. “Dingenen had voor de pauze moeten scoren en Yildiz trof na de rust de paal, maar de cijfers liegen niet.”

Dat er voor de aftrap tussen de thuisploeg en de bezoekers een kloof van zes punten gaapte, was tijdens de openingsfase nauwelijks merkbaar. Beide ploegen leken er een open partij van te willen maken en probeerden zo snel mogelijk op de helft van de tegenstander te geraken. Ze gebruikten daarbij vaak hetzelfde wapen: de lange bal.

Dat resulteerde in een leuke eerste helft met al vroeg een prima kans voor Didden, die zijn ex-ploegmaat Grootaers op de proef stelde. Aan de overzijde repliceerde Yildiz met een knal op Wertelaers. Daarna ging het snel weer naar de andere kant, waar Ruben Scheelen en Ella Ella dreigden. Kortom, de toeschouwers kregen waar voor hun geld.

Omdat de uitbraken van Bocholt scherper waren en de defensie van de thuisploeg geen al te zekere indruk liet, verbaasde het niet dat de Damburgers even na het halfuur op voorsprong kwamen dankzij een knappe kopbal van Vaesen. De gasten kwamen daarna twee keer dicht bij 0-2, maar Timmermans en Dingenen hadden er net zo goed 1-1 van kunnen maken.

Na de pauze ging Spouwen-Mopertingen op zoek naar de gelijkmaker, maar geel-blauw stuitte op de goed georganiseerde afweer van Bocholt. De Haspengouwers moesten steeds meer de dominantie van hun tegenstander ondergaan. Yildiz had pech met een schot op de paal, maar in de slotfase voltrokken Watson, Scheelen en nog eens Vaesen het vonnis.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen, Haenen, Mombaerts, Aka Etien, Van Oudenhove, Geurts, La Mantia, Dingenen (56’ Brouwers), Yildiz, Timmermans
BOCHOLT: Wertelaers, Van den Putte, R. Scheelen, Didden, Vaesen, Ella Ella (86’ Maes), Palmans, Put (46’ Watson), W. Scheelen (86’ Ramaekers), Vanhaen, Dieme
DOELPUNTEN: 33’ Vaesen 0-1, 75’ Watson 0-2, 81’ W. Scheelen 0-3, 83’ Vaesen 0-4
GELE KAARTEN: 43’ Dieme, 54’ Palmans, 57’ Timmermans, 60’ La Mantia, 84’ Wijnen
TOESCHOUWERS: 250

4de speeldag : F.C. Heur-Tongeren - Spouwen-Mopertingen  0 - 6

Heur-Tongeren was afgelopen weekend geen maatstaf voor Spouwen-Mopertingen. “We zijn als wolven uit de kleedkamer gekomen en hebben hen met huid en haar opgepeuzeld”, lachte Olivier Geurts na de ruime 0-6-zege en bijna negentig minuten éénrichtingsvoetbal.

De eerste vijfenveertig minuten regende het niet enkel hemelwater in het doelgebied van Bram Geenen, maar ook goals. De Tongerse goalie, die zeker niet de beste partij uit zijn leven keepte, moest het leer vijf keer uit zijn netten vissen. Na amper één helft was het al game over voor de thuisploeg.

Steve Hoste zag het met lede ogen aan. “Op alle vlakken kwamen we tekort. Ik begrijp dat je doelpunten kan incasseren, maar niet op die manier. Voetbal draait ook om duels winnen en dat hebben we vooral voor de pauze niet gedaan. Hopelijk is het dieptepunt nu bereikt. Deze week gaan we onze handen vol hebben met mentaal oplapwerk.”

De zucht van opluchting in de bezoekende kleedkamer was groot. “Ik voetbal nu drie seizoenen bij Spouwen-Mopertingen, maar dit is de eerste keer dat Jan ons zó scherp aan de aftrap heeft gebracht”, aldus Geurts. “De voorbije week hadden we ook minder hard getraind, waardoor we toch wat frisser tussen de lijnen stonden. De negatieve sfeer begon te wegen, ja. Daarom doet deze zege zo veel deugd, al had ik ook meer van Tongeren verwacht.”

Ali Yildiz maakte zijn tweede hattrick in Spouwense loondienst. “Jammer dat Martijn er tussendoor een vrije trap in trapte, anders was het zelfs een loepzuivere hattrick”, aldus de spits. “Ach, het belangrijkste is dat we van die nul af zijn. Het is nu zaak om volgende week te bevestigen.”

HEUR-TONGEREN: Geenen, Vanderhoven, Quintiens, Creemers, Paulus, Wagemans, Camara (77’ Ketelslegers), Baccarella, Vanheeswyck, Baur (57’ Dupain), Geraerts(46’ Legenvre). 
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Mombaerts, Wijnen, Dingenen, Timmermans (70’ Sabbadini), Yildiz, Etien, Geurts (62’ Brouwers), Haenen, La Mantia, Van Oudenhove (76’ Otero Perez). 
DOELPUNTEN: 9’ La Mantia 0-1, 23’ Yildiz 0-2, 40’ Yildiz 0-3, 42’ Dingenen 0-4, 43’ Yildiz 0-5, 75’ Etien 0-6.
GELE KAARTEN: Creemers, Paulus.
SCHEIDSRECHTER: Sbaghi. 
TOESCHOUWERS: 750.

3de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K.S.V. Temse  1 - 2

Een zoekend Spouwen-Mopertingen blijft na een 1-2-nederlaag tegen Temse achter met nul op negen. “We creëren te weinig”, verklaarde middenvelder Martijn Dingenen de tegenvallende resultaten.

Het strafschopdoelpunt van Kil na rust werd nog ongedaan gemaakt door Yildiz. De vreugde bij de thuisploeg was echter van korte duur, want minuten later knikte Claeys alsnog de 1-2 binnen. Enig lichtpuntje was de eerste basisplaats van Martijn Dingenen in exact elf maanden. “We creëerden te weinig. Daar voel ik me als middenvelder medeverantwoordelijk voor”, aldus Dingenen. “De eerste doelpoging, een gestrekt schot in de korte hoek, kwam nochtans van mijn voet. En bij een 1-1-tussenstand had La Mantia zelfs de voorsprong aan de voet. We moeten als team uit dit dal klauteren. Met mezelf gaat het alvast de goede kant op. In een reservenwedstrijd lukte ik al een doelpunt vanop de middenlijn. De knie is genezen. Het ontbreekt me enkel aan wedstrijdritme om dit team mee op sleeptouw te nemen.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen, Haenen, Geurts, Aka Etien, Choua (4’ Mombaerts), Van Oudenhove, La Mantia, Dingenen (73’ Stassen), Timmermans (46’ Sabbadini), Yildiz.
TEMSE: Güler, Claeys, Van Kerckhoven, Vermeire, Baras (86’ Christiaens), Kil, Dhaene (59’ Van Den Heuvel), Van Cauwenbergh, Kudimbana, Van den Eynde (77’ Van Remoortere), Spies.
DOELPUNTEN: 65’ Kil (strafschop) 0-1, 81’ Yildiz 1-1, 85’ Claeys 1-2.
STRAFSCHOP: 65’ Kil (omgezet).
TOESCHOUWERS: 200.

2de speeldag : K.V.V. Vosselaar - Spouwen-Mopertingen  2 - 1

Met nul op zes heeft Spouwen-Mopertingen zijn competitiestart gemist. Na de thuisnederlaag tegen Sporting Hasselt bleven de Haspengouwers ook in Vosselaar met lege handen achter. 

“De moeilijkste verplaatsing van het seizoen. Een klein veld en een atletische ploeg die stevig in duel gaat”, zei Jan Schoefs in de aanloop naar de partij tegen Vosselaar. Een correcte inschatting, want zijn team dwong slechts enkele kansen af. “In de eerste helft voetbalden we te weinig. Na de pauze ging het beter, maar we halen nog niet het niveau dat ik voor ogen heb.” 

VOSSELAAR: Blondeel, Lauryssen, Nijs (77’ Machielsen), Engelen, Segers (87’ Jannes), Van De Vreede (82’ Dierckx), Vaes, Hannes, Julien, Havermans, Defossez.
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen, Haenen, Mombaerts (79’ Stassen), Aka Etien, Sabbadini (75’ Choua), Van Oudenhove, Geurts, La Mantia, Yildiz, Timmermans.
DOELPUNTEN: 32’ Nijs 1-0, 48’ Geurts 1-1, 63’ Havermans 2-1. GELE KAARTEN: 18’ Geurts, 35’ Van Oudenhove, 67' Wijnen, 69’ Mombaerts.
SCHEIDSRECHTER: Gijsen.

1ste speeldag : Spouwen-Mopertingen - Sp. Hasselt  0 - 2

“Spouwen-Mopertingen is een titelkandidaat”, zei Riki Broeckx in de aanloop naar de openingsmatch van Hasselt. Dat mag nu misschien ook van zijn team gezegd worden, want in een matige derby - vooral de eerste helft was zwak - pakten de efficiënte bezoekers de drie punten dankzij goals van Bracké en Proesmans

“We kwamen naar hier om met een goede organisatie zo weinig mogelijk weg te geven”, sprak Broeckx na afloop. “Dat is gelukt. Bovendien slaagden we erin enkele keren scherp uit te breken. Ik denk dan ook dat onze zege niet onverdiend is. Spouwen-Mopertingen gaf nooit de indruk een vuist te kunnen maken. Dit is natuurlijk een droomstart, maar over ambities spreek ik me niet uit. De titel? Nee hoor, dat is nog geen thema. Deze club moet op termijn wel de ambitie hebben om te promoveren. Sporting is een slapende reus, de potentie is er”, aldus Broeckx. 

Hij en zijn collega Jan Schoefs kozen voor twee spitsen en hoge flanken, maar tussen intentie en uitvoering stonden in dit geval twee wakkere verdedigingen. De korte combinaties werden er met stevige interventies snel uitgehaald en de lange ballen misten precisie. Daardoor viel in de eerste helft in beide rechthoeken bijzonder weinig te beleven.

Komt er na de rust beterschap? Dat was de hamvraag bij de koffie. En ja hoor, het tempo en de verbetenheid gingen de hoogte in, met drie gele kaarten in zes minuten als gevolg. En wat de toeschouwers meer interesseerde: er kwam ook iets meer opwinding in de grote rechthoeken. Even na het uur werd de score geopend door Bracké, die in een geharrewar het leer van dichtbij voorbij Grootaers frommelde. De reactie liet niet lang op zich wachten. Geurts kreeg een uitgelezen kans om zijn team langszij te brengen, maar Van Gerwen pakte uit met een uitstekende redding.

In plaats van 1-1 werd het een kwartiertje voor het eindsignaal 0-2. Proesmans liep dwars door het centrum van de thuisdefensie en liet Grootaers kansloos. “Spouwen is van ons”, zong de spionkop van Hasselt en zo was het ook een beetje. De thuisploeg leek te aangeslagen om nog een vuist te maken. Het is uiteraard nog te vroeg voor conclusies, maar bij geel-blauw rezen er na afloop toch wat vraagtekens. De kern van vorig seizoen werd vrijwel intact gehouden en met Van Oudenhove en Timmermans kwam er ervaring bij. De voormalige THES-middenvelder zat echter op de bank en het samenspel tussen de Luikenaar en Yildiz is nog lang niet optimaal. Werk op de op de plank voor Jan Schoefs.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen, Haenen, Mombaerts, Aka Etien, Sabbadini, Geurts, La Mantia, Brouwers, Yildiz, Timmermans, 
SPORTING HASSELT: Van Gerwen, Janssen, Verbeeck, Vrijsen, Aerts, Ofori, Bracké, Proesmans, Joosten, Boiten (63’ Efekia), Van Rijswijk (77’ Bahtiri) 
DOELPUNTEN: 65’ Bracké 0-1, 77’ Proesmans 0-2
GELE KAARTEN:  49’ Aerts, 54’ Janssen, 55’ La Mantia, 66’ Grootaers, 72’ Verbeeck
SCHEIDSRECHTER: De Keyzer
TOESCHOUWERS: 450

4de ronde Beker van België : R. Knokke FC - Spouwen-Mopertingen  3 - 2   (n. v.)

Het bekeravontuur van Spouwen-Mopertingen zit erop. Zeven minuten voor het einde van de reguliere speeltijd leek geel-blauw dankzij een goal van Geurts op weg naar de volgende ronde, maar Knokke scoorde in de extra speeltijd van de tweede helft én van de verlengingen.

Op 13 augustus van vorig jaar incasseerde Spouwen-Mopertingen in het bekerduel thuis tegen FC Knokke drie goals in de laatste acht minuten, met een sensationeel scoreverloop van 2-1 naar 2-4. “Die nederlaag ligt ons nog op de maag”, zei voorzitter Ed Somers in de aanloop naar de partij van het afgelopen weekend. Helaas voor de Haspengouwers, de revanche bleef uit.

“Heel frustrerend om twee keer in de extra speeltijd een doelpunt te incasseren”, zei trainer Jan Schoefs.

De gasten moesten in de eerste helft hun meerdere erkennen in de thuisploeg. Toch kwamen zij rond het kwartier op voorsprong dankzij een knap afstandsschot van Sabbadini. Tien minuten later maakte Staelens gelijk. Na de pauze was Spouwen-Mopertingen de betere ploeg, met in de 83ste minuut een verdiende voorsprong dankzij een kopbaldoelpunt van Geurts. De buit leek binnen, maar de Zuid-Limburgers werden twee keer genekt in de extra speeltijd. Bij de bezoekende supporters liepen de emoties hoog op. Zij vonden dat de ref eerder had moeten affluiten.

FC KNOKKE: Verlinden, Van Raefelghem, Kamneng, Staelens, Pierre, Vanfleteren (70’ Dhondt), Vandewalle (70’ Van Eyk), Savaete, De Cuyper (112’ Mestdagh), Buysse, Van De Water.
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Otero-Perez (39’ Choua), Wijnen, Haenen, Aka Etien, Sabbadini, Geurts, Van Oudenhove, La Mantia, Yildiz (85’ Bennassar), Timmermans (90’ Coen).
DOELPUNTEN: 15’ Sabbadini 0-1, 25’ Staelens 1-1, 83’ Geurts 1-2, 94’ Staelens 2-2 (penalty), 123’ Savaete 3-2.
GELE KAARTEN: 60’ Van Oudenhove, 70’ De Cuyper, 86’ Bennassar, 90’ Timmermans, 92’ La Mantia, 112’ Choua, 114’ Staelens.
SCHEIDSRECHTER: Patrouille.
TOESCHOUWERS: 200.

3de ronde Beker van België : Spouwen-Mopertingen - F.C. Ganshoren  2 - 0

Spouwen-Mopertingen dwong tegen een stevig Ganshoren de beste kansen af en kwalificeerde zich verdiend. Verdediger Geurts scoorde twee keer.

“In de eerste helft liep het behoorlijk, maar na de rust speelden we te plat”, vond de doelpuntenmaker. We lieten Ganshoren te veel voetballen en maakten het onszelf daardoor moeilijk. Dat kan alleen maar uit ons spel verdwijnen als iedereen werkt. Ik moet wel zeggen dat we door de komst van Timmermans en Bennassar voorin meer mogelijkheden hebben”, aldus Geurts, die rond het halfuur van dichtbij de score opende.

De gasten begonnen verrassend sterk, maar waren nooit echt gevaarlijk. Als er dan toch eens gevaar dreigde, stond een secure Grootaers op de goede plaats. Een kwartiertje voor het eindsignaal bracht Geurts zekerheid door een hoekschop van Van Oudenhove binnen te knikken.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Otero-Perez, Haenen, Geurts, Aka Etien; Sabbadini (46’ Timmermans), Van Oudenhove, La Mantia, Yildiz, Brouwers; Bennassar (73’ Choua).
GANSHOREN: Malbrancke; Reniers (56’ Coët), Berodes,  De Troetsel, Kombi Mandjang (68’ Hamri); Witpas, Kulkens, Lanfia, Cortvriendt, Arcangeli (68’ Van der Vennet); Glouftsis.
DOELPUNTEN: 27’ Geurts 1-0, 78’ Geurts 2-0.
GELE KAARTEN: 64’ Van Oudenhove, 70’ Aka Etien, 70’ Kulkens, 72’ Brouwers, 77’ Lanfia.
SCHEIDSRECHTER: Seeldraeyers.
TOESCHOUWERS: 200.

2de ronde Beker van België : Spouwen-Mopertingen - Torhout 1992 KM  0 - 0 (pen. 5 - 4)

Spouwen-Mopertingen slaagde er tegen het West-Vlaamse Torhout 1992 KM niet in te scoren, maar was de beste op de strafschopstip. “Opdracht volbracht”, sprak een tevreden trainer Jan Schoefs na afloop. 

Spanning alom in het Norbert Beulsstadion, waar er na de reglementaire speeltijd nog altijd twee nullen op het scorebord stonden. Penalty’s moesten de beslissing brengen. Na de eerste serie van vijf stond het 4-4. Daarin miste Yildiz, maar in de knock-outreeks trof Choua raak en faalden de bezoekers. 

Opluchting bij de thuisploeg, die wel het meest aan de bal was, maar het moeilijk had om de organisatie van de gasten te ontwrichten. Spouwen-Mopertingen vond te weinig aanspeelpunten en hanteerde daarom geregeld de lange bal, zonder succes. Onder anderen Timmermans en Geurts kwamen dicht bij de openingstreffer, maar veel gevaar dreigde er niet in het West-Vlaamse doelgebied.

“Het belangrijkste is dat we doorgaan naar de volgende ronde”, zei Jan Schoefs. “Onze prestatie was nog niet af, maar dat kan ook moeilijk in deze fase van de voorbereiding. Vier à vijf jongens zijn nog niet helemaal fit. Daarom wil ik vooral het positieve onthouden. We gaven weinig weg en slaagden erin onze wil op te leggen.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen, Haenen, Mombaerts, Brouwers, Sabbadini, (54’ Bennassar), Geurts, La Mantia (54’ Van Oudenhove), Choua, Yildiz, Timmermans
TORHOUT 1992 KM: Vanderbeken, Bouckaert, Defevere, Steur, Hollevoet, Vanysacker, Tanghe (46’ Sennesael), Verhelst, Shema, Cordie, Neu
DOELPUNTEN: geen
GELE KAARTEN: 43’ Neu
SCHEIDSRECHTER: Luyckx
TOESCHOUWERS: 150