WEDSTRIJDVERSLAGEN

Verslag laatste wedstrijd

3de ronde Beker van België : Spouwen-Mopertingen - F.C. Ganshoren  2 - 0

Spouwen-Mopertingen dwong tegen een stevig Ganshoren de beste kansen af en kwalificeerde zich verdiend. Verdediger Geurts scoorde twee keer.

“In de eerste helft liep het behoorlijk, maar na de rust speelden we te plat”, vond de doelpuntenmaker. We lieten Ganshoren te veel voetballen en maakten het onszelf daardoor moeilijk. Dat kan alleen maar uit ons spel verdwijnen als iedereen werkt. Ik moet wel zeggen dat we door de komst van Timmermans en Bennassar voorin meer mogelijkheden hebben”, aldus Geurts, die rond het halfuur van dichtbij de score opende.

De gasten begonnen verrassend sterk, maar waren nooit echt gevaarlijk. Als er dan toch eens gevaar dreigde, stond een secure Grootaers op de goede plaats. Een kwartiertje voor het eindsignaal bracht Geurts zekerheid door een hoekschop van Van Oudenhove binnen te knikken.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Otero-Perez, Haenen, Geurts, Aka Etien; Sabbadini (46’ Timmermans), Van Oudenhove, La Mantia, Yildiz, Brouwers; Bennassar (73’ Choua).
GANSHOREN: Malbrancke; Reniers (56’ Coët), Berodes,  De Troetsel, Kombi Mandjang (68’ Hamri); Witpas, Kulkens, Lanfia, Cortvriendt, Arcangeli (68’ Van der Vennet); Glouftsis.
DOELPUNTEN: 27’ Geurts 1-0, 78’ Geurts 2-0.
GELE KAARTEN: 64’ Van Oudenhove, 70’ Aka Etien, 70’ Kulkens, 72’ Brouwers, 77’ Lanfia.
SCHEIDSRECHTER: Seeldraeyers.
TOESCHOUWERS: 200.

Verslag overige wedstrijden

2de ronde Beker van België : Spouwen-Mopertingen - Torhout 1992 KM  0 - 0 (pen. 5 - 4)

Spouwen-Mopertingen slaagde er tegen het West-Vlaamse Torhout 1992 KM niet in te scoren, maar was de beste op de strafschopstip. “Opdracht volbracht”, sprak een tevreden trainer Jan Schoefs na afloop.

Spanning alom in het Norbert Beulsstadion, waar er na de reglementaire speeltijd nog altijd twee nullen op het scorebord stonden. Penalty’s moesten de beslissing brengen. Na de eerste serie van vijf stond het 4-4. Daarin miste Yildiz, maar in de knock-outreeks trof Choua raak en faalden de bezoekers.

Opluchting bij de thuisploeg, die wel het meest aan de bal was, maar het moeilijk had om de organisatie van de gasten te ontwrichten. Spouwen-Mopertingen vond te weinig aanspeelpunten en hanteerde daarom geregeld de lange bal, zonder succes. Onder anderen Timmermans en Geurts kwamen dicht bij de openingstreffer, maar veel gevaar dreigde er niet in het West-Vlaamse doelgebied.

“Het belangrijkste is dat we doorgaan naar de volgende ronde”, zei Jan Schoefs. “Onze prestatie was nog niet af, maar dat kan ook moeilijk in deze fase van de voorbereiding. Vier à vijf jongens zijn nog niet helemaal fit. Daarom wil ik vooral het positieve onthouden. We gaven weinig weg en slaagden erin onze wil op te leggen.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen, Haenen, Mombaerts, Brouwers, Sabbadini, (54’ Bennassar), Geurts, La Mantia (54’ Van Oudenhove), Choua, Yildiz, Timmermans

TORHOUT 1992 KM: Vanderbeken, Bouckaert, Defevere, Steur, Hollevoet, Vanysacker, Tanghe (46’ Sennesael), Verhelst, Shema, Cordie, Neu

DOELPUNTEN: geen

GELE KAARTEN: 43’ Neu