WEDSTRIJDVERSLAGEN

 

Verslag laatste wedstrijd

7de speeldag : A.S. Verbroedering Geel - Spouwen-Mopertingen  2 - 0

“Niet scherp genoeg, te veel defensieve fouten, te weinig loopvermogen en balvastheid. Kortom, een verdiende nederlaag”, sprak coach Jan Schoefs , die Spouwen-Mopertingen voor de derde keer op rij zag verliezen. In het eerste kwartier kon zijn team gelijke tred houden, maar daarna zakte de pudding in elkaar. Zonder enkele prima reddingen van doelman Grootaers was de score hoger opgelopen. Na de uitsluiting van Verbeek slaagde geel-blauw er niet in zijn numerieke meerderheid uit te buiten. In de tweede periode liet Boiten de kans op de gelijkmaker liggen, maar dat was ook de enige keer dat de bezoekers dreigden. “Hoe we de neerwaartse lijn gaan ombuigen? Harder trainen en rekenen op de terugkeer van het geblesseerde verdedigersduo Haenen-Vardic. Volgende zondag, thuis tegen Aalst, moet het veel beter”, aldus Schoefs.

GEEL: Snyders, Chergui, Van Geet, Verbeek, Hulsmans (83’ Paulo da Silva), Hoebregs, Robin, Vandersmissen, Morgan (74’ Vanderheiden), Wanya, Kennedy (56’ Baik).
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Proesmans, Bouhriss, Michiels, Hawbir, La Mantia, Ernens, Bahtiri (69’ Yavuz), Cokgezen (46’ Dioum); Boiten, Diallo.
DOELPUNTEN: 26’ Hulsmans 1-0, 73’ Morgan 2-0. 
GELE KAARTEN: 51’ Van Geet, 62’ Ernens, 75’ Baik.
RODE KAART: 42’ Verbeek.
SCHEIDSRECHTER: Schepers.

Verslag overige wedstrijden

6de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K.F.C. Duffel  2 - 4

Na een dramatisch slechte eerste helft ging Spouwen-Mopertingen met een 0-3-achterstand de rust in. Geel-blauw deed het na de onderbreking heel wat beter, maar het kalf was al verdronken. “Laten we vooral de tweede periode onthouden”, zuchtte trainer Jan Schoefs, die zijn team de voorbije vier wedstrijden slechts zes op twaalf zag pakken.

Het gezicht van de 56-jarige coach van de thuisploeg stond na afloop op onweer. “Hoe is het mogelijk dat we voor en na de pauze twee totaal verschillende gezichten tonen,” vroeg hij zich af. En inderdaad, tussen drie en kwart voor vier was het spel bijzonder rommelig, stonden de spitsen op een eiland en leek de verdediging een vergiet met vuistdikke gaten. Daar moet wel aan toegevoegd worden dat Bouhriss en Vardic in de lappenmand lagen en dat Haenen al na een kwartier met een hamstringsblessure naar de kant moest. “Ja, maar dat is voor mij geen excuus”, ging Schoefs verder. “Sommigen speelden zo slecht, dat ze niet thuishoren in de basis. Ik noem geen namen. Ik heb gelukkig ook positieve dingen gezien. De goede invalbeurt van de jonge Clemens, bijvoorbeeld.”

Niets dan lachende gezichten in de andere kleedkamer, uiteraard ook bij Ali Yildiz. Hij nam tegen zijn vorige club het tweede doelpunt voor zijn rekening én werd vorige week papa van een dochter, Sare. “Ik verbleef de voorbije dagen meer in het ziekenhuis dan thuis”, sprak de 27-jarige spits. “Door dat heen en weer rijden was ik wat vermoeid, maar gelukkig wordt het de komende dagen rustiger doordat ik vaderschapsverlof heb.”Over mijn niveau ben ik nog niet helemaal tevreden, maar de eerste overwinning kan de ploeg en dus ook mezelf een boost geven. Het was wel raar om tegen Spouwen-Mopertingen te voetballen. Echt waar, ik zat bijna in de verkeerde kleedkamer.” “Ik had nooit gedacht dat we zo vlot zouden uitlopen tot 0-4, maar tijdens de rust heb ik de jongens gewaarschuwd. Spouwen-Mopertingen heeft in de tweede helft al vaker een scheve situatie rechtgezet. Gelukkig maakte Boiten pas twintig minuten voor tijd de eerste tegengoal.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Proesmans, Michiels, Haenen (16’ Clemens), Hawbir; La Mantia, Ernens, Bahtiri, Yavuz (46’ Dioum); Boiten, Diallo
DUFFEL: Hofmans; Verlinden, Cavus, Nidiaye, De Kegel; Manuel Reangelo (90’ Faes), Cobos Copado, Engelen, Verheyden (87’ Vervoort); Bostanci (90’ Ruelle), Yildiz
DOELPUNTEN:
21’ Bostanci 0-1, 40’ Yildiz 0-2, 45’ De Kegel 0-3, 59’ Cobos Copado 0-4, 67’ Boiten 1-4, 77’ Michiels 2-4
GELE KAARTEN: 79’ Cavus, 84’ Verheyden, 90’ Yildiz, 90’ La Mantia
SCHEIDSRECHTER: Vandevenne
TOESCHOUWERS: 150

5de speeldag : R. Cappellen F.C. - Spouwen-Mopertingen  3 - 0

Spouwen-Mopertingen ging net als in Wijgmaal met vrij zware cijfers onderuit, maar de uitslag weerspiegelt niet de spelverhouding. Geel-blauw kwam in een evenwichtige eerste helft vroeg op achterstand na mistasten van Bouhriss. Het team van Jan Schoefs eiste na de pauze balbezit op, maar werd in de slotfase twee keer koud gepakt op de counter.

CAPPELLEN: Joossens, Volant, Van Kerckhoven (71’ Mitrovic), Floren, Mulder, Walen De Keyser, S. Kil, Geuens, De Vriese (83’ Pirotte), Destoop (66’ Willemsen), R. Kil.
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Hawbir (83’ Cokgezen), Michiels, Haenen, Bouhriss, La Mantia, Bahtiri (36’ Yavuz), Ernens, Dioum, Diallo, Boiten (72’ Proesmans).
DOELPUNTEN: 8’ Walen De Keyser 1-0, 78’ Willemsen 2-0, 87’ Walen De Keyser 3-0.
GELE KAARTEN: 56’ R. Kil.
SCHEIDSRECHTER: Wuyts.
TOESCHOUWERS: 200.

4de speeldag : Spouwen-Mopertingen - S.K. Pepingen-Halle  2 - 1

Spouwen-Mopertingen speelde tegen Pepingen-Halle zeker geen onvergetelijke wedstrijd, maar pakte wel de drie punten. Met dank aan Moussa Diallo, die twee keer scoorde.

Lastminute-transfers bieden niet altijd een garantie op succes, maar Moussa Diallo (28) maakte tegen Pepingen-Halle duidelijk dat coach Jan Schoefs er goed aan deed hem na drie seizoenen terug te halen. Met zijn derde en vierde goal kroonde de Senegalees zichzelf tot matchwinnaar en loodste hij Spouwen-Mopertingen naar de top van het klassement.

“Negen op twaalf, wie had dat een maand geleden durven voorspellen?” lacht hij. “Na de zware nederlaag in Wijgmaal waren we verplicht om revanche te nemen en dat hebben we ook gedaan. Nee, niet met sprankelend voetbal, maar dit geeft ons wel ademruimte”, aldus Diallo, die op de laatste transferdag overkwam van RWDM. “Ik wilde mijn carrière daar opnieuw lanceren, maar door het onverwachte vertrek van Drazen Brncic was mijn verhaal al na anderhalve maand afgelopen. Ook bij Eupen liep het minder goed dan verwacht, al vind ik niet dat ik daar mislukte. Vorig jaar kreeg ik van Claude Makelele nauwelijks een kans, maar het seizoen voordien speelde ik vijftien wedstrijden.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Vardic (61’ Proesmans), Michiels, Haenen (85’ Body), Bouhriss; La Mantia, Bahtiri, Ernens, Yavuz; Boiten (63’ Dioum), Diallo.
PEPINGEN-HALLE:
Deweerdt; Vandenbrande (72’ Djawadi), Dailly, Bourgeois, Houssane; Ngadrira, Diakhité, Pé, Lo Giudice, Mikal (46’ Ertveldt); Baras.
DOELPUNTEN: 36’ Diallo 1-0, 53’ Diallo 2-0, 84’ Baras 2-1.
STRAFSCHOPPEN: 53’ Diallo (omgezet).
GELE KAARTEN: 37’ Bahtiri, 39’ Dailly, 77’ Yavuz, 79’ Dioum, 81’ Michiels, 88’ Diallo.
SCHEIDSRECHTER: Bury.
TOESCHOUWERS: 300.

3de speeldag : K. Olympia S.C. Wijgmaal - Spouwen-Mopertingen  4 - 1

Beeldverslag

Eerste nederlaag voor Spouwen-Mopertingen, dat door een te zwakke tweede helft geen aanspraak kon maken op de overwinning. Man van de match was Jordy Mathei , die tegen zijn ex-ploeg drie keer scoorde. Bij Spo-Mo brak de 24-jarige aanvaller twee seizoenen geleden geen potten, maar gisteren was hij erg efficiënt. De gasten begonnen nochtans goed. Wijgmaal nam na één op zes een afwachtende houding aan. Daardoor dwong Spouwen-Mopertingen veldoverwicht af, zonder kansen evenwel. Na de openingsgoal bracht Diallo zijn ploeg vlak voor rust langszij, maar een minuut later stond het 2-1. Na de pauze liet geel-blauw het afweten op het vlak van gretigheid.

WIJGMAAL: Vanwelkenhuysen, Pellegriti, De Keukeleere, Stockx, Dehond (82’ Bongiorno), Delorge (27’ Mertens), Mathei (85’ Vanderstappen), Dewaet, Masselis, Molenberghs, Bakala.
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Proesmans, (70’ Dioum), Haenen, Michiels, Bouhriss (60’ Vardic), Ernens, Bahtiri (77’ Body), La Mantia, Yavuz, Boiten, Diallo.
DOELPUNTEN: 29’ Mathei 1-0, 44’ Diallo 1-1, 45’ Mathei 2-1, 62’ Mertens 3-1, 80’ Mathei 4-1.
GELE KAARTEN: 45’ De Keukeleere, 84’ Masselis.
SCHEIDSRECHTER: Staessens.
TOESCHOUWERS: 150.

2de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K. Bocholter V.V.  1 - 0

Beeldverslag

Met een late treffer van invaller Vardic pakte Spouwen-Mopertingen in het Limburgs onderonsje met Bocholt zijn tweede zege van het seizoen. Op een diefje weliswaar, want na de rust kreunde de thuisploeg onder het wit-zwarte aanvalsgeweld.

Met gebalde vuist en een “Ik doe het toch maar weer” naar zijn eigen aanhang droop de adrenaline onmiddellijk na afloop nog van thuistrainer Jan Schoefs af.

Die instelling kenmerkte ook zijn spelers, zeker in de eerste wedstrijdhelft. Gretig en agressief, met Michiels als betrouwbaar slot op de deur en Diallo als constante boeman van de Bocholtse defensie. Echt veel kansen puurde geel-blauw daar niet uit, maar de kopbal van Boiten op de lat en enkele prikken van Diallo brachten de bezoekende defensie in verlegenheid. Een mak Bocholt kon slechts flauwtjes tegenprikken via Bloemen, Maes en Bertjens.

“In de eerste periode speelden we inderdaad te plat”, aldus Bocholt-doelman Stijn Wertelaers. “De thuisploeg was veel dwingender, waardoor we zelden in ons gewone spel kwamen. Ja, er waren wat kansjes voor hen maar verdedigend gaven we toch ook niet al te veel weg.”

Bocholt kwam na de rust veel gedrevener voor de dag. De lokale defensie kwam handen en voeten tekort om de gaten te dichten maar pompte net voldoende om ondanks kansen van Devon Maes, van Eijma en Bloemen net niet te verzuipen. De brilscore leek een feit, tot invaller Vardic na een slecht ontzette hoekschop als een duiveltje uit een doosje voor Wertelaers opdook. Zuid-Limburg in vuur en vlam en Bocholt in zak en as, al kwamen Ruben Scheelen en Maes in de slotminuten nog dichtbij de gelijkmaker.

“Dit doet deugd”, gniffelde aanwinst Jeroen Michiels. “Vooral voor de rust speelden we erg gretig en daar had Bocholt het duidelijk moeilijk mee. Dat we nadien in de problemen kwamen? Vergeet niet dat we aan een totaal nieuw elftal bouwen. En onderschat dit Bocholt zeker niet. Zij deden ons afzien maar gelukkig zorgde Marko te midden van al dat werk nog voor een toetje. Zes op zes, wie had dat verwacht?”

SPOUWEN-MOPERTINGEN:Grootaers, Michiels, Bouhriss (65’ Dioum), Ernens, Boiten, Bahtiri (80’ Vardic), La Mantia, Diallo, Proesmans, Haenen, Yavuz (89’ Body).
BOCHOLT: Wertelaers, R. Scheelen, Bloemen, Devon Maes, Bertjens, van Eijma (66’ Kessels), Palmans (27’ Geebelen), W. Scheelen, Vanhaen, van den Putte, Dieme.
DOELPUNT: 87’ Vardic 1-0.
GELE KAARTEN: Yavuz, Dieme, Boiten, Devon Maes, van den Putte, Ernens.
SCHEIDSRECHTER: Vanboven.
TOESCHOUWERS: 300.

1ste speeldag : K. Londerzeel S.K. - Spouwen-Mopertingen  2 - 3

Spouwen-Mopertingen kon in de voorbereiding geen enkele keer winnen, maar pakte op de openingsdag verrassend genoeg meteen de volle buit. Met dank aan de lastminutetransfers Dean Boiten en Moussa Diallo. Beide spitsen, die eerder het geel-blauwe shirt droegen, werden pas het afgelopen weekend binnengehaald en namen meteen de drie goals voor hun rekening. “Super om zo aan de competitie te beginnen”, sprak Jan Schoefs. “Voor de buitenwereld is deze uitslag na een moeilijke oefencampagne misschien verrassend, maar dit is niet meer dezelfde ploeg als pakweg een maand geleden”, aldus de 56-jarige coach. Spouwen-Mopertingen dwong in de tweede helft nog genoeg kansen af om de score hoger te doen oplopen. Ex-Hadesspeler Dean Boiten kwam helemaal op het einde zelfs nog dicht in de buurt van een hattrick, maar zijn bal trof de kruising.

LONDERZEEL: Clepkens, Caignau (66’ Aalhoul), Teirlinckx, Van Hoof, Pieyns, Sterckx (90’ Smars), De Groodt, Nwadikwa, Morais De Almeida, Figys, Dellevoet.
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Proesmans, Haenen, Michiels, Bouhriss, Ernens, Bahtiri (75’ Body), La Mantia, Yavuz (75’ Dioum), Boiten, Diallo (90’ Cokgezen).
DOELPUNTEN: 8’ Diallo 0-1, 49’ Teirlinckx 1-1, 51’ Boiten 1-2, 77’ Figys 2-2, 81’ Boiten 2-3.
STRAFSCHOPPEN: 8’ Diallo (omgezet).
RODE KAARTEN: 61’ Van Hoof.
GELE KAARTEN: 27’ Bahtiri, 34’ La Mantia, 39’ Sterckx, 53’ De Groodt, 64’ Figys, 68’ Proesmans.
SCHEIDSRECHTER: Cornelis.
TOESCHOUWERS: 150.

2de ronde Beker van België : Spouwen-Mopertingen - Eendracht Aalter  3 - 3 (pen. 4 - 5)

Een zwak Spouwen-Mopertingen werd verdiend uitgeschakeld door een beter voetballend Aalter dat ook fitter oogde. De thuisploeg acteerde te traag maar leek dankzij sluipschutter Cokgezen en een uitstekend ingevallen Dioum toch de volgende ronde veilig te stellen. Een veerkrachtig Aalter sloeg in de slotfase echter genadeloos toe: 3-3. In de strafschoppenreeks zag Yavuz als enige zijn strafschop gestopt: 4-5.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Haenen, Baccarella (65’ Body), Bouhriss, La Mantia, Van Melick, Yavuz, Jungschleger (63’ Dioum), Proesmans (30’ Frenay), Cokgezen, Ernens.
AALTER: De Boever, Waegebaert, Van de Walle (74’ Gijsels), De Coninck, Boone (81’ Vandesteene), Malfroy, Verplancke, Van Kerrebroeck, Janssens, Berghmans.
DOELPUNTEN: 10’ Baccarella 1-0, 15’ De Coninck 1-1, 48’ en 80’ Cokgezen 2-1 en 3-1, 82’ Malfroy 3-2, 89’ Berghmans 3-3.
GELE KAARTEN: Baccarella, Cokgezen, Yavuz. SCHEIDSRECHTER: Oosterbosch. TOESCHOUWERS: 150.