WEDSTRIJDVERSLAGEN 2017-2018

 

30ste speeldag : Spouwen-Mopertingen - K.F.C. Duffel  2 - 5

Spouwen-Mopertingen heeft zijn mooi seizoen in mineur afgesloten. De thuisploeg haalde tegen Duffel twee keer een achterstand op, maar in de laatste tien minuten werd de doelman Gilis nog drie keer verslagen. “Jammer dat we niet konden eindigen met een overwinning. We dwongen nochtans genoeg kansen af”, sprak Peter Bronzwaer, die de coaching overnam van Jan Schoefs.

Geel-blauw kwam aan de aftrap met de jongeren Gilis, Coen en Ernens. Halfweg de eerste helft opende Snoeys de score. Het voetbal was van povere kwaliteit. Na de pauze was Spouwen-Mopertingen echter geruime tijd de betere ploeg en trapte Yildiz vanop de stip de gelijkmaker binnen. Nadat Winkels ruim tien minuten voor affluiten opnieuw een achterstand ophaalde - dit keer na een doelpunt van Vertonghen-, ging het licht volledig uit bij de thuisploeg. Een efficiënter Duffel verliet Limburg uiteindelijk met een ruime 2-5-zege op zak.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Gilis; Haenen, Ernens, Geurts (84’ Koopmans), Aka Etien; Sabbadini, Brouwers, Winkels, La Mantia (84’ M. Rouwet); Yildiz, Coen (75’ Telegrafo)

DUFFEL: Hofmans; Douwen (71’ Van Leekwijck), Verlinden, Vertonghen, Moeremans; El Yazidi, Snoeys (87’ Segers), Vervoort, Rymenants (58’ Ahmed Mohamed); El Uazani, Van den Buijs

DOELPUNTEN: 23’ Snoeys 0-1, 51’ Yildiz (penalty) 1-1, 56’ Vertonghen 1-2, 79’ Winkels 2-2, 80’ Van den Buijs 2-3, 84’ El Yazidi 2-4, 90’ Vertonghen 2-5.

GELE KAARTEN: 37’ El Yazidi, 48’ Aka Etien

SCHEIDSRECHTER: Silvrants

TOESCHOUWERS: 150

29ste speeldag : Rc Hades Hasselt - Spouwen-Mopertingen   1 - 1

Hades heeft de uitzwaaimatch van clubicoon Jochim Spitz niet kunnen bekronen met een zege tegen Spouwen-Mopertingen. Nochtans leek Hades lange tijd op weg naar de zege tot twee ex-spelers het feestje vergalden. Sabbadini ging neer in de grote rechthoek na een vederlichte duw en Ali Yildiz zette de strafschop voor 1-1 om. Spitz had toen al geblesseerd het veld moeten verlaten.

Bij de bezoekers trapte ex-Hadesspits Ali Yildiz de penalty voor de gelijkmaker ijskoud binnen. Een koud kunstje voor de topschutter, maar blijkbaar zat er toch wat druk op? Yildiz: “In de heenmatch misten we al een belangrijke strafschop tegen Hades. Dat mocht geen tweede keer gebeuren. Bovendien wisten we dat bij een goal het punt zo goed als binnen was. Hades kreeg daarna nog wel een grote kans op de 2-1, maar gelukkig werd die gemist door Demulder. Conclusie is dat het vandaag niet goed genoeg was wat betreft Spouwen-Mopertingen. Een beetje zoals vaker dit seizoen het geval was: nonchalant voor de rust en een stuk beter na de rust.”

>HADES: Gijbels, Spitz (53’ Elens), Vandermeeren, Gueroui, Celen, Decuypere, Choua (78’ Jacquemyn), Bloemen, Demulder, Bilican (81’ Lenaerts), Sögütcü. 

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Gilis, Mombaerts, Wijnen, Yildiz, Poell (14’ Coen), Etien Aka, Geurts, Haenen, La Mantia (87’ Ernens), Brouwers (77’ Winkels), Sabbadini. 

DOELPUNTEN: 16’ Vandermeeren 1-0, 77’ Yildiz (strafschop) 1-1. 

SCHEIDSRECHTER: Sbaghi. 

TOESCHOUWERS: 200.

28ste speeldag : K.V.V. Vosselaar - Spouwen-Mopertingen   5 - 1

Bij Spouwen-Mopertingen lijkt het vat af. Een week na de spektakelmatch tegen THES kreeg het team van Jan Schoefs een pandoering op het veld van Vosselaar. 

In de twee resterende matchen tegen Hades en Duffel spelen de Haspengouwers enkel nog voor de eer. Omdat de club niet in beroep gaat tegen het niet toekennen van een licentie, kan geel-blauw niet deelnemen aan de eindronde en zit de competitie er binnen twee weken helemaal op.

Spouwen-Mopertingen incasseerde een vroeg doelpunt en zag zijn achterstand op slag van rust verdubbeld, maar rond het uur bracht Poell weer hoop met een penaltygoal. In de slotfase liep het echter mis. “Zo’n nederlaag is nooit leuk, maar we hebben met onze huidige derde plaats een mooi seizoen achter de rug”, zei Jan Schoefs.

VOSSELAAR: Blondeel, Lauryssen, De Weer, Nijs, Vaes (89’ Kersemans), Kuijlaers (84’ Haest), Hannes, Julien, Havermans, Defossez, Dehond (87’ Wouters)

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen (79’ Boiten), Mombaerts, Haenen, Aka Etien, Sabbadini, Winkels (61’ Geurts), Brouwers, La Mantia, Poell, Yildiz

DOELPUNTEN: 13’ Hannes 1-0, 44’ Hannes 2-0,  59’ Poell 2-1, 70’ Dehond 3-1, 84’ Kuijlaars 4-1, 89’  Wouters 5-1


STRAFSCHOPPEN: 59’ Poell (omgezet), 84’ Kuijlaars (omgezet)

GELE KAARTEN: 33’ Wijnen, 44’ Yildiz, 61’ Havermans, 61’ Vaes

SCHEIDSRECHTER: Schoenmaeckers

27ste speeldag : Spouwen-Mopertingen - K.V.V. Thes Sport Tessenderlo  3 - 3

Beeldverslag

Geen winnaar in de topper tussen Spouwen-Mopertingen en THES, maar voor de toeschouwers was het van de eerste tot de laatste minuut genieten geblazen. De bezoekers kwamen in een spectaculaire en faire topper vrij vroeg op 0-2, maar de thuisploeg boog die achterstand om in een 3-2-voorsprong. In de voorlaatste minuut zette Jeunen de eindstand op het bord. “We mogen blij zijn met dit punt, maar het worden nog drie lange en bange weken”, sprak THES-middenvelder Pieter-Jan Van Oudenhove.

“We hadden de match goed in handen, maar ik ken Spouwen-Mopertingen: als ze aan het voetballen geraken, krijg je er moeilijk vat op. Wij hadden op zeker ogenblik geen antwoord op hun spel. Ze deden ons een tijd lang dood”, aldus Van Oudenhove.

Aan de andere kant van de catacomben hinkte men op twee gedachten: blij dat een 0-2-achterstand werd rechtgezet, teleurgesteld om de late gelijkmaker van de gasten. Gijs Brouwers, die mocht terugblikken op een ijzersterke match, helde naar de tweede optie. “We lieten een unieke kans liggen om op twee punten van THES te komen”, zuchtte hij. “Yildiz kreeg net voor de gelijkmaker een gouden kans op 4-2, maar het mocht niet zijn. Hoe dan ook, ik denk dat het voor de toeschouwers een geweldige match was. Waarom we slap startten? Geen idee. We wilden scherp beginnen, maar om een onverklaarbare reden kwam het er weer niet van”, besloot Brouwers.

Als de belangen groot zijn, wil het spelpeil nogal eens tegenvallen, maar dat was in deze topper allerminst het geval. De tribunes kregen een bijzonder aangename partij voorgeschoteld, met kansen aan weerszijden. Beide coaches konden nochtans geen beroep doen op twee belangrijke pionnen.

De gasten namen een vliegende start en lieten Spouwen-Mopertingen alle hoeken van het veld zien. Dat overwicht resulteerde snel in het openingsdoelpunt. Battista nam Grootaers te grazen met een ver schot in de kruising. De West-Limburgers gingen op hun elan door en verdubbelden de voorsprong via Stefani, die raak trof na een weggewerkte hoekschop.

De match leek gespeeld, maar Spouwen-Mopertingen kwam dit seizoen al vaker terug uit een verloren gewaande positie. Ook deze keer slaagden de Haspengouwers daarin. Rond het halfuur gaf goudhaantje La Mantia doelman Brughmans het nakijken met een heerlijke vrije trap. De Zuid-Limburgers voetbalden als bij toverslag bevrijd en herstelden in een minimum van tijd het evenwicht. Nog voor het uur kwamen ze langszij. La Mantia, één van de beste spelers op het veld, legde de bal op het hoofd van Boiten. De van Patro overgekomen spits buffelde het leer voorbij Brughmans. De honger van de thuisploeg werd steeds groter. Een slecht weggewerkte bal werd door Haenen tegen het net gejaagd: 3-2.

De bezoekers leken aangeslagen, maar naarmate de minuten wegtikten, kregen zij weer grip op de wedstrijd. De ingevallen Timmermans had pech toen een kopbal op de lat belandde. Yildiz kreeg in de slotfase een gouden kans op 4-2, maar Jeunen bezorgde zijn team alsnog een punt. Een terecht verdict.

Olivier Geurts kon zich na het laatste fluitsignaal de haren uit het hoofd trekken. Met een onnodig weggeven hoekschop lag de verdediger aan de basis van de late gelijkmaker van THES. “Ik werd slecht gecoacht in mijn rug daarom wou ik geen risico’s nemen. Op de corner stonden we ook niet goed waardoor Jeunen vrij kon inkoppen.” Geurts begreep niet waarom Spomo zo zwak aan de wedstrijd begon. “Voor we het goed en wel beseften, stonden we 0-2 in het krijt. Daarna begonnen we eindelijk te voetballen. De remonte van 0-2 naar 3-2 typeert de mentale weerbaarheid van onze ploeg dit seizoen. Onze titelkansen? Je moet er altijd in blijven geloven maar het zal moeilijk worden”, besloot Geurts.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Haenen, Wijnen, Mombaerts, Brouwers, Sabbadini, Geurts, Winkels, La Mantia, Boiten, Yildiz

THES: Brughmans, Jeunen, Spruyt (86’ Caubergs), Willems, Battista, Meynen, Stefani, Van Oudenhove, Bennassar (66’ Timmermans), Convents (77’ Vanwelkenhuysen), Oris

DOELPUNTEN: 11’ Battista 0-1, 23’ Stefani 0-2, 28’ La Mantia 1-2, 54’ Boiten 2-2, 63’ Haenen 3-2, 88’ Jeunen 3-3

GELE KAARTEN: 62’ Battista

RODE KAART: 90’ Wijnen

SCHEIDSRECHTER: Lamberigts

TOESCHOUWERS: 1.400

26ste speeldag : R. Cappellen F.C. - Spouwen-Mopertingen   0 - 1

Spouwen-Mopertingen heeft in extremis een zege geboekt op het veld van Cappellen. Yildiz maakte in de voorlaatste minuut op aangeven van Poell het enige doelpunt van de partij en hielp zijn team daarmee aan drie belangrijke punten. Trainer Jan Schoefs stuurde nagenoeg dezelfde ploeg naar de aftrap als tegen Overijse. Eén wijziging: de geblesseerde Thijskens werd vervangen door de weer fitte Geurts. In een gesloten partij dwongen beide ploegen weinig kansen af. Tien minuten voor tijd liet Yildiz een open kans liggen, maar op de valreep maakte hij zijn misser goed. “Een geweldige zaak in de aanloop naar de topper tegen THES”, zei Jan Schoefs, die voor die partij wel Aka Etien en Poell moet missen. Beide spelers zijn geschorst.

CAPPELLEN: Joossens, Willemsen (71’ Wouters), Lenaerts, Volant, Floren, Destoop (71’ Olongo Ekila), Mathyssen, Geuens, Kil, Deckers, Lemaire (82’ De Vogelaere)

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Haenen, Wijnen, Mombaerts, Aka Etien (90’ Boiten), Sabbadini, Geurts, Brouwers, Winkels, Poell (90’ La Mantia), Yildiz

DOELPUNTEN: 89’ Yildiz 0-1

GELE KAARTEN: 47’ Lemaire, 52’ Aka Etien, 72’ Poell, 75’ Kil, 83’ Mombaerts

SCHEIDSRECHTER: Toeback

25ste speeldag : Spouwen-Mopertingen - Tempo Overijse   2 - 1

Spouwen-Mopertingen toonde dit seizoen al vaak twee gezichten: matig voor en uitstekend na de rust. Gisteren was het omgekeerd. De Haspengouwers speelden een prima eerste helft en gingen met een 2-1-voorsprong de pauze in. Na de herneming werden zij een tijd weggedrukt op de eigen helft. “We hadden het voor de onderbreking moeten afmaken”, zei matchwinnaar Sabbadini.

Een bijtende koude en carnaval in Grote-Spouwen, geen wonder dat het Norbert Beulsstadion maar karig gevuld was. Wie de vriestemperatuur trotseerde, hoefde zich dat na de eerste periode niet te beklagen. Beide teams trokken voluit de offensieve kaart en maakten duidelijk dat voetbal ook mooi kan zijn. “Ik was zaterdagavond in het Koning Boudewijnstadion en durf gerust zeggen dat daar véél minder te zien was dan hier in de tweede amateurklasse”, lachte Dominic Sabbadini.

De 22-jarige Maaslander stond net voor het halfuur op de goede plek om een razendsnelle combinatie Yildiz-Poell af te ronden: 1-0. Amper twee minuten later zag hij tot zijn verbazing dat De Boodt zijn indraaiende corner totaal verkeerd inschatte. De bezoekende doelman loste de bal alsof hij een gloeiende ovenschotel in handen kreeg en zag het leer in doel verdwijnen. Spouwen-Mopertingen op rozen, maar even later halveerde Beckers de achterstand van Overijse met een magnifiek schot.

Na de pauze dwongen de bezoekers gedurende een twintigtal minuten een manifest veldoverwicht af. De thuisploeg miste de balvastheid van de geblesseerde La Mantia en de stevigheid van Geurts, die niet fit genoeg was en op de bank zat. Gelukkig voor geel-blauw was het centrale duo Wijnen-Mombaerts heel secuur.

“We waren in de tweede helft inderdaad minder, maar we gaven nauwelijks iets weg. Ook dat is een verdienste”, sprak Sabbadini. “Deze overwinning is een enorme opsteker in het vooruitzicht van de topper van 6 april tegen THES. Ik kijk er nu al naar uit. Als we volgend weekend winnen op het veld van Cappellen, wordt het een echte kraker.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Haenen, Wijnen, Mombaerts, Aka Etien, Sabbadini (76’ Boiten), Winkels, Brouwers, Thijskens (63’ Telegrafo), Poell, Yildiz.

OVERIJSE: De Boodt, Vleminckx, Vanderelst, Taelemans, Michiels (71’ Boulatiour), Claes, Spreutels, Beckers, Hermans (84’ Waite), Weynants, Delogu.

DOELPUNTEN: 27’ Sabbadini 1-0, 29’ Sabbadini 2-0, 35’ Beckers 2-1.

GELE KAARTEN: 6’ Claes, 37’ Vanderelst, 60’ Poell, 71’ Spreutels, 90’ Yildiz.

SCHEIDSRECHTER: Schepers.

TOESCHOUWERS: 250.

24ste speeldag : K.F.C. Zwarte Leeuw - Spouwen-Mopertingen   2 - 2

Beeldverslag

Spouwen-Mopertingen prijst zich gelukkig met het gelijkspel bij Zwarte Leeuw. In de slotfase werkte geel-blauw een 2-0-achterstand weg. “In de eerste helft stonden we niet goed, maar na de rust vond ik ons degelijk voetballen”, vatte coach Jan Schoefs de match samen.

Spouwen-Mopertingen buitte zijn numerieke meerderheid, na rood voor thuisgoalie Truyts, goed uit en kwam vlak voor tijd langszij dankzij een kopstoot van Geurts.

ZWARTE LEEUW: Truyts, Van Bezooijen, Vets, Van Belle (71' Pauwels), Van Wanrooij (80' Huygen), Lauryssen, Heylen-Buelens, Faes (60' Lansu), Vogels, Van Asch, Vanderheyden

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Winkels (84' Boiten), Mombaerts, Haenen, Aka Etien, Sabbadini, Brouwers, Geurts, La Mantia (44' Telegrafo), Poell, Yildiz (89' Coen)

DOELPUNTEN: 20' Lauryssen 1-0, 62' Van Wanrooij 2-0, 72' Poell (penalty) 2-1, 83' Geurts 2-2

GELE KAARTEN: 25' Vanderheyden, 46' Mombaerts, 51' Van Asch, 78' Winkels, 80' Heylen

RODE KAART: 71' Truyts

SCHEIDSRECHTER: Lagaert.

23ste speeldag : Spouwen-Mopertingen - K.F.C. St.-Lenaarts   2 - 1

Spouwen-Mopertingen kroop tegen hekkensluiter Sint-Lenaarts door het oog van de naald. Geel-blauw gaf een kwartier voor tijd een 1-0-voorsprong weg, maar in de voorlaatste minuut sloeg de onvermijdelijke Ali Yildiz weer toe. Hij maakte zijn veertiende van het seizoen en gaf een halfuur voordien een assist.

“Ik weet niet hoe het komt, maar tegen staartploegen hebben we het altijd moeilijker”, zei Jan Schoefs in de aanloop naar het duel tegen rode lantaarn Sint-Lenaarts. De coach van Spouwen-Mopertingen kreeg gelijk. Zijn team ging te gezapig van start en liet zich verrassen door de felle aanpak van de bezoekers. Opvallend hoe verbeten zij er ondanks hun penibele situatie tegenaan gingen.

Bij de thuisploeg haalden enkele spelers niet hun niveau. Mombaerts kreeg langs de lijn de mantel uitgeveegd, omdat zijn inspeelpasses onzuiver waren, Sabbadini slaagde er niet in een actie te maken en Brouwers vond zijn draai niet in een centrale rol op het middenveld. Gelukkig voor de Haspengouwers waren er ook lichtpunten. La Mantia was met zijn loepzuivere techniek weer een lust voor het oog, Aka Etien verdedigde sober en degelijk, Grootaers hield zijn team net voor de pauze recht met een supersave.

En niet te vergeten: Ali Yildiz had er weer eens zin in. Hij kwam terug uit schorsing en maakte meteen het verschil. Rond het uur zette hij Poell op weg naar de 1-0 en vlak voor affluiten verzilverde hij een voorzet van La Mantia.

“Ik had er drie kunnen maken, want ik werd twee keer onterecht afgevlagd wegens buitenspel”, sprak de spits na afloop. “Ik was boos, ja. Het liep al niet echt goed en dan krijg je ook nog te maken met een grensrechter die enkele situaties niet goed beoordeelt. Maar kom, of we nu winnen met 2-1 of 5-1, het resultaat blijft hetzelfde.”

Yildiz (25) is aan een erg goed seizoen bezig. Meer nog, hij heeft zichzelf zowat onvervangbaar gemaakt. Rijst de vraag of er nog geen interesse voor hem is. “Daar ben ik nog niet mee bezig. Ik ben blij dat de club me deze kans heeft gegeven en voel me hier uitstekend. Binnenkort zullen we wel eens rond de tafel zitten”, aldus de matchwinnaar.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Wijnen (75' Winkels), Mombaerts, Haenen, Aka Etien; La Mantia, Brouwers, Geurts, Sabbadini; Poell, Yildiz

SINT-LENAARTS: Vermeylen; Verheyen, Vertommen, Wall, Van Der Zyp; Daas, Wouters (75' Geladi), Hasanovic (81' Hofmans), Van Den Brandt, Van Trier; Bevers

DOELPUNTEN: 61' Poell 1-0,  72' Daas 1-1, 89' Yildiz 2-1

GELE KAARTEN: 68' Van Der Zyp

SCHEIDSRECHTER: Bury

TOESCHOUWERS: 250

22ste speeldag : K.V.K. Tienen - Spouwen-Mopertingen   1 - 1

“Dit zijn voor ons de moeilijkste opdrachten”, zei Jan Schoefs voor de verplaatsing naar Tienen. Zijn ploeg slaagde erin een punt mee te pakken in de Suikerstad, maar schiet daarmee niets op in de achtervolging op leider THES. De coach van de Haspengouwers kon weer een beroep doen op Brouwers en Aka Etien, die terugkeerden uit schorsing. Yildiz stond geschorst aan de kant. Een probleem, want de spits scoorde dit seizoen al dertien keer. “We hebben hem toch wel gemist”, klonk het na afloop. De thuisploeg kwam op voorsprong via Cabumi, die een penalty verzilverde. Amper enkele minuten later maakte Poell gelijk, eveneens vanop de stip. Na de pauze was Spouwen-Mopertingen de dominante ploeg, maar geel-blauw slaagde er niet in dat overwicht in goals om te zetten.

TIENEN: Hannes (58’ Nijsten), A. Vos, J. Vos, Diouck, Keita (66’ Pajaziti), Swerten, Hoebreghs, Willems, Marchoul, Joosten, Cabumi (78’ Carton)

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen, Mombaerts, Aka Etien, Brouwers, Sabbadini, Geurts, Haenen (34’ Boiten), Winkels, La Mantia, Poell

DOELPUNTEN: 26’ Cabumi 1-0 (penalty) , 29’ Poell 1-1 (penalty) 1-1

GELE KAARTEN: Vos, Boiten

SCHEIDSRECHTER: Deckers

21ste speeldag : Spouwen-Mopertingen - Sp. Hasselt  3 - 1

Spouwen-Mopertingen blijft THES onder druk zetten. De Haspengouwers versloegen Hasselt. De bezoekers vlakten net voor het einde een 1-0-achterstand weg via invaller Lacroix, maar Boiten en Telegrafo - twee andere invallers - bezorgden de thuisploeg alsnog de zege.

Pino Canale wist even niet goed wat hij moest zeggen na een dolle slotfase. “Als er één ploeg verdiende te winnen, dan waren wij het wel”, sprak de coach van Sporting Hasselt. “In de eerste helft wilde Spouwen-Mopertingen meer winnen dan wij, maar wij kregen wel de beste kansen. Helaas, we maakten de match niet dood en op het einde hadden we na de 1-1 de lange bal moeten gebruiken in plaats van uit te voetballen.”

Uiteraard een ander geluid bij de thuisploeg, waar Boiten voor de 2-1 zorgde. “Zoiets kan je niet dromen”, sprak de matchwinnaar, die na Nieuwjaar overkwam van Patro. “Bij mijn vorige club beleefde ik geen plezier meer. Het was daar één grote soep. Maar kom, dat is voorbij. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken. Van de titel hoor je ons nog niet spreken, maar misschien praten we volgende week nog eens.”

Beide ploegen gingen duidelijk van start met de intentie er een open partij van te maken. Snelle balwisselingen en een hoog tempo resulteerden in een leuk openingskwartier, waarin Bracké een uitstekende kans kreeg. Na mistasten van Winkels dook hij alleen op voor Grootaers, maar hij besloot naast.

Even later knalde Ouedraogo op aangeven van Ruytinx rakelings over en miste Guvenç van dichtbij. Bij Hasselt konden ze zich wel voor het hoofd slaan om zo veel gebrek aan efficiëntie, want exact op het halfuur rinkelde de kassa aan de overkant. Een scherp aangesneden vrije trap van La Mantia werd door Yildiz met een tikje in doel verlengd. Zijn dertiende.

Op dat ogenblik een gevleide voorsprong, maar afwerken is ook een kwaliteit. De gasten leken van slag en moesten het initiatief aan Spouwen-Mopertingen laten. Net voor de rust kon de match al gespeeld zijn, maar Winkels miste voor het lege doel.

Tijdens de pauze hield Pino Canale een donderpreek. Oorzakelijk verband of niet, Sporting kwam scherp uit de kleedkamer en dreigde meteen via Ruytinx, die zijn schot kraakte. Invaller Lacroix liet net voor tijd Mombaerts ter plaatse en maakte gelijk. Euforie bij Sporting, maar dat was buiten twee andere subs gerekend.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen, Haenen, Geurts, Mombaerts, Sabbadini (85' Boiten, 90' Pannemans), Winkels, Thijskens (90' Telegrafo), La Mantia, Poell, Yildiz

SPORTING HASSELT: Vits, Janssen, Carvalho, Verbeeck, Vanderputte (36' Timmermans), Swerts, Bracke, Ouedraogo, Ruytinx, Durwael (81' Unal), Guvenc (74' Lacroix)

DOELPUNTEN: 30' Yildiz 1-0, 86' Lacroix 1-1, 88' Boiten 2-1, 90' Telegrafo 3-1

GELE KAARTEN: 34' Yildiz

SCHEIDSRECHTER: Gijsen

TOESCHOUWERS: 450

20ste speeldag : Olympia S.C. Wijgmaal - Spouwen-Mopertingen  2 - 2

Na de thuisnederlaag tegen City Pirates kon Spouwen-Mopertingen niet opnieuw aanknopen met de overwinning. Geel-blauw kwam twee keer op voorsprong, maar gaf die telkens prijs. Toch was Jan Schoefs niet ontevreden. “Achterin moesten we het geschorste duo Mombaerts-Aka Etien missen. Daardoor was ik genoodzaakt enkele verschuivingen door te voeren. In die omstandigheden was het niet evident om tegen een degelijke ploeg als Wijgmaal een punt te pakken”, sprak de 55-jarige coach, die Geurts een rij achteruit haalde.

Daardoor kwam in de basis een plaats vrij voor Thijskens. De bezoekers openden de score met een fraai schot van La Mantia. De thuisploeg kwam rond het halfuur langszij, maar net na de pauze nam Yildiz een voorzet van Poell - specialist van de assist - succesvol over met het hoofd. Een kwartier voor tijd zette Stockx de billijke eindstand op het bord. 

O. WIJGMAAL: Vanwelkenhuysen, Bammens, De Keukeleere, Boogaerts, Stockx, Fannes, Colson, Weuts, Vanherberghen, Da Silva (80' Goedeweeck), Kempeneers

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen (80' Telegrafo), Haenen, Geurts, Brouwers, Sabbadini, Winkels, Thijskens, La Mantia, Poell, Yildiz

DOELPUNTEN: 26' La Mantia 0-1, 34' De Keukeleere 1-1, 46' Yildiz 1-2, 75' Stockx 2-2

GELE KAARTEN:  53' Da Silva, 53' Brouwers

SCHEIDSRECHTER: Glen Janssens

19de speeldag : Spouwen-Mopertingen - S.C. City Pirates Antwerpen  0 - 1

Spouwen-Mopertingen moet bovenin de rol lossen. Terwijl leider THES met het kleinste verschil won tegen Wijgmaal, ging geel-blauw voor eigen publiek onderuit tegen City Pirates. Geen van beide ploegen kon imponeren, maar de bezoekers voetbalden met een grotere slagkracht. “Wij haalden niet ons normale niveau”, gaf Olivier Geurts toe.

Spouwen-Mopertingen leek helemaal klaar voor de komst van City Pirates. De uitzege van de week voordien tegen Turnhout, de recente goals van topschutter Yildiz, de beschikbaarheid van vrijwel de volledige kern: allemaal factoren die het beste lieten verhopen. Groot was dan ook de verbazing van de supporters, toen zij zagen dat hun ploeg vooral in de eerste helft achter de feiten aanliep.

De bezoekers kwamen rond het halfuur op voorsprong dankzij een afgeweken schot van Van Zantvoort. In het resterende uur had Spouwen-Mopertingen daar geen antwoord op. Een vrije trap van Yildiz op de deklat enkele minuten voor het einde, dat was het zowat. Symptomatisch was de vervanging van sterkhouder Olivier Geurts tijdens de rust.

“Het liep gewoon niet”, zei de Hoeselaar. “Ik wil dat niet als excuus inroepen, maar vorige week werd ons tweede zoontje, Lucas, geboren. Daardoor had ik de afgelopen dagen te weinig slaap.  Ik voelde al tijdens de opwarming dat het niet ging. Ik ben de trainer dankbaar dat hij me naar de kant haalde. Waarom het minder liep? Tja, met een smalle kern als de onze is dat soms niet onlogisch.”

Opmerkelijk was ook de bekentenis van trainer Jan Schoefs na afloop. “Voor de rust was ik de slechtste man van Spouwen-Mopertingen”, vertelde hij. “We hadden geen antwoord op het spel van City Pirates, omdat ik er niet in slaagde onze veldbezetting aan te passen aan die van hen.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Brouwers, Haenen, Mombaerts, Aka Etien, Sabbadini (65' Ferron), Geurts (46' Wijnen), Winkels, La Mantia, Poell, Yildiz

CITY PIRATES: Roef, Van Hove, Verboven, Dreesen, Seiffermann, Delalieux (89' Felix), Sababti, Van Den Bogerd, Borahsasar (65' El Jattari), Van Zantvoort, Kwik

DOELPUNTEN: 33' Van Zantvoort 0-1

GELE KAARTEN: 44' Poell, 74' Mombaerts, 81' Delalieux, 84' Seiffermann

SCHEIDSRECHTER: Mollu

TOESCHOUWERS: 200

18de speeldag : KFC Turnhout - Spouwen-Mopertingen   1 - 2

Beeldverslag

Tweede zege op een rij voor Spouwen-Mopertingen, dat op een zwaar veld in de slotfase het laken naar zich toetrok. Geel-blauw kwam rond het uur op voorsprong via Mombaerts, maar een goed kwartier later stond het 1-1. Net voordien werd Aka Etien uitgesloten voor een tackle op Eyeson. “Op de bal en niet op de man”, vonden ze bij Spouwen-Mopertingen. Hoe dan ook, door de numerieke minderheid leek het slotkwartier nog lastig te worden, maar met zijn elfde goal van het seizoen werd Yildiz net als de week voordien de matchwinnaar. 

TURNHOUT: Horsten, Eyeson (75' Eelen), Van Parys, Mafete, Dillen, Versmissen, Schijvenaars (84' Van Doorn), Van De Vel, Van De Walle (52' Coeckelberghs), Proost, Geenen

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Brouwers, Mombaerts, Haenen, Aka Etien, Sabbadini (79' Wijnen, 88' Ferron), Geurts, Winkels, La Mantia, Poell, Yildiz

DOELPUNTEN: 58' Mombaerts 0-1, 74' Schijvenaars 1-1, 77' Yildiz 1-2

GELE KAARTEN: 24' Brouwers, 33' Van De Vel

RODE KAARTEN: 73' Aka Etien

SCHEIDSRECHTER: Timmermans

17de speeldag : Spouwen-Mopertingen - Hoogstraten V.V.   1 - 0

Als het bij Spouwen-Mopertingen niet draait, dan is er Ali Yildiz. De 25-jarige spits moest tegen Hoogstraten meer verdedigen dan aanvallen, maar toch maakte hij zijn tiende goal van het seizoen. Rond het uur borstelde hij een vrije trap fraai voorbij doelman Brosens. “Mijn eerste uit een dergelijke fase”, lachte hij.

Vijf graden Celsius, maar voor Jan Schoefs was dat warm genoeg om in hemdsmouwen naast de lijn druk te gesticuleren. Dat molenwieken was echt niet overbodig, want in de eerste helft draaide het voor geen meter bij Spouwen-Mopertingen. Wie de klassementsverhoudingen niet kende, kon onmogelijk vermoeden dat een kop- en een staartploeg tegenover elkaar stonden.

Hoogstraten had het meeste balbezit, maar de acties van de bezoekers eindigden doorgaans net voor de grote rechthoek. Ook de thuisploeg creëerde voor de pauze nauwelijks gevaar. Na de herneming was er niet veel beterschap, maar dan achtte Ali Yildiz zijn moment gekomen.

“Die bal moest erin, want combinerend lukte het niet”, zei hij. “Omdat Hoogstraten veel opkomende mensen had, was ik verplicht voortdurend terug te verdedigen. De goal voelde aan als een bevrijding. Ik ben er erg gelukkig mee, want een spits wordt afgerekend op zijn doelpunten. Kijk maar naar Teodorczyk bij Anderlecht: vorig seizoen was hij de man, nu wordt hij afgekraakt. Het leuke aan deze zege is dat we weer op de tweede plaats staan. De eerste hoeft nog niet, dat is iets voor de dertigste speeldag."

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Brouwers, Haenen, Mombaerts, Aka Etien; Sabbadini (80' Ferron), Geurts, Winkels, La Mantia (89' Thijskens); Poell (90' Coen), Yildiz

HOOGSTRATEN: Brosens; Meyvis, Hofstede, Meeuwis, Meynendonckx; Cox (62' Roy Van der Linden), Lambrechts, Swaegers, Cornelissen (75 Haverhals), Van De Vreede; Fockaert

DOELPUNT: 58' Yildiz 1-0

GELE KAARTEN: 61' Meynendonckx,  61' Fockaert, 90' Hofstede, 90' Meyvis, 90' Aka Etien

SCHEIDSRECHTER: Lucas

TOESCHOUWERS: 250

15de speeldag : K.F.C. Duffel - Spouwen-Mopertingen   1 - 0

Beeldverslag

In een inhaalmatch van de vijftiende speeldag liet Spouwen-Mopertingen de kans liggen om over THES naar de leidersplaats te springen. Duffel kwam rond het halfuur op voorsprong via Moding en gaf die niet meer weg. Er zat nochtans meer in voor het team van trainer Jan Schoefs, die de geschorste Geurts verving door de weer fitte La Mantia.

De thuisploeg had in de eerste helft lichtjes de bovenhand, maar de beste kans was voor Sabbadini. De blonde middenvelder, die oog in oog kwam met doelman Hofmans, maakte het echter niet af. In de tweede helft domineerde Spouwen-Mopertingen. Dat overwicht resulteerde in de gelijkmaker, maar de treffer van Haenen werd afgekeurd wegens buitenspel. Een discutabele beslissing, vonden ze bij de bezoekers.

“Jammer dat we de drie punten lieten liggen, maar ik kan niet mistevreden zijn over hetgeen we op het zware veld lieten zien”, zei Schoefs.

DUFFEL: Hofmans, Verlinden, De Kegel, Elyazidi, Daal, Moding, Rymenants, Kambala, Vervoort, Benali, Snoeys (24' Burnaby)

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen (16' Ferron), Mombaerts, Aka Etien, Brouwers, Sabbadini, Haenen, Winkels, La Mantia, Poell, Yildiz

DOELPUNTEN: 29' Moding 1-0.

GELE KAARTEN: Daal, Benali.

SCHEIDSRECHTER: De Keyzer.

TOESCHOUWERS: 100.

16de speeldag : K. Bocholter V.V. - Spouwen-Mopertingen   1 - 1

Beeldverslag

Tot twee minuten voor tijd zat na de scalp van THES ook die van leider Spouwen-Mopertingen in de Bocholtse achterzak. Toch zorgde een kopbal van Olivier Geurts doorheen een kluwen van spelers nog voor een onverwachte apotheose in een gesmaakte topper. “Voor zulke matchen kom je graag uit je zetel”, trachtte bezoekend trainer Schoefs alle partijen tevreden te stellen.

Het was inderdaad nog eens zo een lekker ouderwetse Limburgse partij die vol stak van emoties. Felle duels, verkeerde balwisselingen, kansen over en weer en een voortreffelijke ref die zich door twee rare beslissingen langs beide zijden toch nog onbegrepen voelde. Eerst met het afvlaggen van de doorgebroken Poell en vlak voor het slotkwartier met ‘maar’ een gele kaart voor ‘doelman’ Didier Haenen. Vooral door die laatste beslissing die trainer Licata terecht danig op de heupen werkte, kwam de gelijkmaker hard aan in de Bocholtse gelederen. Niet onbegrijpelijk, maar zeggen dat de gasten helemaal niets verdienden, zou de waarheid geweld aan doen. Daarvoor was de aanvalsdrift en het voetballend vermogen van de geel-blauwen iets te groot.

Na een bijzonder sterke bezoekende start was de eerste lokale kans meteen raak. Een aflegger van de opgerukte Pellegriti en Van den Putte met zijn eerste van het seizoen. “Een ideale opener om op verder te bouwen, maar kansen voor Wang en Bongiorno kregen geen vervolg. Nu, met die nipte voorsprong konden we wel leven”, aldus de lokale doelpuntenmaker. 

“Na de rust hebben we het dan zelf een beetje verprutst. Vanaf het uur werd het een open veldslag waarin de leider voluit voor de aanval koos en wij heerlijk konden counteren. Jammer genoeg konden we toen uit een aantal man-meer-situaties geen voordeel puren. Het halve verlies ligt dan ook volledig bij ons en niet zozeer bij de ref. Jammer, want het had een geweldige jaarwisseling kunnen worden. Nu, met vier op zes tegen de toppers en een verdienstelijke vierde stek in het klassement, kan ik leven. Het wordt dus toch een fijne kerst.” 

“Natuurlijk ben ik blij met die late gelijkmaker en mijn vijfde van het seizoen”, lachte Olivier Geurts. “Wij hebben er ook keihard voor geknokt en dan krijg je wel eens loon naar werken. Ik vind het overigens een terechte uitslag. Geel voor Haenen? Ja, als de ref een kaart trekt, dan moet hij rood geven. Daar zat het dus even mee. Het geluk van een virtuele leidersploeg zeker?”

BOCHOLT: Wertelaers, Pellegriti, van den Putte, Scheelen, Dieme, Wang, Voorjans, Palmans, Bongiorno (73’ Didden), Ramaekers, Vanhaen. 

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Mombaerts, Winkels, Wijnen, Yildiz, Poell, Etien, Geurts, Haenen, Brouwers, Sabbadini. 

DOELPUNTEN: Van den Putte 1-0, 88’ Geurts 1-1. 

GELE KAARTEN: Bongiorno, van den Putte, Haenen, Geurts, Dieme. 

SCHEIDSRECHTER: Lamberigts. 

TOESCHOUWERS: 450.

14de speeldag : Spouwen-Mopertingen - Rc Hades Hasselt   2 - 1

Beeldverslag

De Haspengouwers kwamen vroeg op achterstand, maar Ali Yildiz zette de scheve situatie recht met twee goals.

Met twee goals was Ali Yildiz de man van de match. “Mijn negende en tiende van het seizoen”, verduidelijkte de spits. “Dat doet deugd, want de voorbije weken moest ik met een inspuiting spelen en haalde ik niet mijn normale niveau. We begonnen slecht tegen Hades, maar we hebben dit seizoen al meermaals een scheve situatie rechtgezet. Na de pauze liep het heel goed. Alleen jammer dat ons veldoverwicht niet meer goals opleverde.”

“Waar dit gaat eindigen? Geen idee. We zijn pas veertien matchen ver en gaan onszelf  niet gek laten maken”, zei Jan Schoefs, trainer van de thuisploeg, na de overwinning tegen Hades. “Ik denk dat onze overwinning verdiend is. We begonnen niet goed, maar in de tweede helft liep  het vlot. We hadden met ruimere cijfers kunnen winnen. Dat doet echter niets af van de prima ingesteldheid waarmee we voetbalden.”

Wie thuis enkele minuten te laat vertrokken was, moest zich aan het ticketloket meteen laten informeren om mee te zijn. Al in de tweede minuut gleed La Mantia onderuit, waardoor Bilican vrije schietbaan kreeg. De spits van Hades liet Grootaers kansloos met een diagonaal schot. Spouwen-Mopertingen was even van slag en vond met moeite de vrije man. Pas rond het kwartier slaagden de Haspengouwers erin te dreigen. Het was meteen raak, maar de goal van Yildiz werd afgekeurd wegens buitenspel.

Het was slechts strovuur. Geel-blauw probeerde wel hoger te voetballen, maar geraakte niet in zijn normale spel en werd enkele keren getrakteerd op een vlijmscherpe tegenstoot van Hades. Jan Schoefs zag dat het niet draaide en greep in: hij haalde Winkels naar de kant voor Sabbadini. Oorzakelijk verband of niet, vrijwel onmiddellijk daarna spurtte Poell richting Gijbels, maar de bezoekende doelman bracht redding met een beenveeg. Op slag van rust lukte het wel voor de thuisploeg. Op aangeven van Geurts bracht Yildiz zijn ploeg aan de tweede paal langszij.

Na de pauze was het eenrichtingsverkeer richting Gijbels. Dat resulteerde rond het uur in de tweede treffer van Yildiz, die een voorzet van Poell succesvol overnam. Even later liet diezelfde Poell een unieke kans liggen om er 3-1 van te maken. De Nederlander werd in de rechthoek neergehaald en ging zelf naar de stip, maar  miste. Spouwen-Mopertingen dwong daarna nog diverse kansen af. Gijbels stond in een schietkraam, maar het bleef 2-1.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Wijnen, Aka Etien, Mombaerts, Brouwers; La Mantia (72' Verbiest), Haenen, Geurts, Winkels (35' Sabbadini, 90' Ferron); Poell, Yildiz

HADES: Gijbels; Elens (62' Thijs), Celen, Vandermeeren, Demulder; Meeus, Choua (72' Claes), Decuypere, Bloemen; Put (80' Lenaerts), Bilican

DOELPUNTEN : 2' Bilican 0-1, 44' Yildiz 1-1, 62' Yildiz 2-1

STRAFSCHOPPEN : 69' Poell (gemist)

GELE KAARTEN : Yildiz, Vandermeeren, Wijnen, De Cuypere

SCHEIDSRECHTER : Arno Schepers

TOESCHOUWERS : 450

13de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K.V.V. Vosselaar   3 - 1

Spouwen-Mopertingen houdt leider THES onder druk. De thuisploeg kwam tegen Vosselaar vlak na rust op achterstand, maar zette de scheve situatie recht met drie goals tegen de minst gepasseerde doelman van de reeks. Olivier Geurts was met twee doelpunten de absolute uitblinker. “Wie had kunnen denken dat we dit met deze jonge ploeg voor mekaar zouden krijgen?”, vertelde hij na afloop.

De beste aanval tegen de beste verdediging, met dat interessante randgegeven begonnen Spouwen-Mopertingen en Vosselaar aan hun onderling duel. Geruime tijd leek het erop dat de thuisploeg zich de tanden stuk zou bijten op de sterke afweer van de bezoekers. Toen Dehond net na de onderbreking op aangeven van Kuijlaars de 0-1 op het bord zette, leek de derde nederlaag in de maak. 

“Eerlijk gezegd, vreesde ik er toen een beetje voor”, zei Olivier Geurts. “Vosselaar kreeg in twaalf wedstrijden maar zeven doelpunten binnen. We wisten dat het erg lastig ging worden om een gaatje te vinden en dat bleek ook tijdens de match. Ik was dan ook heel verbaasd dat ik bij de gelijkmaker zo veel ruimte kreeg aan de tweede paal. Ik hoefde maar binnen te knikken.”

Een kwartier later nam Giovanni La Mantia, die andere uitblinker, met een pegel de tweede goal voor zijn rekening en in de voorlaatste minuut deed Geurts er met een strak schot een derde bovenop. Dolle vreugde in de kleedkamer van Spouwen-Mopertingen, een woedende Frank Belmans twee deuren verder. “De lijnrechter vlagde ons bij een 0-1-stand twee keer onterecht af wegens buitenspel”, brieste de bezoekende coach.

Ook Olivier Geurts liet zijn licht schijnen over die bewuste scheidsrechterlijke beslissingen. “Het was bijzonder moeilijk om die fasen te beoordelen”, sprak de man van de match. “Ik denk trouwens niet dat ze daar de oorzaak voor de nederlaag moeten zoeken. Maakt ook niets uit, we hebben de drie punten en blijven mooi bovenaan. Wie had kunnen denken dat we dit met deze jonge ploeg voor mekaar zouden krijgen?  Dat ik twee keer scoorde, is mooi meegenomen. Eerder maakte ik twee goals tegen Hasselt. Ik doe alles in het tweevoud, ook buiten het voetbalveld. In januari verwachten mijn echtgenote Gitte en ik ons tweede kindje.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN : Grootaers; Wijnen, Aka Etien, Mombaerts, Brouwers; Sabbadini (89' Verbiest), Winkels, Geurts (90' Ferron), La Mantia (90' Pannemans); Poell, Yildiz

VOSSELAAR : Blondeel; Lauryssen, Julien, Engelen, Defossez; Kuijlaars, Vaes, Havermans, Hannes; Nijs, Dehond

DOELPUNTEN : 49' Dehond 0-1, 72' Geurts 1-1, 87' La Mantia 2-1, 89' Geurts 3-1

GELE KAARTEN : geen

SCHEIDSRECHTER : Vanboven

TOESCHOUWERS : 250

12de speeldag : K.V.V. Thes Sport Tessenderlo - Spouwen-Mopertingen   3 - 3

Beeldverslag

THES en Spouwen-Mopertingen deelden de punten. Beide ploegen speelden met open vizier en dat leverde vooral in de eerste helft heel wat spektakel én doelpunten op. THES leek op weg naar de zege, maar in blessuretijd zette Poell nog een strafschop om. “We hebben er het maximum uitgehaald”, aldus de Nederlander.

In een aangename eerste helft werden de toeschouwers op liefst vijf doelpunten getrakteerd. Sabbadini rondde al snel een scherpe counter af (0-1), Convents krulde meteen daarna de gelijkmaker na een individuele actie in het zijnet. Op het kwartier deed de ref alsof zijn neus bloedde toen Etien Timmermans foutief afstopte in de zestien, maar vijf minuten later was het wel raak toen Timmermans de 2-1 op aangeven van Jeunen door de benen van Grootaers schoof. THES had de wedstrijd helemaal in handen, maar na slecht uitverdedigen van Stefani krulde Poell (ex-THES) de bal enig mooi in de hoek: 2-2. THES was even aangeslagen, maar kwam voor de rust toch nog op voorsprong toen La Mantia Battista haakte in de zestien, de rechtsback plaatste de strafschop laag in de benedenhoek: 3-2.

Wie in de tweede helft op evenveel vuurwerk hoopte, kwam bedrogen uit. De eerste grote kans was voor de thuisploeg. Jeunen zette op het middenveld twee spelers in de wind en speelde af op de meegelopen Convents. De flankaanvaller kapte naar binnen en probeerde de keeper tegenvoets te verrassen, maar Grootaers had een knappe beenreflex in huis. Spouwen probeerde wel, maar verder dan een flauwe kopbal van Haenen kwam het aanvankelijk niet. Jeunen kreeg twintig minuten voor tijd dé kans op de 4-2. Convents schilderde de bal perfect op zijn voet, maar de middenvelder trapte van dichtbij naast. En dat zou de thuisploeg zuur opbreken, want in blessuretijd maakte Battista een penaltyfout op Poell, die vanop de stip voor de 3-3 zorgde.

“Ik denk dat we heel blij mogen zijn met dit punt”, zei Poell na afloop. “Daarmee hebben we er echt wel het maximum uit gehaald. Ik heb op zich niet veel ballen geraakt, maar dan is het wel mooi dat je twee keer kan scoren. Dat ze er bij THES aan twijfelen of de strafschop terecht was? Het was een zuivere penalty. De bal hing in de lucht en de verdediger wilde de bal ontzetten. Hij zag me niet en trapte hard op mijn been.”

THES-kapitein Aziz Moutawakil was zwaar ontgoocheld. “Het is onze eigen schuld dat we die twee punten nog weggaven”, aldus de middenvelder. “Dit is heel zuur. We hebben genoeg kansen gehad om de wedstrijd al vroeger te beslissen. Op bepaalde momenten moeten we gewoon volwassener spelen. Op zich heeft Spouwen-Mopertingen geen enkele uitgespeelde kans gekregen. Dit had nooit mogen gebeuren.”

Coach Jan Schoefs van Spouwen-Mopertingen was na afloop in de wolken met het punt. “Maar als zij de kansen hadden afgemaakt, was de match veel eerder gespeeld”, was hij eerlijk. “Maar als je de kansen laat liggen, weet je dat je het deksel op de neus kan krijgen. In de eerste helft hebben we ze wel geholpen met dat dom balverlies, anderzijds kregen we de 2-2 ook cadeau. Ik vond dat we de eerste helft goed stonden, ze hebben in feite weinig echte kansen gehad. En de penalty die ze kregen, vond ik heel licht. De supporters hebben een mooie wedstrijd gezien, er zijn weinig ploegen die op THES zo vrank en vrij komen spelen.”

THES: Brughmans, Jeunen, Spruyt, Moutawakil, Van Tilburg, Appeltans, Timmermans (75' Vanwelkenhuysen), Willems, Battista, Stefani (91' Meynen), Convents (81' Bennassar).

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Winkels, Wijnen (67' Farssi), Yildiz, Poell, Etien, Geurts, Haenen, La Mantia, Brouwers, Sabbadini (93' Mombaerts).

DOELPUNTEN: 8' Sabbadini 0-1, 12' Convents 1-1, 20' Timmermans 2-1, 31' Poell 2-2, 42' Battista (strafschop) 3-2, 92' Poell (strafschop) 3-3.

STRAFSCHOPPEN: 42' Battista (omgezet), 92' Poell (omgezet).

GELE KAARTEN: Geurts, Haenen.

SCHEIDSRECHTER: Verstraeten.

TOESCHOUWERS: 1100.

11de speeldag : Spouwen-Mopertingen - R. Cappellen F.C.  4 - 3

Na een nederlaag en twee gelijke spelen kon Spouwen-Mopertingen weer aanknopen met de overwinning. De bezoekers waren de evenknie van de thuisploeg, maar het verschil zat in de efficiëntie voor doel. Cappellen miste een killer en had pech met schoten op paal en lat. “Het mocht ook wel eens meezitten”, zei Dominic Sabbadini.

Spektakel troef in het Norbert Beulsstadion, vooral in de slotfase. In de laatste vijf minuten werd vier keer gescoord, maar de sleutelmomenten situeerden zich een halfuur eerder. Even voor het uur dook Mathyssen alleen voor doel op, maar doelman Grootaers hield met een supersave de 1-1 op het bord. Een minuut later nam Sabbadini aan de overzijde een afvallende bal in één tijd op de slof: 2-1 in plaats van 1-2. De keeper van Cappellen had totaal geen verhaal tegen zijn schicht. Een doelpunt om in te lijsten.

“Met zo'n schot moet je wat geluk hebben”, gaf de 21-jarige middenvelder toe. “Na die goal maakten we het onszelf moeilijk, vooral op stilliggende ballen. Maar kom, na de teleurstelling om de gemiste periodetitel is dit een mooie opsteker. Dat we na een magere twee op negen weer konden winnen, geeft vertrouwen voor de verplaatsing van volgende vrijdag naar THES”, aldus Sabbadini, in het tussenseizoen overgekomen van Hades. “Met mijn keuze voor Spouwen-Mopertingen nam ik zonder twijfel de juiste beslissing. Ik kon niet meteen een vaste stek afdwingen, maar intussen ben ik toch al zeven keer in de basis begonnen.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Brouwers, Geurts, Haenen (28' Wijnen), Aka Etien, Mombaerts; Sabbadini, La Mantia (90' Verbiest), Winkels; Poell, Yildiz (81' Farssi).

CAPPELLEN: Vandenbossche; Volant, Geuens, Lenaerts, Lemaire; Floren (88' Willemsen), Kil, Deckers, Olongo Ekila; Tshibuabua, Mathyssen.

DOELPUNTEN: 33' Tshibuabua 0-1, 35' Yildiz 1-1, 58' Sabbadini 2-1, 86' Winkels 3-1, 87' Geuens 3-2, 89' Farssi 4-2, 90' Kil 4-3.

SCHEIDSRECHTER: Deckers.

TOESCHOUWERS: 250.

10de speeldag : Tempo Overijse - Spouwen-Mopertingen  1 - 1

Spouwen-Mopertingen leek een halfuur op weg naar de eerste periodetitel, maar in extremis kregen de Haspengouwers een domper te verwerken. “Dit is heel zuur”, zei Didier Haenen na afloop. “In het vijfde kwartier hadden we het moeilijk, maar voor de rest speelden we een stevige match. Jammer genoeg werden we niet beloond.”

Overijse begon sterk aan de wedstrijd, maar rond het kwartier herstelde Spouwen-Mopertingen het evenwicht. Poell liet voor de pauze twee degelijke kansen liggen. Na rust maakte hij zijn missers goed met een assist voor Sabbadini. In minuut 71 was er heel wat commotie omdat een doelpunt van Claes werd afgekeurd wegens buitenspel. Het was slechts uitstel, want vlak voor affluiten kwam de gelijkmaker er toch. Ei zo na werd het nog 1-2 via Geurts, maar zijn kopbal werd weggewerkt. De teleurstelling was dan ook bijzonder groot bij de bezoekers.

TEMPO OVERIJSE: De Boodt, Michiels, Vleminckx, Vander Elst, Claes, Taelemans, Delorge, Weynants (81' Boulatiour), Vanderelst (51' Bergiers), Spreutels, Coquelle (68' Beckers)

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Winkels (84' Verbiest), Haenen, Aka Etien, Mombaerts (73' Ferron), Sabbadini (85' Ernens), Geurts, Brouwers, La Mantia, Poell, Yildiz

DOELPUNTEN: 57' Sabbadini 0-1, 89' Spreutels 1-1

GELE KAARTEN: 20' Weynants, 65' Sabbadini, 73' Vleminckx, 77' Spreutels, 81' Winkels

SCHEIDSRECHTER: De Clercq

TOESCHOUWERS: 200

9de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K.F.C. Zwarte Leeuw  1 - 1

Na de nederlaag tegen Sint-Lenaarts geraakte Spouwen-Mopertingen thuis tegen staartploeg Zwarte Leeuw niet verder dan een gelijkspel. Het had zelfs een nederlaag kunnen worden, maar doelman Tom Grootaers redde de meubelen.

Een aangename herfstzon en twee ploegen die vanaf de eerste minuut voor het offensief kozen: het beloofde een aangename namiddag te worden in het Norbert Beulsstadion. Dat werd het ook, maar toch was er na afloop in geen van beide kampen honderd procent tevredenheid. Zowel bij Spouwen-Mopertingen als bij Zwarte Leeuw overheerste het gevoel dat er meer in zat.

Poell kreeg al vroeg de kans om zijn ploeg in een comfortabele positie te manoeuvreren, maar tien minuten later viel aan de overzijde ongetwijfeld de lulligste owngoal van de speeldag. Een terugspeelbal van Winkels ging tergend traag voorbij Grootaers. “Ik riep om de bal te laten, maar blijkbaar hoorde Barend iets anders”, zei de doelman van geel-blauw, die net voor de pauze een geweldige redding uit zijn mouwen schudde. Vijf minuten voordien maakte La Mantia gelijk met een fraaie zwabberbal.

In de tweede periode kwam Zwarte Leeuw ei zo na voor de tweede keer op voorsprong, maar Huygen kopte nipt naast. Net voor affluiten was er nog een geweldige save van Grootaers op een kopbal van Van Bezooijen. ”Ik ben blij dat ik mijn steentje kon bijdragen”, aldus de 31-jarige keeper. “Mijn vertrouwen groeit nog iedere speeldag. Vorig seizoen was ik bankzitter, nu titularis. Ik vind het geweldig fijn om het nummer 1 op mijn rug te hebben.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Winkels (82' Ferron), Haenen, Aka Etien, Mombaerts; Sabbadini, Geurts, Brouwers, La Mantia; Poell, Yildiz.

ZWARTE LEEUW: Truyts; Mariën, Van Bezooijen, Huygen, Heylen; Van Wanrooij, Vets, Van der Heyden (81' Lauryssen), Vanderheyden; Lansu, Faes (70' Van Belle).

DOELPUNTEN: 22' Winkels (own) 0-1, 32' La Mantia 1-1.

GELE KAARTEN: Poell, Haenen.

SCHEIDSRECHTER: Timmermans.

TOESCHOUWERS: 350.

8ste speeldag : K.F.C. St.-Lenaarts - Spouwen-Mopertingen   3 - 0

Spouwen-Mopertingen ging zaterdag verrassend met 3-0 de boot in tegen staartploeg Sint-Lenaarts. “We speelden nochtans een uitstekende eerste helft”, vertelde trainer Jan Schoefs, die geen beroep kon doen op Dingenen (geblesseerd) en Yildiz (huwelijk). “We misten toch wel hun ervaring en trefzekerheid. Samen scoorden ze dit seizoen al tien keer. Zulke jongens vervang je niet zomaar. Bovendien liepen we in de val van de thuisploeg, die ons het spel liet maken.”

De bezoekers kregen via onder anderen Poell en Sabbadini enkele kansen, maar vlak voor de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong. Rond het uur was het over en uit voor de gasten, toen Mombaerts een onnodige fout in de rechthoek beging. De penalty werd omgezet door Van den Brandt, die in de slotfase nog eens raak trof.

SINT-LENAARTS: Vermeylen, Van De Brul, Van Der Zijp, Van Trier, Van Den Brandt, Wall, Wouters, Lumanza, Van Opstal, Hofmans, Gessner (80’ Vertommen)

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen, Haenen, Aka Etien, Brouwers, Sabbadini, Geurts, Mombaerts (70’ Ferron), La Mantia, Thijskens (46’ Verbiest), Poell

DOELPUNTEN: 40’ Gessner 1-0, 57’ Van Den Brandt 2-0, 74’ Van Den Brandt 3-0

STRAFSCHOPPEN: 57’ Van Den Brandt (omgezet)

GELE KAARTEN: 56’ Mombaerts, 65’ Gessner, 77’ Wijnen

RODE KAARTEN: geen

SCHEIDSRECHTER: Lonnoy

TOESCHOUWERS: 200

7de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K.V.K. Tienen  3 - 0

Spouwen-Mopertingen blijft iedereen verbazen. De Haspengouwers waren vrijwel negentig minuten scherper dan Tienen en duwden het team uit de suikerstad van de leidersplaats. “We zijn collectief sterker dan vorig seizoen”, zegt Olivier Geurts.

KVK Tienen kon zich vorig seizoen pas redden na een barragewedstrijd tegen Bornem en bij Spouwen-Mopertingen was het behoud vóór de competitiestart prioriteit nummer één. Zaterdagavond speelden beide teams in het Norbert Beulsstadion voor de koppositie. Het duel der revelaties werd overtuigend gewonnen door de thuisploeg, dat gaf ook Jean-Pierre Vande Velde toe.

“Zij voetbalden veel sneller en agressiever. Wij hadden niet veel te vertellen”, sprak de bezoekende coach. En inderdaad, vanaf het eerste fluitsignaal zag doelman Hannes van alle kanten geel-blauwe shirts voor zich opdagen, maar de aanvalsdrift van Martijn Dingenen en zijn ploegmaats werd in de eerste helft niet beloond.

Rond het uur gebeurde dat wel. Na een penaltyfout van Singh opende Poell de score vanop de stip. Amper een minuut later nam La Mantia een inzenden van Poell in één tijd over: 2-0. Yildiz zette de kroon op het werk na een geweldige inspanning van Aka Etien. De 25-jarige spits had er twee of drie kunnen maken, maar stuitte op Hannes.

“Ali is voor ons heel belangrijk”, aldus Geurts. “Hij ligt altijd op de loer en is levensgevaarlijk in de kleine rechthoek. Door zijn langdurige blessure is hij misschien iets minder snel geworden, maar hij voetbalt slimmer dan voordien. Hij vormt een sterk, complementair duo met de altijd gevaarlijke Poell.”

“Dat is één van de grote verschillen met vorig seizoen. Timmermans kon met een flits een match beslissen, maar de hele ploeg speelde in functie van hem. Nu hebben we twee aanvallers die geen schrik hebben om mee te verdedigen.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen, Haenen, Aka Etien, Brouwers (80' Verbiest), Sabbadini, Geurts, La Mantia (87' Thijskens), Dingenen (25' Mombaerts), Poell, Yildiz

KVK TIENEN: Hannes, Vos A., Vos J., Candel, Dirix, Haroun (55' Marchoul), Blockx, Grancea, Singh, Pajaziti (55' Diouck), Eboigbe (64' Keita)

DOELPUNTEN: 58' Poell (penalty) 1-0, 59' La Mantia 2-0, 76' Yildiz 3-0.

STRAFSCHOP: 58' Poell (omgezet).

GELE KAARTEN: 55' Singh, 84' Candel, 86' La Mantia 

SCHEIDSRECHTER: Toeback

TOESCHOUWERS: 350.

6de speeldag : Sp. Hasselt - Spouwen-Mopertingen  0 - 4

Spouwen-Mopertingen heeft vrijdagavond een mak Sporting Hasselt in de pan gehakt: 0-4. Olivier Geurts had met twee kopbalgoals een ruim aandeel in de zege. “We hebben de perfecte wedstrijd gespeeld”, glunderde Geurts. “In alle onderdelen van het spelletje hebben we Hasselt gedomineerd.”

“Mijn doelpunten? La Mantia dropte de eerste perfect op mijn hoofd. Ik hoefde maar te knikken. De tweede goal was een deviatie: iets minder mooi, maar wel extra belangrijk. Die 2-0 viel op een perfect moment, net toen Hasselt wat in de wedstrijd dreigde te komen”, aldus Geurts.

De vreugde bij de bezoekers stond in schril contrast met de doodse stemming bij de Hasselaren. Dat dit Sporting geen zes basisspelers kan missen, werd al snel pijnlijk duidelijk. Zonder spits - ofwel geschorst, ofwel geblesseerd - slaagde Sporting er vóór de rust niet in om ook maar één fatsoenlijke actie in mekaar te boksen. Een niet eens zo sterk Spouwen-Mopertingen was veel gevaarlijker. Al na tien minuten was het bingo.

“Die eerste twee tegengoals kwamen uit stilstaande fases”, reageerde Jan Wuytens. “Wij creëerden daarentegen ook niks. Onze ploeg is in opbouw, maar dat neemt niet weg dat onze mentaliteit beter moet. Enkel in het vierde kwartier toonden we onze tanden en dat is heel teleurstellend.”

Het korte Hasseltse vuurtje dat na de rust oplaaide, doofde inderdaad al snel. Op het uur drukte Geurts met zijn tweede treffer van de avond elke Hasseltse hoop op eventueel puntengewin de kop in. “We kunnen geen kansen bijeen spelen. OK, we hebben veel geblesseerden, maar het ging allemaal te gemakkelijk. We proberen het tij week na week te keren, maar krijgen wel telkens een nieuwe klap.”

En deze leek op een uppercut. Yildiz en Poell maakten immers dankbaar gebruik van de onmondigheid in de Hasseltse defensie: 0-4.

Aanvaller Ali Yildiz had met een goal en assist een groot aandeel in de zege van geel-blauw op Hasselt. “Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan deze mooie zege”, glunderde Yildiz. “We hebben de goede lijn van de jongste weken doorgetrokken. Het klinkt als een cliché, maar ons collectief is zo sterk op dit moment dat we moeilijk te kloppen zijn. Na de 0-1 wist ik dat de zege ons niet meer ging ontsnappen. Enkel in het vierde kwartier was het even warm, maar voor de rest was het top. Op deze weg moeten we verder bouwen”, besloot Yildiz.

Coach Jan Schoefs had geen zin in de persbabbel en stuurde assistent Peter Bronzwaer. Voor de ex-aanvaller van Sporting werd het een prettig weerzien met zijn ex-club. Bronzwaer: “Ik ken hier nog veel volk en kom hier nog altijd graag terug. Zeker op een dag zoals vandaag. (lachje) Feit is: het zat heel goed in elkaar bij ons. Buiten een vrije trap op de paal hebben we niets weggegeven. Van bij de start stoorden we hoog en zo lieten we Hasselt nooit in de match komen. We beseffen ook dat dit een ideaal moment was om op Hasselt te komen spelen. Ze misten zes basisspelers en dat kan geen enkel team in deze reeks opvangen. 

SPORTING HASSELT: Vits, Verbeeck, Wuytens, Durwael, Vanderputte, Vrijssen, Bracke, Carvahlo (81’ Herri), Adil Lagouireh (84’ Coenen), Najib Lagouireh, Swers (81’ Timmermans). 

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen, Dingenen, Yildiz, Poell, Etien, Geurts, Haenen, La Mantia (90’ Winkels), Brouwers (36’ Mombaers), Sabbadini (74’ Farssi). 

DOELPUNTEN: 11’ Geurts 0-1; 60’ Geurts 0-2; 73’ Yildiz 0-3; 75’ Poell 0-4.

GELE KAARTEN: Najib Lagouireh. Verbeeck, Etien, Timmermans.

SCHEIDSRECHTER: Bury.

TOESCHOUWERS: 840.

5de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K. Olympia S.C. Wijgmaal   3 - 0

Spouwen-Mopertingen behaalde een verdiende zege tegen koploper Wijgmaal. Het team van coach Tom Soetaers had tot gisteren het maximum van de punten en incasseerde slechts twee goals, maar moest in Haspengouw de wet van de sterkste ondergaan.

Man van de match was aanvoerder Martijn Dingenen, die werkkracht en onbaatzuchtigheid aan leiderschap koppelde en twee goals voor zijn rekening nam. Dat hadden er drie kunnen zijn, want bij een 3-0-stand liet hij de eer aan Yildiz om een strafschop te nemen. De 25-jarige spits schoot de bal over de deklat. “Ik ben de vaste penaltynemer en heb er in mijn hele carrière nog maar één gemist, maar ik wilde Ali het plezier gunnen om zijn doelpuntentotaal op te drijven”, zei Dingenen.

Ook Poell speelde een sterke partij. Hij zorgde voor twee assists en lag aan de basis van de eerste penalty, die omgezet werd door Dingenen. Spouwen-Mopertingen combineerde fraai en speelde zijn beste match van het nog prille seizoen. Wijgmaal kon daar maar weinig tegenoverstellen en voetbalde te veel vanop de eigen helft.

Bij de thuisploeg werden na afloop de bubbels bovengehaald. Met 10 op 15 staat geel-blauw onverhoopt bovenaan. “Dit is heel mooi”, sprak coach Jan Schoefs. “In onze basisopstelling zijn Grootaers, Dingenen, Geurts, Haenen en La Mantia de enige overblijvers van vorig seizoen. Het is geen evidentie om een groot aantal nieuwkomers in te passen, maar we hebben al ferme stappen gezet. Tegen Wijgmaal speelden we heel wat beter dan twee weken geleden tegen Turnhout. Er werd meer druk op de bal gezet en de spelers vonden elkaar gemakkelijker. Wijgmaal werd op sommige momenten van het veld gespeeld. Dat doet deugd. Met drie overwinningen en een gelijkspel hebben we wat ademruimte.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN : Grootaers; Wijnen (78’ Telegrafo), Haenen, Aka Etien, Brouwers; Sabbadini (72’ Farssi), Geurts, Dingenen, La Mantia; Poell, Yildiz (83’ Thijskens)

WIJGMAAL : Vanwelkenhuysen; Colson, Vanherberghen, Peeters (46' Goedeweeck), Bammens; Da Silva (64' De Donder), Poukens, Kempeneers, Fannes, De Keukeleere (57' Boogaerts); Weuts

DOELPUNTEN : 41' La Mantia 1-0, 50' Dingenen 2-0 (strafschop), 54' Dingenen 3-0

STRAFSCHOPPEN : 50' Dingenen (omgezet), 66' Yildiz (gemist), 76' Kempeneers (gemist)

RODE KAARTEN : geen

GELE KAARTEN : geen

SCHEIDSRECHTER : Silvrants

TOESCHOUWERS : 250

4de speeldag : S.C. City Pirates Antwerpen - Spouwen-Mopertingen   2 - 4

Beeldverslag

Spouwen-Mopertingen nam op een fraaie manier revanche voor de thuisnederlaag tegen Turnhout. Man van de match was Ali Yildiz, die met drie goals een groot aandeel had in de eerste uitzege. “We begonnen gefocust aan de wedstrijd”, vertelde de 25-jarige spits. “De trainer zette ons al van maandag op scherp. Dat ik drie keer scoorde, doet enorm deugd na het blessureleed van vorig seizoen. Ik brak twee keer mijn kuitbeen, maar ik heb er nauwelijks nog last van. Alleen als ik word aangetikt, voel ik nog wat.”

Yildiz had nog een reden om te vieren. Vorige week trouwde hij voor de wet. Volgende maand volgen twee huwelijksfeesten. “Mijn vrouw is van Brussel, ik van Leopoldsburg. We gaan op beide plaatsen vieren”, aldus de spits.

CITY PIRATES: Roef, Nesen, Verboven, Van Den Bogerd, El Jattari (75’ Van Hove), Van Zantvoort, Kwik, Delalieux (58’ Van Tongerloo), Nascimento (46’ Moussaoui), Seiffermann, Dreesen

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen, Haenen, Aka Etien, Brouwers (74’ Mombaerts), Dingenen, Geurts, La Mantia, Thijskens, Poell (88’ Sabbadini), Yildiz (81’ Farssi)

DOELPUNTEN: 14’ Yildiz 0-1, 45’ Yildiz 0-2, 47’ Poell 0-3, 67’ Verboven 1-3, 71’ Yildiz 1-4, 76’ Kwik 2-4

GELE KAARTEN: 40’ Nesen, 44’ Wijnen, 62’ Van Zantvoort, 90’ La Mantia

SCHEIDSRECHTER: Patrouille

3de speeldag : Spouwen-Mopertingen - KFC Turnhout   0 - 2

Op de openingsdag boog Spouwen-Mopertingen tegen Bocholt na de pauze een 0-2-achterstand om in een 3-2-overwinning, maar dat scenario zat er gisteren niet in. De thuisploeg incasseerde twee vroege goals tegen Turnhout en slaagde er zelf niet in om de netten te doen trillen. 

Na de vier op zes tegen Bocholt en Hoogstraten was de overtuiging groot dat ook de tweede thuismatch drie punten zou opleveren, maar al na een kwartier stond het team van Jan Schoefs met beide voeten op de grond. Van De Vel opende de score na een mooie combinatie met vuurtoren Schijvenaars, die zes minuten later zelf de score verdubbelde op aangeven van Proost. De bezoekers kwamen in de eerste periode zelfs enkele keren dicht bij de 0-3. Spouwen-Mopertingen stond erbij en keek ernaar.

De spitsen Poell (terug uit schorsing) en Yildiz stonden op een eiland en kregen nauwelijks bruikbare ballen. Het enige gevaar kwam van La Mantia, die een penalty claimde toen Paridaans de bal - al dan niet opzettelijk - met de hand beroerde. Ref Mollu zag er geen strafschop in. Na de pauze was er aanvankelijk weinig beterschap, maar in het laatste halfuur zette Spouwen-Mopertingen de uitploeg vast op de eigen helft.

“Jammer dat de aansluitingstreffer uitbleef”, zuchtte Jan Schoefs. “Yildiz, Poell en Geurts kwamen dicht in de buurt bij een doelpunt, maar het nodige tikkeltje geluk ontbrak. Ik moet wel toegeven dat bij ons de organisatie geruime tijd zoek was. We hadden het moeilijk met de lange ballen van Turnhout en hun twee spitsen. Schijvenaars was sterk in de lucht en Dillien bewoog heel slim tussen de lijnen. Bovendien hadden zij achterin veel gestalte.”

“Door de inbreng van de technisch sterke Farssi hadden we na de rust meer voetballend vermogen, maar we mogen van hem nog niet te veel verwachten. Hij begon later aan de voorbereiding en heeft een conditionele achterstand. Na één nederlaag gaan we natuurlijk niet panikeren, maar we moeten onder ogen durven zien dat we nog veel werk hebben om met deze jonge en grondig vernieuwde groep het behoud te verzekeren”, aldus de trainer van Spouwen-Mopertingen

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Wijnen (63' Sabbadini), Haenen, Etien (83' Telegrafo), Brouwers; La Mantia, Geurts, Dingenen, Thijskens (46' Farssi); Yildiz, Poell.

TURNHOUT: Horsten; Eyeson, Michiels, Paridaans, Van Parys; Versmissen (78' Coeckelberghs), Van De Walle, Proost, Van De Vel; Schijvenaars (88' Mafete), Dillien (84' Goossens).

DOELPUNTEN: 8' Van De Vel 0-1, 14' Schijvenaars 0-2.

GELE KAARTEN: 33' Proost, 44' Wijnen, 53' Dillien.

SCHEIDSRECHTER: Mollu.

TOESCHOUWERS: 350.

2de speeldag : Hoogstraten VV - Spouwen-Mopertingen  1 - 1

Spouwen-Mopertingen heeft zijn competitiestart niet gemist. Na de thuiszege tegen Bocholt pakte geel-blauw een verdiend punt tegen Hoogstraten. De thuisploeg kwam vlak voor de pauze op voorsprong, maar na de onderbreking maakte La Mantia snel gelijk.

Vier op zes, daar durfden ze bij Spouwen-Mopertingen voor de competitiestart slechts op fluistertoon over praten. Door het vertrek van een aantal basisspelers werd gevreesd voor een jaar degradatievoetbal, maar na twee speeldagen is dat gevoel omgeslagen. “We hoeven van niemand schrik te hebben”, zegt aanvoerder Martijn Dingenen.

Voor de eerste verplaatsing kon trainer Jan Schoefs geen beroep doen op de geschorste Poell. Daardoor nam Mombaerts na een maandenlange afwezigheid zijn plaats in het centrum van de defensie weer in. Aka Etien schoof op naar het middenveld.

De thuisploeg ontwikkelde vanaf de eerste minuut een hoog tempo en duwde de gasten op de eigen helft terug. Illustratief daarvoor was de hoekschoppenverhouding: zeven voor Hoogstraten, geen enkele voor Spouwen-Mopertingen. Bij één van die corners duwde Glenn Van der Linden de bal aan de verste paal binnen.

Na de pauze toonden de bezoekers een ander gezicht. La Mantia maakte met een pegel in de kruising gelijk. Yildiz trof nadien de paal en ook Telegrafo, Sabbadini, La Mantia en Farssi waren dicht bij de winning goal. “Een gelijkspel tegen Hoogstraten is mooi, maar toch hadden we na afloop een dubbel gevoel. Er zat echt meer in”, besloot Dingenen.

HOOGSTRATEN: Arnouts, Van der Linden Glenn, Meynendonckx, Meyvis, Van der Linden Roy, Cornelissen, Faria da Silva (82’ Fockaert), Van De Vreede, Swaegers, Lambrechts, Meeuwis

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen (68’ Sabbadini), Haenen, Mombaerts (46’ Telegrafo), Brouwers, Dingenen, Geurts, Aka Etien, La Mantia, Thijskens (78’ Farssi), Yildiz

DOELPUNTEN: 38’ Glenn Van der Linden 1-0, 49’ La Mantia 1-1

GELE KAARTEN:37’ Mombaerts, 43’ Lambrechts, 64’ Geurts

SCHEIDSRECHTER: Lucas

TOESCHOUWERS:400

1ste speeldag : Spouwen-Mopertingen - K. Bocholter V.V.  3 - 2

Beelden doelpunten SPM

1-2 (Didier Haenen)

2-2 (Martijn Dingenen)

3-2 (Ali Yildiz)

3-2 (supporters)

In een erg aangename derby gaven Spouwen-Mopertingen en Bocholt de kijkers waar voor hun geld. De bezoekers waren dominant voor de pauze en gingen de rust in met een geruststellende 0-2-voorsprong. De ontketende thuisploeg toonde in de tweede periode echter een totaal ander gezicht en scoorde drie keer. Van een ommekeer gesproken.

“Dit mochten we nooit uit handen geven”, sprak een zichtbaar teleurgestelde Bocholt-trainer Licata. “Na het bekersucces van vorig weekend leefden we op een wolk. We dachten dat het vanzelf zou gaan. Deze ploeg kan heel goed voetballen, maar we kunnen een match nog niet doodmaken en op bepaalde posities missen we misschien ook wat duelkracht.”

Uiteraard heel andere geluiden bij zijn collega Jan Schoefs, die zijn team vanuit een verloren gewaande positie zag terugkomen. “We hebben een geweldige kleedkamer. Dat zag je na de pauze aan de manier waarop de jongens terugknokten. Ik wil ook een pluim geven aan het bestuur, dat inging op mijn vraag naar versterking. De late komst van Aka Etien bleek een schot in de roos.”

De bezoekers wekten de indruk dat ze nog voor het donker thuis wilden zijn en probeerden de gastheren te overpoweren met een hevige start. Ze kwamen met snel combinatievoetbal uit alle hoeken opgedoken en dreigden ook enkele keren, onder meer via aanvaller Odutayo.

Net toen de storm leek over te waaien, sloegen de gasten toe. Bij een interceptie liet de debuterende Aka Etien zich in de luren leggen door Odutayo, die handig van zijn tegenstander wegdraaide en de bal onder Grootaers pegelde. Even later trof Bongiorno nog de onderkant van de lat.

Het was maar uitstel, want voor rust maakte Voorjans er toch 0-2 van. De Nederlander glipte door de buitenspelval en liet Grootaers kansloos. Bocholt was de betere ploeg en dwong ook de beste kansen af, maar na de pauze veranderde het spelbeeld.

Spouwen-Mopertingen speelde plots bevrijd en trok richting Wertelaers. Bij een van de eerste aanvallen halveerde Haenen met een forse kopstoot de achterstand. Negen minuten later stonden de bordjes gelijk. Dingenen heeft een patent op vrijschopgoals en deed zijn reputatie alle eer aan met een rake streep.

Bij Bocholt bleven de fraaie bewegingen van de eerste helft volledig achterwege. Mirko Licata moet in de dug-out zwaar gevloekt hebben, zeker toen Yildiz ruim tien minuten voor tijd met een fantastische omhaal voor de 3-2 zorgde. Bocholt reageerde aangeslagen en kwam nauwelijks nog in de buurt van Grootaers.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Wijnen, Haenen, Aka Etien, Brouwers; Dingenen, Geurts, La Mantia, Thijskens (90' Thijskens); Poell (87' Farssi), Yildiz (89' Telegrafo)

BOCHOLT: Wertelaers; Pellegriti, Scheelen, Palmans, Dieme; Wang (85' Vanhaen), Bongiorno, Van den Putte, Didden (58' Al Kamouchi), Voorjans (85' Putzeys); Odutayo

DOELPUNTEN: 28' Odutayo 0-1, 44' Voorjans 0-2, 57' Haenen 1-2, 66' Dingenen 2-2, 79' Yildiz 3-2

GELE KAARTEN: 13' Didden, 68' Haenen, 79' Yildiz

SCHEIDSRECHTER: Arno Schepers

TOESCHOUWERS: 450

3de ronde Beker van België : Spouwen-Mopertingen - R. Knokke FC  2 - 4

Voor Spouwen-Mopertingen eindigt het bekeravontuur al na twee wedstrijden. De thuisploeg kwam een kwartier voor het eindsignaal nochtans op voorsprong, maar in de laatste acht minuten scoorde FC Knokke (eerste amateurklasse) drie keer. “Ondanks de uitschakeling ben ik tevreden over onze match”, zei trainer Jan Schoefs na afloop.

Het had een mooie avond kunnen worden voor Bram Poell, in het tussenseizoen overgekomen van Bocholt. Net voor de pauze lag hij aan de basis van de gelijkmaker en in de slotfase bracht hij zijn team na een fraaie actie op 2-1, maar dan volgde de anticlimax. De bezoekers bogen hun achterstand om in een 2-4-voorsprong en Poell werd uitgesloten na een te late tackle.

“Spijtig voor die jongen, want hij speelde een degelijke wedstrijd”, sprak Jan Schoefs. “Ook Winkels, Wijnen en Yildiz - drie andere nieuwkomers - konden me overtuigen. Jammer genoeg misten we te veel verdedigers. Mombaerts, Berger en Ferron liggen nog een hele tijd in de lappenmand en Braeken heeft een conditionele achterstand. Daardoor hebben we vooral op de flanken problemen.”

In vergelijking met de bekerpartij van de week voordien tegen Ternesse voerde de 54-jarige coach van de Haspengouwers één wijziging door: Wijnen kreeg de voorkeur op Sabbadini, zodat Geurts kon opschuiven naar het middenveld. Spouwen-Mopertingen had het in de beginfase moeilijk met de snelle balwisselingen van de gasten en keek vroeg tegen een achterstand aan, maar na de openingstreffer van De Cuyper herstelde geel-blauw het evenwicht. Na een penaltyfout op Poell scoorde Dingenen vanop de stip. De 1-1-ruststand was een correcte weergave van het spelbeeld.

Tijdens de tweede helft bleef het doelgevaar in beide rechthoeken beperkt. Toen Poell er 2-1 van maakte, had Spouwen-Mopertingen de kwalificatie binnen handbereik, maar in acht dolle minuten trok Knokke het laken naar zich toe. “Jammer dat we eruit liggen”, zuchtte Jan Schoefs. “In de volgende ronde had onze jonge groep wat meer ervaring kunnen opdoen. Nu moeten we ons in enkele oefenduels voorbereiden op de openingsmatch tegen Bocholt.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Winkels, Wijnen, Haenen, Brouwers (70' Sabbadini), Taktak (80' Mathei), Geurts, La Mantia, Poell, Dingenen, Yildiz

FC KNOKKE: Paepe, Vanraefelghem, Serpieters, Cobbaert (79' Mestdagh), Staelens, Pierre, Savaete, Dildick (46' Gillis), De Cuyper, Buysse, Van De Water

DOELPUNTEN: 12' De Cuyper 0-1, 38' Dingenen 1-1 (penalty), 75' Poell 2-1, 82' Staelens 2-2, 83' Buysse 2-3, 90' De Cuyper 2-4 

GELE KAARTEN: 32' Yildiz, 38' Van De Water, 63' Taktak, 66' La Mantia 

RODE KAART: 85' Poell

SCHEIDSRECHTER: Toeback

TOESCHOUWERS: 150

2de ronde Beker van België : Ternesse Wommelgen - Spouwen-Mopertingen   1 - 3

Spouwen-Mopertingen gaat verdiend een ronde verder. Na een slappe start, waarin het op achterstand kwam, stelden Sabbadini (op aangeven van Poell), Geurts (vanop 30m) en Poell de kwalificatie veilig. “We moesten hier met een nooddefensie aantreden, vandaar dat we het in het begin van de wedstrijd zo moeilijk hadden”, aldus Olivier Geurts. “Daarna hebben we de wedstrijd resoluut in handen genomen.”

TERNESSE: Goris, Van Dyck, Somers, Pittoors, Kamara, Van Bouwel (66’ Goossens), Nuyts, Stevens (66’ Somers), Sallaets, Schots (85’ Stevenin), De Corte.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Winkels, Haenen, Geurts, Taktak (78’ Braeken), Dingenen, Yildiz, Poell, La Mantia (81’ Thijskens), Sabbadini (85’ Cheprassov), Brouwers.

DOELPUNTEN: 6’ Sallaets 1-0, 42’ Sabbadini 1-1, 55’ Geurts 1-2, 76’ Poell 1-3. 

RODE KAART: 88’ Van Dyck. 

SCHEIDSRECHTER: Osier. 

TOESCHOUWERS: 160.