WEDSTRIJDVERSLAGEN

 

Verslag laatste wedstrijd

7de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K.V.K. Tienen  3 - 0

Spouwen-Mopertingen blijft iedereen verbazen. De Haspengouwers waren vrijwel negentig minuten scherper dan Tienen en duwden het team uit de suikerstad van de leidersplaats. “We zijn collectief sterker dan vorig seizoen”, zegt Olivier Geurts.

KVK Tienen kon zich vorig seizoen pas redden na een barragewedstrijd tegen Bornem en bij Spouwen-Mopertingen was het behoud vóór de competitiestart prioriteit nummer één. Zaterdagavond speelden beide teams in het Norbert Beulsstadion voor de koppositie. Het duel der revelaties werd overtuigend gewonnen door de thuisploeg, dat gaf ook Jean-Pierre Vande Velde toe.

“Zij voetbalden veel sneller en agressiever. Wij hadden niet veel te vertellen”, sprak de bezoekende coach. En inderdaad, vanaf het eerste fluitsignaal zag doelman Hannes van alle kanten geel-blauwe shirts voor zich opdagen, maar de aanvalsdrift van Martijn Dingenen en zijn ploegmaats werd in de eerste helft niet beloond.

Rond het uur gebeurde dat wel. Na een penaltyfout van Singh opende Poell de score vanop de stip. Amper een minuut later nam La Mantia een inzenden van Poell in één tijd over: 2-0. Yildiz zette de kroon op het werk na een geweldige inspanning van Aka Etien. De 25-jarige spits had er twee of drie kunnen maken, maar stuitte op Hannes.

“Ali is voor ons heel belangrijk”, aldus Geurts. “Hij ligt altijd op de loer en is levensgevaarlijk in de kleine rechthoek. Door zijn langdurige blessure is hij misschien iets minder snel geworden, maar hij voetbalt slimmer dan voordien. Hij vormt een sterk, complementair duo met de altijd gevaarlijke Poell.”

“Dat is één van de grote verschillen met vorig seizoen. Timmermans kon met een flits een match beslissen, maar de hele ploeg speelde in functie van hem. Nu hebben we twee aanvallers die geen schrik hebben om mee te verdedigen.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen, Haenen, Aka Etien, Brouwers (80' Verbiest), Sabbadini, Geurts, La Mantia (87' Thijskens), Dingenen (25' Mombaerts), Poell, Yildiz

KVK TIENEN: Hannes, Vos A., Vos J., Candel, Dirix, Haroun (55' Marchoul), Blockx, Grancea, Singh, Pajaziti (55' Diouck), Eboigbe (64' Keita)

DOELPUNTEN: 58' Poell (penalty) 1-0, 59' La Mantia 2-0, 76' Yildiz 3-0.

STRAFSCHOP: 58' Poell (omgezet).

GELE KAARTEN: 55' Singh, 84' Candel, 86' La Mantia 

SCHEIDSRECHTER: Toeback

TOESCHOUWERS: 350.

Verslag overige wedstrijden

6de speeldag : Sp. Hasselt - Spouwen-Mopertingen  0 - 4

Spouwen-Mopertingen heeft vrijdagavond een mak Sporting Hasselt in de pan gehakt: 0-4. Olivier Geurts had met twee kopbalgoals een ruim aandeel in de zege. “We hebben de perfecte wedstrijd gespeeld”, glunderde Geurts. “In alle onderdelen van het spelletje hebben we Hasselt gedomineerd.”

“Mijn doelpunten? La Mantia dropte de eerste perfect op mijn hoofd. Ik hoefde maar te knikken. De tweede goal was een deviatie: iets minder mooi, maar wel extra belangrijk. Die 2-0 viel op een perfect moment, net toen Hasselt wat in de wedstrijd dreigde te komen”, aldus Geurts.

De vreugde bij de bezoekers stond in schril contrast met de doodse stemming bij de Hasselaren. Dat dit Sporting geen zes basisspelers kan missen, werd al snel pijnlijk duidelijk. Zonder spits - ofwel geschorst, ofwel geblesseerd - slaagde Sporting er vóór de rust niet in om ook maar één fatsoenlijke actie in mekaar te boksen. Een niet eens zo sterk Spouwen-Mopertingen was veel gevaarlijker. Al na tien minuten was het bingo.

“Die eerste twee tegengoals kwamen uit stilstaande fases”, reageerde Jan Wuytens. “Wij creëerden daarentegen ook niks. Onze ploeg is in opbouw, maar dat neemt niet weg dat onze mentaliteit beter moet. Enkel in het vierde kwartier toonden we onze tanden en dat is heel teleurstellend.”

Het korte Hasseltse vuurtje dat na de rust oplaaide, doofde inderdaad al snel. Op het uur drukte Geurts met zijn tweede treffer van de avond elke Hasseltse hoop op eventueel puntengewin de kop in. “We kunnen geen kansen bijeen spelen. OK, we hebben veel geblesseerden, maar het ging allemaal te gemakkelijk. We proberen het tij week na week te keren, maar krijgen wel telkens een nieuwe klap.”

En deze leek op een uppercut. Yildiz en Poell maakten immers dankbaar gebruik van de onmondigheid in de Hasseltse defensie: 0-4.

Aanvaller Ali Yildiz had met een goal en assist een groot aandeel in de zege van geel-blauw op Hasselt. “Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan deze mooie zege”, glunderde Yildiz. “We hebben de goede lijn van de jongste weken doorgetrokken. Het klinkt als een cliché, maar ons collectief is zo sterk op dit moment dat we moeilijk te kloppen zijn. Na de 0-1 wist ik dat de zege ons niet meer ging ontsnappen. Enkel in het vierde kwartier was het even warm, maar voor de rest was het top. Op deze weg moeten we verder bouwen”, besloot Yildiz.

Coach Jan Schoefs had geen zin in de persbabbel en stuurde assistent Peter Bronzwaer. Voor de ex-aanvaller van Sporting werd het een prettig weerzien met zijn ex-club. Bronzwaer: “Ik ken hier nog veel volk en kom hier nog altijd graag terug. Zeker op een dag zoals vandaag. (lachje) Feit is: het zat heel goed in elkaar bij ons. Buiten een vrije trap op de paal hebben we niets weggegeven. Van bij de start stoorden we hoog en zo lieten we Hasselt nooit in de match komen. We beseffen ook dat dit een ideaal moment was om op Hasselt te komen spelen. Ze misten zes basisspelers en dat kan geen enkel team in deze reeks opvangen. 

SPORTING HASSELT: Vits, Verbeeck, Wuytens, Durwael, Vanderputte, Vrijssen, Bracke, Carvahlo (81’ Herri), Adil Lagouireh (84’ Coenen), Najib Lagouireh, Swers (81’ Timmermans). 

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen, Dingenen, Yildiz, Poell, Etien, Geurts, Haenen, La Mantia (90’ Winkels), Brouwers (36’ Mombaers), Sabbadini (74’ Farssi). 

DOELPUNTEN: 11’ Geurts 0-1; 60’ Geurts 0-2; 73’ Yildiz 0-3; 75’ Poell 0-4.

GELE KAARTEN: Najib Lagouireh. Verbeeck, Etien, Timmermans.

SCHEIDSRECHTER: Bury.

TOESCHOUWERS: 840.

5de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K. Olympia S.C. Wijgmaal   3 - 0

Spouwen-Mopertingen behaalde een verdiende zege tegen koploper Wijgmaal. Het team van coach Tom Soetaers had tot gisteren het maximum van de punten en incasseerde slechts twee goals, maar moest in Haspengouw de wet van de sterkste ondergaan.

Man van de match was aanvoerder Martijn Dingenen, die werkkracht en onbaatzuchtigheid aan leiderschap koppelde en twee goals voor zijn rekening nam. Dat hadden er drie kunnen zijn, want bij een 3-0-stand liet hij de eer aan Yildiz om een strafschop te nemen. De 25-jarige spits schoot de bal over de deklat. “Ik ben de vaste penaltynemer en heb er in mijn hele carrière nog maar één gemist, maar ik wilde Ali het plezier gunnen om zijn doelpuntentotaal op te drijven”, zei Dingenen.

Ook Poell speelde een sterke partij. Hij zorgde voor twee assists en lag aan de basis van de eerste penalty, die omgezet werd door Dingenen. Spouwen-Mopertingen combineerde fraai en speelde zijn beste match van het nog prille seizoen. Wijgmaal kon daar maar weinig tegenoverstellen en voetbalde te veel vanop de eigen helft.

Bij de thuisploeg werden na afloop de bubbels bovengehaald. Met 10 op 15 staat geel-blauw onverhoopt bovenaan. “Dit is heel mooi”, sprak coach Jan Schoefs. “In onze basisopstelling zijn Grootaers, Dingenen, Geurts, Haenen en La Mantia de enige overblijvers van vorig seizoen. Het is geen evidentie om een groot aantal nieuwkomers in te passen, maar we hebben al ferme stappen gezet. Tegen Wijgmaal speelden we heel wat beter dan twee weken geleden tegen Turnhout. Er werd meer druk op de bal gezet en de spelers vonden elkaar gemakkelijker. Wijgmaal werd op sommige momenten van het veld gespeeld. Dat doet deugd. Met drie overwinningen en een gelijkspel hebben we wat ademruimte.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN : Grootaers; Wijnen (78’ Telegrafo), Haenen, Aka Etien, Brouwers; Sabbadini (72’ Farssi), Geurts, Dingenen, La Mantia; Poell, Yildiz (83’ Thijskens)

WIJGMAAL : Vanwelkenhuysen; Colson, Vanherberghen, Peeters (46' Goedeweeck), Bammens; Da Silva (64' De Donder), Poukens, Kempeneers, Fannes, De Keukeleere (57' Boogaerts); Weuts

DOELPUNTEN : 41' La Mantia 1-0, 50' Dingenen 2-0 (strafschop), 54' Dingenen 3-0

STRAFSCHOPPEN : 50' Dingenen (omgezet), 66' Yildiz (gemist), 76' Kempeneers (gemist)

RODE KAARTEN : geen

GELE KAARTEN : geen

SCHEIDSRECHTER : Silvrants

TOESCHOUWERS : 250

4de speeldag : S.C. City Pirates Antwerpen - Spouwen-Mopertingen   2 - 4

Beeldverslag

Spouwen-Mopertingen nam op een fraaie manier revanche voor de thuisnederlaag tegen Turnhout. Man van de match was Ali Yildiz, die met drie goals een groot aandeel had in de eerste uitzege. “We begonnen gefocust aan de wedstrijd”, vertelde de 25-jarige spits. “De trainer zette ons al van maandag op scherp. Dat ik drie keer scoorde, doet enorm deugd na het blessureleed van vorig seizoen. Ik brak twee keer mijn kuitbeen, maar ik heb er nauwelijks nog last van. Alleen als ik word aangetikt, voel ik nog wat.”

Yildiz had nog een reden om te vieren. Vorige week trouwde hij voor de wet. Volgende maand volgen twee huwelijksfeesten. “Mijn vrouw is van Brussel, ik van Leopoldsburg. We gaan op beide plaatsen vieren”, aldus de spits.

CITY PIRATES: Roef, Nesen, Verboven, Van Den Bogerd, El Jattari (75’ Van Hove), Van Zantvoort, Kwik, Delalieux (58’ Van Tongerloo), Nascimento (46’ Moussaoui), Seiffermann, Dreesen

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen, Haenen, Aka Etien, Brouwers (74’ Mombaerts), Dingenen, Geurts, La Mantia, Thijskens, Poell (88’ Sabbadini), Yildiz (81’ Farssi)

DOELPUNTEN: 14’ Yildiz 0-1, 45’ Yildiz 0-2, 47’ Poell 0-3, 67’ Verboven 1-3, 71’ Yildiz 1-4, 76’ Kwik 2-4

GELE KAARTEN: 40’ Nesen, 44’ Wijnen, 62’ Van Zantvoort, 90’ La Mantia

SCHEIDSRECHTER: Patrouille

3de speeldag : Spouwen-Mopertingen - KFC Turnhout   0 - 2

Op de openingsdag boog Spouwen-Mopertingen tegen Bocholt na de pauze een 0-2-achterstand om in een 3-2-overwinning, maar dat scenario zat er gisteren niet in. De thuisploeg incasseerde twee vroege goals tegen Turnhout en slaagde er zelf niet in om de netten te doen trillen. 

Na de vier op zes tegen Bocholt en Hoogstraten was de overtuiging groot dat ook de tweede thuismatch drie punten zou opleveren, maar al na een kwartier stond het team van Jan Schoefs met beide voeten op de grond. Van De Vel opende de score na een mooie combinatie met vuurtoren Schijvenaars, die zes minuten later zelf de score verdubbelde op aangeven van Proost. De bezoekers kwamen in de eerste periode zelfs enkele keren dicht bij de 0-3. Spouwen-Mopertingen stond erbij en keek ernaar.

De spitsen Poell (terug uit schorsing) en Yildiz stonden op een eiland en kregen nauwelijks bruikbare ballen. Het enige gevaar kwam van La Mantia, die een penalty claimde toen Paridaans de bal - al dan niet opzettelijk - met de hand beroerde. Ref Mollu zag er geen strafschop in. Na de pauze was er aanvankelijk weinig beterschap, maar in het laatste halfuur zette Spouwen-Mopertingen de uitploeg vast op de eigen helft.

“Jammer dat de aansluitingstreffer uitbleef”, zuchtte Jan Schoefs. “Yildiz, Poell en Geurts kwamen dicht in de buurt bij een doelpunt, maar het nodige tikkeltje geluk ontbrak. Ik moet wel toegeven dat bij ons de organisatie geruime tijd zoek was. We hadden het moeilijk met de lange ballen van Turnhout en hun twee spitsen. Schijvenaars was sterk in de lucht en Dillien bewoog heel slim tussen de lijnen. Bovendien hadden zij achterin veel gestalte.”

“Door de inbreng van de technisch sterke Farssi hadden we na de rust meer voetballend vermogen, maar we mogen van hem nog niet te veel verwachten. Hij begon later aan de voorbereiding en heeft een conditionele achterstand. Na één nederlaag gaan we natuurlijk niet panikeren, maar we moeten onder ogen durven zien dat we nog veel werk hebben om met deze jonge en grondig vernieuwde groep het behoud te verzekeren”, aldus de trainer van Spouwen-Mopertingen

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Wijnen (63' Sabbadini), Haenen, Etien (83' Telegrafo), Brouwers; La Mantia, Geurts, Dingenen, Thijskens (46' Farssi); Yildiz, Poell.

TURNHOUT: Horsten; Eyeson, Michiels, Paridaans, Van Parys; Versmissen (78' Coeckelberghs), Van De Walle, Proost, Van De Vel; Schijvenaars (88' Mafete), Dillien (84' Goossens).

DOELPUNTEN: 8' Van De Vel 0-1, 14' Schijvenaars 0-2.

GELE KAARTEN: 33' Proost, 44' Wijnen, 53' Dillien.

SCHEIDSRECHTER: Mollu.

TOESCHOUWERS: 350.

2de speeldag : Hoogstraten VV - Spouwen-Mopertingen  1 - 1

Spouwen-Mopertingen heeft zijn competitiestart niet gemist. Na de thuiszege tegen Bocholt pakte geel-blauw een verdiend punt tegen Hoogstraten. De thuisploeg kwam vlak voor de pauze op voorsprong, maar na de onderbreking maakte La Mantia snel gelijk.

Vier op zes, daar durfden ze bij Spouwen-Mopertingen voor de competitiestart slechts op fluistertoon over praten. Door het vertrek van een aantal basisspelers werd gevreesd voor een jaar degradatievoetbal, maar na twee speeldagen is dat gevoel omgeslagen. “We hoeven van niemand schrik te hebben”, zegt aanvoerder Martijn Dingenen.

Voor de eerste verplaatsing kon trainer Jan Schoefs geen beroep doen op de geschorste Poell. Daardoor nam Mombaerts na een maandenlange afwezigheid zijn plaats in het centrum van de defensie weer in. Aka Etien schoof op naar het middenveld.

De thuisploeg ontwikkelde vanaf de eerste minuut een hoog tempo en duwde de gasten op de eigen helft terug. Illustratief daarvoor was de hoekschoppenverhouding: zeven voor Hoogstraten, geen enkele voor Spouwen-Mopertingen. Bij één van die corners duwde Glenn Van der Linden de bal aan de verste paal binnen.

Na de pauze toonden de bezoekers een ander gezicht. La Mantia maakte met een pegel in de kruising gelijk. Yildiz trof nadien de paal en ook Telegrafo, Sabbadini, La Mantia en Farssi waren dicht bij de winning goal. “Een gelijkspel tegen Hoogstraten is mooi, maar toch hadden we na afloop een dubbel gevoel. Er zat echt meer in”, besloot Dingenen.

HOOGSTRATEN: Arnouts, Van der Linden Glenn, Meynendonckx, Meyvis, Van der Linden Roy, Cornelissen, Faria da Silva (82’ Fockaert), Van De Vreede, Swaegers, Lambrechts, Meeuwis

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen (68’ Sabbadini), Haenen, Mombaerts (46’ Telegrafo), Brouwers, Dingenen, Geurts, Aka Etien, La Mantia, Thijskens (78’ Farssi), Yildiz

DOELPUNTEN: 38’ Glenn Van der Linden 1-0, 49’ La Mantia 1-1

GELE KAARTEN:37’ Mombaerts, 43’ Lambrechts, 64’ Geurts

SCHEIDSRECHTER: Lucas

TOESCHOUWERS:400

1ste speeldag : Spouwen-Mopertingen - K. Bocholter V.V.  3 - 2

Beelden doelpunten SPM

1-2 (Didier Haenen)

2-2 (Martijn Dingenen)

3-2 (Ali Yildiz)

3-2 (supporters)

In een erg aangename derby gaven Spouwen-Mopertingen en Bocholt de kijkers waar voor hun geld. De bezoekers waren dominant voor de pauze en gingen de rust in met een geruststellende 0-2-voorsprong. De ontketende thuisploeg toonde in de tweede periode echter een totaal ander gezicht en scoorde drie keer. Van een ommekeer gesproken.

“Dit mochten we nooit uit handen geven”, sprak een zichtbaar teleurgestelde Bocholt-trainer Licata. “Na het bekersucces van vorig weekend leefden we op een wolk. We dachten dat het vanzelf zou gaan. Deze ploeg kan heel goed voetballen, maar we kunnen een match nog niet doodmaken en op bepaalde posities missen we misschien ook wat duelkracht.”

Uiteraard heel andere geluiden bij zijn collega Jan Schoefs, die zijn team vanuit een verloren gewaande positie zag terugkomen. “We hebben een geweldige kleedkamer. Dat zag je na de pauze aan de manier waarop de jongens terugknokten. Ik wil ook een pluim geven aan het bestuur, dat inging op mijn vraag naar versterking. De late komst van Aka Etien bleek een schot in de roos.”

De bezoekers wekten de indruk dat ze nog voor het donker thuis wilden zijn en probeerden de gastheren te overpoweren met een hevige start. Ze kwamen met snel combinatievoetbal uit alle hoeken opgedoken en dreigden ook enkele keren, onder meer via aanvaller Odutayo.

Net toen de storm leek over te waaien, sloegen de gasten toe. Bij een interceptie liet de debuterende Aka Etien zich in de luren leggen door Odutayo, die handig van zijn tegenstander wegdraaide en de bal onder Grootaers pegelde. Even later trof Bongiorno nog de onderkant van de lat.

Het was maar uitstel, want voor rust maakte Voorjans er toch 0-2 van. De Nederlander glipte door de buitenspelval en liet Grootaers kansloos. Bocholt was de betere ploeg en dwong ook de beste kansen af, maar na de pauze veranderde het spelbeeld.

Spouwen-Mopertingen speelde plots bevrijd en trok richting Wertelaers. Bij een van de eerste aanvallen halveerde Haenen met een forse kopstoot de achterstand. Negen minuten later stonden de bordjes gelijk. Dingenen heeft een patent op vrijschopgoals en deed zijn reputatie alle eer aan met een rake streep.

Bij Bocholt bleven de fraaie bewegingen van de eerste helft volledig achterwege. Mirko Licata moet in de dug-out zwaar gevloekt hebben, zeker toen Yildiz ruim tien minuten voor tijd met een fantastische omhaal voor de 3-2 zorgde. Bocholt reageerde aangeslagen en kwam nauwelijks nog in de buurt van Grootaers.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Wijnen, Haenen, Aka Etien, Brouwers; Dingenen, Geurts, La Mantia, Thijskens (90' Thijskens); Poell (87' Farssi), Yildiz (89' Telegrafo)

BOCHOLT: Wertelaers; Pellegriti, Scheelen, Palmans, Dieme; Wang (85' Vanhaen), Bongiorno, Van den Putte, Didden (58' Al Kamouchi), Voorjans (85' Putzeys); Odutayo

DOELPUNTEN: 28' Odutayo 0-1, 44' Voorjans 0-2, 57' Haenen 1-2, 66' Dingenen 2-2, 79' Yildiz 3-2

GELE KAARTEN: 13' Didden, 68' Haenen, 79' Yildiz

SCHEIDSRECHTER: Arno Schepers

TOESCHOUWERS: 450

3de ronde Beker van België : Spouwen-Mopertingen - R. Knokke FC  2 - 4

Voor Spouwen-Mopertingen eindigt het bekeravontuur al na twee wedstrijden. De thuisploeg kwam een kwartier voor het eindsignaal nochtans op voorsprong, maar in de laatste acht minuten scoorde FC Knokke (eerste amateurklasse) drie keer. “Ondanks de uitschakeling ben ik tevreden over onze match”, zei trainer Jan Schoefs na afloop.

Het had een mooie avond kunnen worden voor Bram Poell, in het tussenseizoen overgekomen van Bocholt. Net voor de pauze lag hij aan de basis van de gelijkmaker en in de slotfase bracht hij zijn team na een fraaie actie op 2-1, maar dan volgde de anticlimax. De bezoekers bogen hun achterstand om in een 2-4-voorsprong en Poell werd uitgesloten na een te late tackle.

“Spijtig voor die jongen, want hij speelde een degelijke wedstrijd”, sprak Jan Schoefs. “Ook Winkels, Wijnen en Yildiz - drie andere nieuwkomers - konden me overtuigen. Jammer genoeg misten we te veel verdedigers. Mombaerts, Berger en Ferron liggen nog een hele tijd in de lappenmand en Braeken heeft een conditionele achterstand. Daardoor hebben we vooral op de flanken problemen.”

In vergelijking met de bekerpartij van de week voordien tegen Ternesse voerde de 54-jarige coach van de Haspengouwers één wijziging door: Wijnen kreeg de voorkeur op Sabbadini, zodat Geurts kon opschuiven naar het middenveld. Spouwen-Mopertingen had het in de beginfase moeilijk met de snelle balwisselingen van de gasten en keek vroeg tegen een achterstand aan, maar na de openingstreffer van De Cuyper herstelde geel-blauw het evenwicht. Na een penaltyfout op Poell scoorde Dingenen vanop de stip. De 1-1-ruststand was een correcte weergave van het spelbeeld.

Tijdens de tweede helft bleef het doelgevaar in beide rechthoeken beperkt. Toen Poell er 2-1 van maakte, had Spouwen-Mopertingen de kwalificatie binnen handbereik, maar in acht dolle minuten trok Knokke het laken naar zich toe. “Jammer dat we eruit liggen”, zuchtte Jan Schoefs. “In de volgende ronde had onze jonge groep wat meer ervaring kunnen opdoen. Nu moeten we ons in enkele oefenduels voorbereiden op de openingsmatch tegen Bocholt.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Winkels, Wijnen, Haenen, Brouwers (70' Sabbadini), Taktak (80' Mathei), Geurts, La Mantia, Poell, Dingenen, Yildiz

FC KNOKKE: Paepe, Vanraefelghem, Serpieters, Cobbaert (79' Mestdagh), Staelens, Pierre, Savaete, Dildick (46' Gillis), De Cuyper, Buysse, Van De Water

DOELPUNTEN: 12' De Cuyper 0-1, 38' Dingenen 1-1 (penalty), 75' Poell 2-1, 82' Staelens 2-2, 83' Buysse 2-3, 90' De Cuyper 2-4 

GELE KAARTEN: 32' Yildiz, 38' Van De Water, 63' Taktak, 66' La Mantia 

RODE KAART: 85' Poell

SCHEIDSRECHTER: Toeback

TOESCHOUWERS: 150

2de ronde Beker van België : Ternesse Wommelgen - Spouwen-Mopertingen   1 - 3

Spouwen-Mopertingen gaat verdiend een ronde verder. Na een slappe start, waarin het op achterstand kwam, stelden Sabbadini (op aangeven van Poell), Geurts (vanop 30m) en Poell de kwalificatie veilig. “We moesten hier met een nooddefensie aantreden, vandaar dat we het in het begin van de wedstrijd zo moeilijk hadden”, aldus Olivier Geurts. “Daarna hebben we de wedstrijd resoluut in handen genomen.”

TERNESSE: Goris, Van Dyck, Somers, Pittoors, Kamara, Van Bouwel (66’ Goossens), Nuyts, Stevens (66’ Somers), Sallaets, Schots (85’ Stevenin), De Corte.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Winkels, Haenen, Geurts, Taktak (78’ Braeken), Dingenen, Yildiz, Poell, La Mantia (81’ Thijskens), Sabbadini (85’ Cheprassov), Brouwers.

DOELPUNTEN: 6’ Sallaets 1-0, 42’ Sabbadini 1-1, 55’ Geurts 1-2, 76’ Poell 1-3. 

RODE KAART: 88’ Van Dyck. 

SCHEIDSRECHTER: Osier. 

TOESCHOUWERS: 160. 

Wedstrijdverslagen seizoen 2016-2017 Wedstrijdverslagen seizoen 2015-2016 Wedstrijdverslagen seizoen 2014-2015