WEDSTRIJDVERSLAGEN

 

Verslag laatste wedstrijd

12de speeldag : Rc Hades Kiewit Hasselt - Spouwen-Mopertingent  4 - 0

Hades heeft Spouwen-Mopertingen een flink pak voor de broek gegeven in een weinig spannende derby. Het was duidelijk een sterk geprikkeld Hades na het verlies bij Hoogstraten. Ex-Spomo tegen Spomo voor u samengevat in twee hoofdstukken!

Een van de uitblinkers bij Hades was aanvaller Ebobo. De rijzige spits nam twee goals en een assist voor zijn rekening. De mooiste van de avond was eentje die de vergelijking kan doorstaan met de countergoal van Nacer Chadli op het WK 2018 in Rusland. Ebobo: “Gijbels lanceerde de aanval en het enige waar ik aan dacht was zo snel mogelijk rennen naar het andere doel. Via Wang, Poell en mezelf kwam de bal terug bij Poell, die het kon afmaken. Alles gebeurde in een handvol seconden. Die countergoals worden stilaan een specialiteit van ons. Dat de tegenstand niet sterk was vandaag? Dat vind ik larie. Spouwen-Mopertingen is een goede ploeg. Het kwam door ons goed voetbal dat zij met 4-0 de boot in gingen.”

Geen opvallende frustraties bij de bezoekers na de match. Kapitein Haenen had daar een goede reden voor: “Vandaag zijn we voor de eerste keer op waarde geklopt door een sterker Hades.” Trainer Jan Schoefs legde kalm maar streng de vinger op de wonde: “Er was slechts één speler op niveau: Vardic. Scharnierpunt was de corner voor de 2-0 waarbij Gijbels een schitterende redding doet op een kopbal van Ernens. Dat was een gemaakte goal. Uit de daaropvolgende corner volgt die counter waarbij Hades de 2-0 maakt. De match lag toen al in de plooi. We verliezen de match door individuele fouten”, aldus Schoefs.

HADES: Gijbels, Jacquemyn, Elens (83’ Vangeel), Mombaerts, Vandermeeren, Claes, Wang, Vanratingen (52’ Celen), Ebobo (87’ Vaesen), Lenaerts, Poell.
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Vardic, Michiels (63’ Stassen), Bouhriss, Ernens, Bahtiri, La Mantia, Diallo, Proesmans (46’ Cokgezen), Haenen, Yavuz.
DOELPUNTEN: 13’ Ebobo 1-0, 16’ Poell 2-0, 59’ Ebobo 3-0, 64’ Elens 4-0.
GELE KAARTEN: Mombaerts, Bahtiri, Vardic.
SCHEIDSRECHTER: Theuwissen.

Verslag overige wedstrijden

11de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K. Diegem Sport  1 - 2

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Proesmans, Michiels (67’ Stassen), Haenen, Bouhriss, Ernens, Vardic, La Mantia, Yavuz, Diallo, Boiten.
DIEGEM: Michiels, Van Lautem (79’) Bautmans), Vanderelst, De Bouw (70’ Matuta), Benlouafi, Denayer, Honshoven, De Cuyper (63’ Benamar), Mertens, Cojocaru, Labiad.
DOELPUNTEN: 61’ Labiad 0-1, 76’ Labiad 0-2, 79’ Diallo 1-2.
GELE KAARTEN: 17’ Boiten, 50’ Debouw, 72’ Benamar.
TOESCHOUWERS: 120

10de speeldag : Spouwen-Mopertingen - Sp. Hasselt  3 - 4

Voor de aftrap werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van Roland Demal, die de dag voordien op 88-jarige leeftijd overleed. Op het veld brachten de bezoekers met een overwinning een postuum eerbetoon aan de notoire jurist, die ook geruime tijd voorzitter van Sporting Hasselt was. Opmerkelijk: het team van Rikie Broeckx incasseerde tot voor de aftrap slechts tien goals en scoorde negen keer. In het Norbert Beulsstadion werd die verhouding danig op zijn kop gezet.“Het is ook voor mij een verrassing dat wij drie doelpunten binnenkregen”, sprak de 57-jarige coach. “Daardoor moesten wij offensief stevig uithalen om de drie punten te pakken. Ik vind wel dat we op basis van de tweede periode verdiend wonnen. De eerste helft verliep evenwichtig, maar door individuele fouten moesten we met een 2-1-achterstand de rust in.” “Omdat Schenk in de spits stond te zwemmen, bracht ik Bounou in als tweede aanvaller. Dat pakte goed uit. Met zijn snelheid en techniek deed hij de match kantelen. We hadden weliswaar geluk dat Diallo een penalty miste, maar na ons derde doelpunt was er maar één ploeg die wilde winnen. Dat het niet van een leien dakje liep, zal ik niet ontkennen, maar dat is niet onlogisch. Al die ex-spelers van ons waren extra gemotiveerd. Als je ziet hoe sterk Boiten speelde … Zo’n prestatie heeft hij bij Hasselt niet iedere week gebracht.”

In de andere kleedkamer stond Jan Schoefs te balen. Broeckx’ collega en leeftijdsgenoot zag zijn ploeg al voor de vierde keer in tien matchen vier goals slikken. Enigszins verrassend was de gemiste penalty van Diallo - onnodige duwfout van Bastiaens op Ernens - voor hem niet het cruciale moment van de partij. “Aan de tweede goal van Hasselt ging onnodig balverlies op het middenveld vooraf. Dát deed ons de das om, zeker als je nagaat dat wij in dezelfde minuut op 4-1 konden komen. Jammer, doodjammer. Als je drie keer scoort tegen één van de beste defensies van de reeks, heb je kwaliteit in huis, maar helaas. Volgende zondag spelen we opnieuw thuis. Tegen Diegem mogen we het niet nog eens laten afweten.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Proesmans, Haenen, Michiels, Bouhriss; Ernens, Bahtiri, Yavuz, La Mantia; Boiten, Diallo
SPORTING HASSELT: Ghijsens; Jaspers (46’ Bounou), Bastiaens, Aka Etien, Turan; Deville, Janssen, Gueroui, Bracké, Verbeeck; Schenk (79’ Efekia)
DOELPUNTEN: 8’ Proesmans 1-0, 14’ Verbeeck 1-1, 40’ Diallo 2-1, 49’ Yavuz 3-1, 52’ Bracké 3-2, 58’ Bastiaens 3-3, 86’ Verbeeck 3-4
STRAFSCHOPPEN: 73’ Diallo (gemist)
GELE KAARTEN: 27’ Bahtiri, 47’ Janssen, 57’ Boiten, 78’ Aka Etien, 83’ Bracké
SCHEIDSRECHTER: Timmermans
TOESCHOUWERS: 350

9de speeldag : Hoogstraten VV - Spouwen-Mopertingen  4 - 1

Spouwen-Mopertingen slaagt er maar niet in regelmaat in zijn prestaties te leggen. Na de degelijke prestatie tegen Aalst ging geel-blauw in Hoogstraten kansloos de boot in, de vijfde nederlaag al. Het begon nochtans goed voor de bezoekers, die ongewijzigd aan de aftrap kwamen. Proesmans bracht zijn team in de tweede minuut op voorsprong, maar de thuisploeg liet zich niet uit het lood slaan en kwam even voor de pauze verdiend langszij. De gastheren waren agressiever en veroverden bijna iedere keer de tweede bal. Jan Schoefs probeerde het tij te doen keren met de inbreng van Dioum en Vardic, maar dat zette geen zoden aan de dijk. De 57-jarige coach was niet te spreken over de prestatie van zijn team. Volgende zondag zal er in de derby tegen Hasselt uit een ander vaatje moeten getapt worden om de vijfde overwinning te behalen.

HOOGSTRATEN: R. Smet, De Roover (77’ Cox), Van Dooren, Hofstede, Van Zantvoort, Van Dyck, Swaegers, E. Smet, Lauryssen, Tilburgs (80’ S. Meeusen), Meeus (85’ Q. Meeusen).
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Proesmans, Haenen, Michiels (68’ Vardic), Bouhriss, La Mantia, Bahtiri, Ernens, Yavuz (63’ Dioum), Boiten, Diallo.
DOELPUNTEN: 2’ Proesmans 0-1, 37’ Van Zantvoort 1-1, 66’ Meeus 2-1, 83’ Cox 3-1, 90’ Van Zantvoort 4-1.
GELE KAARTEN: Van Zantvoort.
SCHEIDSRECHTER: Sbaghi.
TOESCHOUWERS: 350.

8ste speeldag : Spouwen-Mopertingen - S.C. Eendracht Aalst  1 - 0

Knappe prestatie van Spouwen-Mopertingen, dat Aalst zijn eerste nederlaag toediende. Op het einde van een evenwichtige partij met weinig open kansen leken beide ploegen genoegen te nemen met een punt, maar in blessuretijd bezorgde Didier Haenen zijn team op aangeven van Diallo de drie punten. “Geweldig”, glunderde de 28-jarige Lanakenaar, pas terug uit blessure. “Ik zag de ruimte liggen en wist dat achterin iedere positie goed ingenomen was. Daarom perste ik er nog een spurtje uit. Met goed gevolg, want Moussa kapte zich knap voorbij twee verdedigers en bediende me perfect.”
“Dit is een héél belangrijke overwinning. Na drie nederlagen op rij moesten we dringend punten pakken. Het mooie aan deze zege is dat we weer de nul houden. Tegen de productiefste ploeg van de reeks, nota bene. We hebben gevochten voor iedere centimeter. Dan doet het bijzonder veel deugd als je beloond wordt.”
“De organisatie was nagenoeg perfect. Drie man achterin, twee hoge flanken en twee controlerende middenvelders, dat bleek een succesformule. We bouwden iets meer voorzichtigheid in, maar ik denk niet dat je kan zeggen dat we verdedigend speelden.”
Trainer Jan Schoefs, die woensdag 57 wordt, kreeg drie dagen voor zijn verjaardag één van de leukste cadeaus die hij zich kon wensen. “Dit doet deugd”, sprak hij. “Of het een verdiende zege is? Bij Aalst zullen ze wel zeggen dat een gelijkspel een betere weergave van het spel zou zijn, maar daar gaan we ons niet te veel van aantrekken. Zoals Didier al zei: hard gewerkt, weinig weggegeven en georganiseerd gevoetbald, daar word je als trainer blij van.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Proesmans, Haenen, Michiels, Bouhriss; La Mantia, Ernens, Bahtiri, Yavuz; Boiten, Diallo.
AALST: Devriendt; Geenens, Mertens, Ryckaert; Van Den Berghe, Razzi (69’ Van Den Eynde), De Neve, Dekuyper, De Coninck; Makelula, Cocchiere.
DOELPUNTEN: 90’ + 2’ Haenen 1-0.
GELE KAARTEN: 55’ Haenen, 71’ Mertens. 
SCHEIDSRECHTER: Van Uffelen.
TOESCHOUWERS:
350.

7de speeldag : A.S. Verbroedering Geel - Spouwen-Mopertingen  2 - 0

“Niet scherp genoeg, te veel defensieve fouten, te weinig loopvermogen en balvastheid. Kortom, een verdiende nederlaag”, sprak coach Jan Schoefs , die Spouwen-Mopertingen voor de derde keer op rij zag verliezen. In het eerste kwartier kon zijn team gelijke tred houden, maar daarna zakte de pudding in elkaar. Zonder enkele prima reddingen van doelman Grootaers was de score hoger opgelopen. Na de uitsluiting van Verbeek slaagde geel-blauw er niet in zijn numerieke meerderheid uit te buiten. In de tweede periode liet Boiten de kans op de gelijkmaker liggen, maar dat was ook de enige keer dat de bezoekers dreigden. “Hoe we de neerwaartse lijn gaan ombuigen? Harder trainen en rekenen op de terugkeer van het geblesseerde verdedigersduo Haenen-Vardic. Volgende zondag, thuis tegen Aalst, moet het veel beter”, aldus Schoefs.

GEEL: Snyders, Chergui, Van Geet, Verbeek, Hulsmans (83’ Paulo da Silva), Hoebregs, Robin, Vandersmissen, Morgan (74’ Vanderheiden), Wanya, Kennedy (56’ Baik).
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Proesmans, Bouhriss, Michiels, Hawbir, La Mantia, Ernens, Bahtiri (69’ Yavuz), Cokgezen (46’ Dioum); Boiten, Diallo.
DOELPUNTEN: 26’ Hulsmans 1-0, 73’ Morgan 2-0. 
GELE KAARTEN: 51’ Van Geet, 62’ Ernens, 75’ Baik.
RODE KAART: 42’ Verbeek.
SCHEIDSRECHTER: Schepers.

6de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K.F.C. Duffel  2 - 4

Na een dramatisch slechte eerste helft ging Spouwen-Mopertingen met een 0-3-achterstand de rust in. Geel-blauw deed het na de onderbreking heel wat beter, maar het kalf was al verdronken. “Laten we vooral de tweede periode onthouden”, zuchtte trainer Jan Schoefs, die zijn team de voorbije vier wedstrijden slechts zes op twaalf zag pakken.

Het gezicht van de 56-jarige coach van de thuisploeg stond na afloop op onweer. “Hoe is het mogelijk dat we voor en na de pauze twee totaal verschillende gezichten tonen,” vroeg hij zich af. En inderdaad, tussen drie en kwart voor vier was het spel bijzonder rommelig, stonden de spitsen op een eiland en leek de verdediging een vergiet met vuistdikke gaten. Daar moet wel aan toegevoegd worden dat Bouhriss en Vardic in de lappenmand lagen en dat Haenen al na een kwartier met een hamstringsblessure naar de kant moest. “Ja, maar dat is voor mij geen excuus”, ging Schoefs verder. “Sommigen speelden zo slecht, dat ze niet thuishoren in de basis. Ik noem geen namen. Ik heb gelukkig ook positieve dingen gezien. De goede invalbeurt van de jonge Clemens, bijvoorbeeld.”

Niets dan lachende gezichten in de andere kleedkamer, uiteraard ook bij Ali Yildiz. Hij nam tegen zijn vorige club het tweede doelpunt voor zijn rekening én werd vorige week papa van een dochter, Sare. “Ik verbleef de voorbije dagen meer in het ziekenhuis dan thuis”, sprak de 27-jarige spits. “Door dat heen en weer rijden was ik wat vermoeid, maar gelukkig wordt het de komende dagen rustiger doordat ik vaderschapsverlof heb.”Over mijn niveau ben ik nog niet helemaal tevreden, maar de eerste overwinning kan de ploeg en dus ook mezelf een boost geven. Het was wel raar om tegen Spouwen-Mopertingen te voetballen. Echt waar, ik zat bijna in de verkeerde kleedkamer.” “Ik had nooit gedacht dat we zo vlot zouden uitlopen tot 0-4, maar tijdens de rust heb ik de jongens gewaarschuwd. Spouwen-Mopertingen heeft in de tweede helft al vaker een scheve situatie rechtgezet. Gelukkig maakte Boiten pas twintig minuten voor tijd de eerste tegengoal.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Proesmans, Michiels, Haenen (16’ Clemens), Hawbir; La Mantia, Ernens, Bahtiri, Yavuz (46’ Dioum); Boiten, Diallo
DUFFEL: Hofmans; Verlinden, Cavus, Nidiaye, De Kegel; Manuel Reangelo (90’ Faes), Cobos Copado, Engelen, Verheyden (87’ Vervoort); Bostanci (90’ Ruelle), Yildiz
DOELPUNTEN:
21’ Bostanci 0-1, 40’ Yildiz 0-2, 45’ De Kegel 0-3, 59’ Cobos Copado 0-4, 67’ Boiten 1-4, 77’ Michiels 2-4
GELE KAARTEN: 79’ Cavus, 84’ Verheyden, 90’ Yildiz, 90’ La Mantia
SCHEIDSRECHTER: Vandevenne
TOESCHOUWERS: 150

5de speeldag : R. Cappellen F.C. - Spouwen-Mopertingen  3 - 0

Spouwen-Mopertingen ging net als in Wijgmaal met vrij zware cijfers onderuit, maar de uitslag weerspiegelt niet de spelverhouding. Geel-blauw kwam in een evenwichtige eerste helft vroeg op achterstand na mistasten van Bouhriss. Het team van Jan Schoefs eiste na de pauze balbezit op, maar werd in de slotfase twee keer koud gepakt op de counter.

CAPPELLEN: Joossens, Volant, Van Kerckhoven (71’ Mitrovic), Floren, Mulder, Walen De Keyser, S. Kil, Geuens, De Vriese (83’ Pirotte), Destoop (66’ Willemsen), R. Kil.
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Hawbir (83’ Cokgezen), Michiels, Haenen, Bouhriss, La Mantia, Bahtiri (36’ Yavuz), Ernens, Dioum, Diallo, Boiten (72’ Proesmans).
DOELPUNTEN: 8’ Walen De Keyser 1-0, 78’ Willemsen 2-0, 87’ Walen De Keyser 3-0.
GELE KAARTEN: 56’ R. Kil.
SCHEIDSRECHTER: Wuyts.
TOESCHOUWERS: 200.

4de speeldag : Spouwen-Mopertingen - S.K. Pepingen-Halle  2 - 1

Spouwen-Mopertingen speelde tegen Pepingen-Halle zeker geen onvergetelijke wedstrijd, maar pakte wel de drie punten. Met dank aan Moussa Diallo, die twee keer scoorde.

Lastminute-transfers bieden niet altijd een garantie op succes, maar Moussa Diallo (28) maakte tegen Pepingen-Halle duidelijk dat coach Jan Schoefs er goed aan deed hem na drie seizoenen terug te halen. Met zijn derde en vierde goal kroonde de Senegalees zichzelf tot matchwinnaar en loodste hij Spouwen-Mopertingen naar de top van het klassement.

“Negen op twaalf, wie had dat een maand geleden durven voorspellen?” lacht hij. “Na de zware nederlaag in Wijgmaal waren we verplicht om revanche te nemen en dat hebben we ook gedaan. Nee, niet met sprankelend voetbal, maar dit geeft ons wel ademruimte”, aldus Diallo, die op de laatste transferdag overkwam van RWDM. “Ik wilde mijn carrière daar opnieuw lanceren, maar door het onverwachte vertrek van Drazen Brncic was mijn verhaal al na anderhalve maand afgelopen. Ook bij Eupen liep het minder goed dan verwacht, al vind ik niet dat ik daar mislukte. Vorig jaar kreeg ik van Claude Makelele nauwelijks een kans, maar het seizoen voordien speelde ik vijftien wedstrijden.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Vardic (61’ Proesmans), Michiels, Haenen (85’ Body), Bouhriss; La Mantia, Bahtiri, Ernens, Yavuz; Boiten (63’ Dioum), Diallo.
PEPINGEN-HALLE:
Deweerdt; Vandenbrande (72’ Djawadi), Dailly, Bourgeois, Houssane; Ngadrira, Diakhité, Pé, Lo Giudice, Mikal (46’ Ertveldt); Baras.
DOELPUNTEN: 36’ Diallo 1-0, 53’ Diallo 2-0, 84’ Baras 2-1.
STRAFSCHOPPEN: 53’ Diallo (omgezet).
GELE KAARTEN: 37’ Bahtiri, 39’ Dailly, 77’ Yavuz, 79’ Dioum, 81’ Michiels, 88’ Diallo.
SCHEIDSRECHTER: Bury.
TOESCHOUWERS: 300.

3de speeldag : K. Olympia S.C. Wijgmaal - Spouwen-Mopertingen  4 - 1

Beeldverslag

Eerste nederlaag voor Spouwen-Mopertingen, dat door een te zwakke tweede helft geen aanspraak kon maken op de overwinning. Man van de match was Jordy Mathei , die tegen zijn ex-ploeg drie keer scoorde. Bij Spo-Mo brak de 24-jarige aanvaller twee seizoenen geleden geen potten, maar gisteren was hij erg efficiënt. De gasten begonnen nochtans goed. Wijgmaal nam na één op zes een afwachtende houding aan. Daardoor dwong Spouwen-Mopertingen veldoverwicht af, zonder kansen evenwel. Na de openingsgoal bracht Diallo zijn ploeg vlak voor rust langszij, maar een minuut later stond het 2-1. Na de pauze liet geel-blauw het afweten op het vlak van gretigheid.

WIJGMAAL: Vanwelkenhuysen, Pellegriti, De Keukeleere, Stockx, Dehond (82’ Bongiorno), Delorge (27’ Mertens), Mathei (85’ Vanderstappen), Dewaet, Masselis, Molenberghs, Bakala.
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Proesmans, (70’ Dioum), Haenen, Michiels, Bouhriss (60’ Vardic), Ernens, Bahtiri (77’ Body), La Mantia, Yavuz, Boiten, Diallo.
DOELPUNTEN: 29’ Mathei 1-0, 44’ Diallo 1-1, 45’ Mathei 2-1, 62’ Mertens 3-1, 80’ Mathei 4-1.
GELE KAARTEN: 45’ De Keukeleere, 84’ Masselis.
SCHEIDSRECHTER: Staessens.
TOESCHOUWERS: 150.

2de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K. Bocholter V.V.  1 - 0

Beeldverslag

Met een late treffer van invaller Vardic pakte Spouwen-Mopertingen in het Limburgs onderonsje met Bocholt zijn tweede zege van het seizoen. Op een diefje weliswaar, want na de rust kreunde de thuisploeg onder het wit-zwarte aanvalsgeweld.

Met gebalde vuist en een “Ik doe het toch maar weer” naar zijn eigen aanhang droop de adrenaline onmiddellijk na afloop nog van thuistrainer Jan Schoefs af.

Die instelling kenmerkte ook zijn spelers, zeker in de eerste wedstrijdhelft. Gretig en agressief, met Michiels als betrouwbaar slot op de deur en Diallo als constante boeman van de Bocholtse defensie. Echt veel kansen puurde geel-blauw daar niet uit, maar de kopbal van Boiten op de lat en enkele prikken van Diallo brachten de bezoekende defensie in verlegenheid. Een mak Bocholt kon slechts flauwtjes tegenprikken via Bloemen, Maes en Bertjens.

“In de eerste periode speelden we inderdaad te plat”, aldus Bocholt-doelman Stijn Wertelaers. “De thuisploeg was veel dwingender, waardoor we zelden in ons gewone spel kwamen. Ja, er waren wat kansjes voor hen maar verdedigend gaven we toch ook niet al te veel weg.”

Bocholt kwam na de rust veel gedrevener voor de dag. De lokale defensie kwam handen en voeten tekort om de gaten te dichten maar pompte net voldoende om ondanks kansen van Devon Maes, van Eijma en Bloemen net niet te verzuipen. De brilscore leek een feit, tot invaller Vardic na een slecht ontzette hoekschop als een duiveltje uit een doosje voor Wertelaers opdook. Zuid-Limburg in vuur en vlam en Bocholt in zak en as, al kwamen Ruben Scheelen en Maes in de slotminuten nog dichtbij de gelijkmaker.

“Dit doet deugd”, gniffelde aanwinst Jeroen Michiels. “Vooral voor de rust speelden we erg gretig en daar had Bocholt het duidelijk moeilijk mee. Dat we nadien in de problemen kwamen? Vergeet niet dat we aan een totaal nieuw elftal bouwen. En onderschat dit Bocholt zeker niet. Zij deden ons afzien maar gelukkig zorgde Marko te midden van al dat werk nog voor een toetje. Zes op zes, wie had dat verwacht?”

SPOUWEN-MOPERTINGEN:Grootaers, Michiels, Bouhriss (65’ Dioum), Ernens, Boiten, Bahtiri (80’ Vardic), La Mantia, Diallo, Proesmans, Haenen, Yavuz (89’ Body).
BOCHOLT: Wertelaers, R. Scheelen, Bloemen, Devon Maes, Bertjens, van Eijma (66’ Kessels), Palmans (27’ Geebelen), W. Scheelen, Vanhaen, van den Putte, Dieme.
DOELPUNT: 87’ Vardic 1-0.
GELE KAARTEN: Yavuz, Dieme, Boiten, Devon Maes, van den Putte, Ernens.
SCHEIDSRECHTER: Vanboven.
TOESCHOUWERS: 300.

1ste speeldag : K. Londerzeel S.K. - Spouwen-Mopertingen  2 - 3

Spouwen-Mopertingen kon in de voorbereiding geen enkele keer winnen, maar pakte op de openingsdag verrassend genoeg meteen de volle buit. Met dank aan de lastminutetransfers Dean Boiten en Moussa Diallo. Beide spitsen, die eerder het geel-blauwe shirt droegen, werden pas het afgelopen weekend binnengehaald en namen meteen de drie goals voor hun rekening. “Super om zo aan de competitie te beginnen”, sprak Jan Schoefs. “Voor de buitenwereld is deze uitslag na een moeilijke oefencampagne misschien verrassend, maar dit is niet meer dezelfde ploeg als pakweg een maand geleden”, aldus de 56-jarige coach. Spouwen-Mopertingen dwong in de tweede helft nog genoeg kansen af om de score hoger te doen oplopen. Ex-Hadesspeler Dean Boiten kwam helemaal op het einde zelfs nog dicht in de buurt van een hattrick, maar zijn bal trof de kruising.

LONDERZEEL: Clepkens, Caignau (66’ Aalhoul), Teirlinckx, Van Hoof, Pieyns, Sterckx (90’ Smars), De Groodt, Nwadikwa, Morais De Almeida, Figys, Dellevoet.
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Proesmans, Haenen, Michiels, Bouhriss, Ernens, Bahtiri (75’ Body), La Mantia, Yavuz (75’ Dioum), Boiten, Diallo (90’ Cokgezen).
DOELPUNTEN: 8’ Diallo 0-1, 49’ Teirlinckx 1-1, 51’ Boiten 1-2, 77’ Figys 2-2, 81’ Boiten 2-3.
STRAFSCHOPPEN: 8’ Diallo (omgezet).
RODE KAARTEN: 61’ Van Hoof.
GELE KAARTEN: 27’ Bahtiri, 34’ La Mantia, 39’ Sterckx, 53’ De Groodt, 64’ Figys, 68’ Proesmans.
SCHEIDSRECHTER: Cornelis.
TOESCHOUWERS: 150.

2de ronde Beker van België : Spouwen-Mopertingen - Eendracht Aalter  3 - 3 (pen. 4 - 5)

Een zwak Spouwen-Mopertingen werd verdiend uitgeschakeld door een beter voetballend Aalter dat ook fitter oogde. De thuisploeg acteerde te traag maar leek dankzij sluipschutter Cokgezen en een uitstekend ingevallen Dioum toch de volgende ronde veilig te stellen. Een veerkrachtig Aalter sloeg in de slotfase echter genadeloos toe: 3-3. In de strafschoppenreeks zag Yavuz als enige zijn strafschop gestopt: 4-5.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Haenen, Baccarella (65’ Body), Bouhriss, La Mantia, Van Melick, Yavuz, Jungschleger (63’ Dioum), Proesmans (30’ Frenay), Cokgezen, Ernens.
AALTER: De Boever, Waegebaert, Van de Walle (74’ Gijsels), De Coninck, Boone (81’ Vandesteene), Malfroy, Verplancke, Van Kerrebroeck, Janssens, Berghmans.
DOELPUNTEN: 10’ Baccarella 1-0, 15’ De Coninck 1-1, 48’ en 80’ Cokgezen 2-1 en 3-1, 82’ Malfroy 3-2, 89’ Berghmans 3-3.
GELE KAARTEN: Baccarella, Cokgezen, Yavuz. SCHEIDSRECHTER: Oosterbosch. TOESCHOUWERS: 150.