WEDSTRIJDVERSLAGEN

Verslag laatste wedstrijd

3de ronde Beker van België : Spouwen-Mopertingen - R. Knokke FC  2 - 4

Voor Spouwen-Mopertingen eindigt het bekeravontuur al na twee wedstrijden. De thuisploeg kwam een kwartier voor het eindsignaal nochtans op voorsprong, maar in de laatste acht minuten scoorde FC Knokke (eerste amateurklasse) drie keer. “Ondanks de uitschakeling ben ik tevreden over onze match”, zei trainer Jan Schoefs na afloop.

Het had een mooie avond kunnen worden voor Bram Poell, in het tussenseizoen overgekomen van Bocholt. Net voor de pauze lag hij aan de basis van de gelijkmaker en in de slotfase bracht hij zijn team na een fraaie actie op 2-1, maar dan volgde de anticlimax. De bezoekers bogen hun achterstand om in een 2-4-voorsprong en Poell werd uitgesloten na een te late tackle.

“Spijtig voor die jongen, want hij speelde een degelijke wedstrijd”, sprak Jan Schoefs. “Ook Winkels, Wijnen en Yildiz - drie andere nieuwkomers - konden me overtuigen. Jammer genoeg misten we te veel verdedigers. Mombaerts, Berger en Ferron liggen nog een hele tijd in de lappenmand en Braeken heeft een conditionele achterstand. Daardoor hebben we vooral op de flanken problemen.”

In vergelijking met de bekerpartij van de week voordien tegen Ternesse voerde de 54-jarige coach van de Haspengouwers één wijziging door: Wijnen kreeg de voorkeur op Sabbadini, zodat Geurts kon opschuiven naar het middenveld. Spouwen-Mopertingen had het in de beginfase moeilijk met de snelle balwisselingen van de gasten en keek vroeg tegen een achterstand aan, maar na de openingstreffer van De Cuyper herstelde geel-blauw het evenwicht. Na een penaltyfout op Poell scoorde Dingenen vanop de stip. De 1-1-ruststand was een correcte weergave van het spelbeeld.

Tijdens de tweede helft bleef het doelgevaar in beide rechthoeken beperkt. Toen Poell er 2-1 van maakte, had Spouwen-Mopertingen de kwalificatie binnen handbereik, maar in acht dolle minuten trok Knokke het laken naar zich toe. “Jammer dat we eruit liggen”, zuchtte Jan Schoefs. “In de volgende ronde had onze jonge groep wat meer ervaring kunnen opdoen. Nu moeten we ons in enkele oefenduels voorbereiden op de openingsmatch tegen Bocholt.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Winkels, Wijnen, Haenen, Brouwers (70' Sabbadini), Taktak (80' Mathei), Geurts, La Mantia, Poell, Dingenen, Yildiz

FC KNOKKE: Paepe, Vanraefelghem, Serpieters, Cobbaert (79' Mestdagh), Staelens, Pierre, Savaete, Dildick (46' Gillis), De Cuyper, Buysse, Van De Water

DOELPUNTEN: 12' De Cuyper 0-1, 38' Dingenen 1-1 (penalty), 75' Poell 2-1, 82' Staelens 2-2, 83' Buysse 2-3, 90' De Cuyper 2-4

GELE KAARTEN: 32' Yildiz, 38' Van De Water, 63' Taktak, 66' La Mantia

RODE KAART: 85' Poell

SCHEIDSRECHTER: Toeback

TOESCHOUWERS: 150

Verslag overige wedstrijden

2de ronde Beker van België : Ternesse Wommelgen - Spouwen-Mopertingen   1 - 3

Spouwen-Mopertingen gaat verdiend een ronde verder. Na een slappe start, waarin het op achterstand kwam, stelden Sabbadini (op aangeven van Poell), Geurts (vanop 30m) en Poell de kwalificatie veilig. “We moesten hier met een nooddefensie aantreden, vandaar dat we het in het begin van de wedstrijd zo moeilijk hadden”, aldus Olivier Geurts. “Daarna hebben we de wedstrijd resoluut in handen genomen.”

TERNESSE: Goris, Van Dyck, Somers, Pittoors, Kamara, Van Bouwel (66’ Goossens), Nuyts, Stevens (66’ Somers), Sallaets, Schots (85’ Stevenin), De Corte.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Winkels, Haenen, Geurts, Taktak (78’ Braeken), Dingenen, Yildiz, Poell, La Mantia (81’ Thijskens), Sabbadini (85’ Cheprassov), Brouwers.

DOELPUNTEN: 6’ Sallaets 1-0, 42’ Sabbadini 1-1, 55’ Geurts 1-2, 76’ Poell 1-3.

RODE KAART: 88’ Van Dyck.

SCHEIDSRECHTER: Osier.

TOESCHOUWERS: 160.

Wedstrijdverslagen seizoen 2016-2017 Wedstrijdverslagen seizoen 2015-2016 Wedstrijdverslagen seizoen 2014-2015